Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīņas vecmeistare Odriņa-Urbova ierindojas 11. vietā Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīņas vecmeistare Odriņa-Urbova ierindojas 11. vietā Eiropas čempionātā
Kristīne Odriņa-Urbova
Foto: Gatis Rozenfelds, F64

Gruzijas galvaspilsētā Tblisi turpinās Eiropas čempionāts cīņas sportā. No mūsējiem šodien uz paklāja devās pieredzējusī Kristīne Odriņa-Urbova. Pirmajā mačā viņa piekāpās baltkrievu cīkstonei. Turpinājumā bija jācer, ka mūsu sportistes pāridarītāja tiks vismaz līdz finālam, tādējādi dodot iespēju cīnīties gandarījuma turnīrā. Minētā cerība neīstenojās, līdz ar to Odriņas-Urbovas starti ir beigušies.

Odriņa-Urbova šogad svinēs 36 gadu jubileju. Daudzos citos sporta veidos tas bieži vien nav nekas īpašs, tomēr brīvajā cīņā ārkārtīgi reti ir gadījumi, kad šādos gados sportists joprojām startē augstā līmenī. Mūsu vecmeistares karjeras augstākais sasniegums ir Eiropas čempionāta sudraba medaļa (2006). Savukārt pēdējos divos Eiropas čempionātos (2012, 2011) latviešu cīkstone izcīnīja 5. vietu. Ja veselība, spēks un motivācija ir, tad kāpēc gan nemēģināt arī šogad? Un tādējādi K.Kundziņa cīņas sporta skolas trenere Odriņa-Urbova arī šogad piedalās Eiropas čempionātā kā cīkstone.

Brīvās cīņas sacensību pirmajā mačā (svara kategorijā līdz 67 kilogramiem) mūsu sportiste tikās ar baltkrievu cīkstoni Halinu Ļevčanku. Pirmo periodu izdevās uzvarēt (2:1), otrajā nācās piekāpties (0:2), bet izšķirošajam trešajam periodam spēka vairs nepietika (0:7). Turpinājumā bija jācer, ka baltkrieviete aizcīnīsies vismaz līdz finālam, jo tas dotu mūsu sportistei tiesības piedalīties gandarījuma turnīrā, kur iespējams izcīnīt bronzas medaļu. Minētā cerība neīstenojās, līdz ar to Odriņas-Urbovas starti ir beigušies. Pēc sacensību noslēguma noskaidrojās, ka mūsu sportiste ierindojās 11. vietā.

Eiropas čempionātā piedalās vēl vairāki Latvijas pārstāvji. Kā jau ziņots, brīvās cīņas sacensībās Imants Lagodskis (līdz 96 kg) izcīnīja 5. vietu, atkārtojot savu labāko sasniegumu pieaugušo konkurencē, savukārt Karolina Tjapko (līdz 51 kg) ierindojās 8. vietā. Brīvās cīņas sacensībās piedalīsies arī sekojoši mūsējie: Anastasija Grigorjeva (līdz 63 kg), Armands Zvirbulis (līdz 84 kg). Savukārt grieķu-romiešu cīņas sacensībās pieteikti divi Latvijas pārstāvji: Kristaps Kalnakārklis (līdz 66 kilogramiem) un Gļebs Šilovs (līdz 74 kilogramiem).

Rīt uz paklāja dosies mūsu cīņas lielākās zvaigznes - Anastasija Grigorjeva un Armands Zvirbulis.

Izmantotie resursi:
fila-official.com

     [+] [-]

, 2013-03-21 13:30, pirms 12 gadiem
Jautrs virsraksts tiem kas zin ko sadzīves valodā angliski sauc par 'period'.

     [+] [-]

, 2013-03-21 13:31, pirms 12 gadiem
trīs periodi tas arī nav slikti