Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas MMA cīkstoņi aizvadīs cīņas Ukrainā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas MMA cīkstoņi aizvadīs cīņas Ukrainā
Jurijs Višņevskis
Foto: Sergejs Skripa

Rītdien, 19. septembrī, Harkovā (Ukrainā) notiks cīņu šovs „Oplot Challenge 79”, kurā MMA cīņas aizvadīs arī četri Latvijas cīkstoņi, sporta kluba „Profesionālis” sportisti Jurijs Višņevskis (6-1-0), Aivars Kalniņš (0-2-0), Radions Batuļins (1-1-1) un Valērijs Aleksejevs.

Šovu „Oplot Challenge 79” rīko slavenais ukraiņu smagā svara cīkstonis Aleksejs Oleiņiks (46-9-1), kurš savulaik startējis arī Bellator rindās. Pazīstamais cīņu sporta meistars uz šīm sacensībām uzaicināja arī trenera Andreja Maslova trenētos Višņevski, Kalniņu, Batuļinu un Aleksejevu, kuri šogad izcīnīja medaļas Eiropas MMA čempionātā (amatieriem) un Lietuvas atklātajā Kudo čempionātā.

Viennozīmīgi Latvijas komandas pieredzes bagātākais cīkstonis ir Jurijs Višņevskis, kurš startē smagā svara divīzijā. Latvieša pretinieks būs baltkrievu cīkstonis Jevgēņijs Bova (3-4-0), kurš savulaik cīnījies ar titulēto Magomedu Geļegajevu (4-1-0) un Latvijā labi zināmo Igoru Slesarčuku (14-7-0), kurš pirms trim gadiem „Arēnā Rīga” sakāva mūsu Kalvi Gebaueru (3-5-0). Baltkrieva pagaidām iespaidīgākā uzvar ir pār ukraini Vladimiru Oļeskēviču (4-4-0).

Otra mūsu komandas pieredzējušākā atlēta Radiona Batuļina, kurš cīnās pussmagajā svarā (- 93 kg), pretinieks būs spēcīgais Krievijas sportists Šamils Nurmagomedovs (10-3-0). Krievs ir uzkrājis piecu cīņu uzvaru sēriju un pēc viņa izteikumiem šo sēriju iecerējis pagarināt.

Oplot Challenge čempiona Nurmagomedova sakauto cīkstoņu vidū ir Dibirs Zagirovs (12-3-0), Kails Kīnijs (18-19-0), Sergejs Terezimovs (8-4-0) u.c. sportisti ar ne mazāk pozitīvu statistiku.

Arī sīkstajam Aivaram Kalniņam patrāpījies salīdzinoši pieredzējis pretinieks – Uzbekistānas sportists Davbeks Isakovs (1-8-0). Lai arī Isakova statistikā ir tikai viena uzvara, viņš pārstāvējis tādas augstas klases organizācijas kā M-1 un ProFC, kas norāda par sportista augsto sportisko līmeni.

Savukārt MMA debitants, vismaz pēc sherdog.com pieejamās informācijas, Valērijs Aleksejevs tiksies ar Amiru Zabirovu, kuram arī šī būs pirmā cīņa profesionālajā MMA.

„Tas ir liels pagodinājums piedalīties šajā pasākumā, jo tajā pulcējas patiešām augstas klases sportisti. Runājot par rezultātiem, puiši ir nopietni strādājuši, lai šajā turnīrā mēs nodemonstrētu labu sniegumu. Darīsim visu, lai mājās pārvestu uzvaras,” portālam sportacentrs.com skaidroja kluba „Profesionālis” treneris Andrejs Maslovs.

Izmantotie resursi:
Ночной клуб "Оплот" Харьков |
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...