Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zaurs Džavadovs Igaunijā uzvar Kevinu Renno

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zaurs Džavadovs Igaunijā uzvar Kevinu Renno
Zaurs Džavadovs (no kreisās) cīņas epizodē ar Kevinu Renno
Foto: delfi.ee

Vakarnakt kārtējo uzvaru izcīnījis Latvijas vidējā svara K-1 čempions Zaurs Džavadovs, kurš Tallinā (Igaunijā) notiekošā cīņu šova „Xplosion” ietvaros trešajā raundā ar tehnisko nokautu pretinieka traumas dēļ uzvarēja Eiropas un Baltijas vidējā svara K-1 čempionu Kevinu Renno.

Sagatavošanos posmu atbildīgajai cīņai ar titulēto Kevinu Renno Latvijas labākais vidējā svara kikbokseris Zaurs Džavadovs aizvadīja Taizemē slavenajā klubā „Sinbi Muay Thai Camp”. Var uzskatīt, ka Džavadova Taizemē uzkrātā pieredze viņam nākusi par labu, jo Igaunijā tika izcīnīta uzvara.

Cīņa iesākās visai agresīvi – sportisti pirmajā raundā ringā darbojās ļoti aktīvi, aizmirstot par aizsardzību un priecēja četrus tūkstošus atnākošo skatītāju ar atklātu kauju. Otrais raunds kļuva vēl aktīvāks. Kikbokseri gāja uz pilnu banku gan viens, gan otrs mēģinot nokautēt pretinieku. Laba epizode izcīnīt priekšlaicīgu uzvaru otrā raunda vidū bija Džavadovam, kurš ar precīzu sitienu ar roku nogāza Renno uz ringa dēļiem, taču igaunis desmit sekunžu laikā spēja atgūties no nokdauna un turpināt divkauju.

Trešajā trīs minūšu raundā turpinājās pirmajos raundos uzņemtais temps, kas bija parocīgs priekš Džavadova, kurš vienā no epizodēm ar sitienu ar celi pārsita Kevinam Renno uzaci. Pēc ārsta apskates sportistam tika dota atļauja turpināt cīņu. Protams, Renno apzinājās, ja viņš nenokautēs Latvijas pārstāvi, cerības uz uzvaru pēc punktiem viņam ir niecīgas. Kevins atkal devās uzbrukumā, taču atkal izlaida vairākus spēcīgus sitienus, kas paplašināja viņa brūci un tā spēcīgi sāka asiņot. Ringa tiesnesis Kevina Renno traumas dēļ pieņēma lēmumu apstādināt cīņu, līdz ar to uzvaru ar tehnisko nokautu trešajā raundā izcīnīja Zaurs Džavadovs, kuram šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas.

„Mēs to izdarījām!” pēc uzvaras pār Kevinu Renno ļoti priecīgs bija Džavadovs. „Paldies maniem atbalstītājiem un cilvēkiem, kuri ar mani strādāja, lai sagatavotos šai cīņai. Mēs to paveicām kopā.”

Interesanti, ka Džavadova stūrī bez viņa sparingu un treniņu biedra Viktora Barjakina sekundanta ādā iejutās arī Latvijas džudists Jevgēņijs Borodavko, kurš piedalījies 2008. un 2012. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
DELFI - Värsked uudised Eestist ja välismaalt