Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hendrikss jaunais UFC pusvidējā svara čempions

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hendrikss jaunais UFC pusvidējā svara čempions
Džonijs Hendrikss (no kreisās) cīņā ar Robiju Louleru
Foto: ufc.com

Vakarnakt Dallasā (ASV) notiekošajā cīņu šova „UFC 171” ietvaros par jauno UFC pusvidējā svara čempionu tika kronēts amerikānis Džonijs Hendrikss (16-2-0), kurš piecu raundu cīņā pēc punktiem uzvarēja savu tautieti Robiju Louleru (22-10-0).

Kā zināms, UFC pusvidējā svara čempiona tituls vakants palika pēc tam, kad šīs čempiona josta ilggadējais turētājs kanādietis Džordžs Santpjērs pērnā gada decembrī paziņoja par pauzes paņemšanu no lielā sporta uz nenoteiktu laiku.

Par šī titula obligātajiem kandidātiem tika izvirzīti Džonijs Hendrikss, kurš jau vienreiz bija cīnījies par šo jostu, un bijušais EliteXC vidējā svara čempions Robijs Loulers.

Neraksturīgi MMA, Hendriksa – Loulera cīņas lielākā daļa noritēja stājā, kurā notika daudzu sitienu apmaiņa, gan viens, gan otrs aizmirstot par aizsardzību. Šajā mačā nebija izteikta līdera – cīņa ritēja punkts punktā, kurā iniciatīva mainījās ik uz soļa. Taču fiziski nedaudz izturīgāks izrādījās Hendrikss, kurš spēja sakopot spēkus līdz cīņas beigām un ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja uzvaru un tika kronēts par jauno UFC pusvidējā svara čempionu.

Šī divkauja tika atzīta par cīņu šova „UFC 171” vakara labāko cīņu un abi cīkstoņi papildus pie honorāriem nopelnīja bonusu „Fight of the night” 50, 000 ASV dolāru lielumā.

„Robijs ir ļoti labs cīkstonis,” pārliecināts Džonijs Hendrikss, kurš izcīnījis septiņas uzvaras pēdējās astoņās aizvadītajās cīņās. „Pirmos divus raundus es uzvarēju, bet trešajā un ceturtajā viņš mani apspēlēja. Bet pēc piektajā zināju, ka man esmu uzvarējis. Apsolu jums, ka man būs vēl viena cīņa ar Louleru, un, kad tā notiks, ceru ka spēšu parādīt labāku sniegumu.”

"UFC 171" rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Johny HendricksRobbie Lawlerdecision (unanimous)55:00
2.Tyron WoodleyCarlos ConditTKO (injury)22:00
3.Myles JuryDiego Sanchezdecision (unanimous)35:00
4.Ovince St. PreuxNikita Krylovsubmission (Von Flue choke)11:29
5.Kelvin GastelumRick Storydecision (split)35:00
6.Jessica AndradeRaquel Penningtondecision (split)35:00
7.Dennis BermudezJimy HettesTKO (knee)32:57
8.Alex GarciaSean Spencerdecision (split)35:00
9.Frank TrevinoRenee Fortedecision (split)35:00
10.Justin ScogginsWill Campuzanodecision (unanimous)35:00
11.Sean StricklandRobert McDanielsubmission (rear-naked choke)14:33
12.Robert WhitefordDaniel Pinedadecision (unanimous)35:00
13.Hector LombardJake Sieldsdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-03-16 21:03, pirms 10 gadiem
Kad Bermudezam iedos kaut ko sakarīgāku? Atgādina Džima Millera situāciju, kad cik tur liela uzvaru sērija bija, bet sita jauniņos gandrīz.

     [+] [-]

, 2014-03-17 13:30, pirms 10 gadiem
"Bet pēc piektajā zināju, ka man esmu uzvarējis"
google translate?
brīnos, ka Hendricks vairāk nespieda uz wrestlingu. 3.raundā man jau likās, ka Lawlers viņu izrubīs, bet nu izturēja.

     [+] [-]

, 2014-03-18 01:14, pirms 10 gadiem
Luca Toni rakstīja: "Bet pēc piektajā zināju, ka man esmu uzvarējis"
google translate?
brīnos, ka Hendricks vairāk nespieda uz wrestlingu. 3.raundā man jau likās, ka Lawlers viņu izrubīs, bet nu izturēja.
arī brīnos par to, ka nedomāja lauzties, lai gan pēdējā raundā daudz arī nevarēja pret šamo izdarīt. vispār negaidīju, ka Lawlers būs tik veiksmīgs pret viņu.

beigās tā drošā pieeja mazliet iegrauza, bet nu tā tīri loģiski nospēlēja, lai gan šķita vispār, ka varēja gan jau GnP, vai pret sienu, kamēr Robijs uz pēcpuses, ievilkt pāris. tā tīri cīņas dēļ, nevis pliki noturēties, varbūt nogurums baigo faktoru.

arī visu cīņu šķita tehniski piegāja tīri tāpēc, lai neieskrietu Robija counter'ī, vai neatstātu pārāk lielas spraugas, kur Robijs varētu rast iespēju.