Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Krokops kļuvis par „K-1 World Grand Prix 2012” čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Krokops kļuvis par „K-1 World Grand Prix 2012” čempionu
Mirko Filipovičs
Foto: gedoumi.com

Vakarnakt Zagrebā (Horvātijā) pirmo reizi savas septiņpadsmit gadus garās karjeras laikā par „K-1 World Grand Prix” čempionu kļuvis pazīstamais cīņu sporta meistars Mirko „Krokops” Filipovičs, kurš ceturtdaļfināla mačā pieveica Džarelu Milleru, pusfinālā uzvarēja Pāvelu Žuravļovu, bet finālā triumfēja pār Ismaelu Londtu.

Šim finālturnīram bija jānotiek pērnā gada 26. decembrī ASV, taču vēlāk tika atlikts uz četriem mēnešiem un pārcelts uz Horvātiju. Šī ir pirmā reize organizācijas „K-1” vēsturē, kad „K-1 World Grand Prix” finālturnīrs nenotiek Japānā. Šim turnīram bija kvalificējušies astoņi sportisti – Katalins Morašanu (Rumānija), Džarels Millers (ASV), Pāvels Žuravļovs (Ukraina), Mirko Filipovičs (Horvātija), Badrs Hari (Maroka), Zabits Samedovs (Azerbaidžāna), Ismails Londts (Surinama) un Hesdijs Džērdžes (Ēģipte).

Jāpiemin, ka Badrs Hari un Pāvels Žuravļovs pirms tam nebija kvalificējušies „K-1 World Grand Prix”. Viņi šajā turnīrā stājās savainoto Bena Edvardsa (Austrālija) un Makato Ueharas (Japāna) vietā.

Ceturtdaļfinālā uzvaras izcīnīja Pāvels Žuravļovs, kurš ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvarēja Katalinu Morašanu, Mirko Filipovičs pēc punktiem uzveica amerikāni Džarelu Milleru, Ismaels Londts trešajā raundā nokautēja bijušo „It’s Showtime” čempionu Hesdiju Džerdžesu, bet Badrs Hari cīņā ar Zabitu Samedovu (Šī sportistiem karjeras laikā bija otrā tikšanās reize ringā) izcīnīja uzvaru pēc punktiem un kvalificējās pusfinālam. Taču divkaujā Hari bija guvis kājas traumu un nespēja turpināt turnīru, viņa vietu ieņēma rezerves cīņas uzvarētājs Džavads Poturaks (Bosnija un Hercovagina).

Pusfināla kaujā pie uzvaram tika un finālam kvalificējās Mirko Filipovičs un Džavads Poturaks. Krokops ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzveica Pāvelu Žuravļovu, cīkstoni, kurš savulaik uzvarējis mūsu nu jau bijušos kikbokserus Mairi Briedi un Konstantīnu Gluhovu, bet Poturaks otraja raundā ar tehnisko nokautu uzveica Ismaelu Londtu.

Arī fināls priekš Filipoviča ritēja visus trīs atvēlētos raundus un arī šajā mačā horvāts svinēja uzvaru. Trīsdesmit astoņus gadus vecajam Filipovičam, kurš teorētiski ir karjeras norietā, šī ir lielākā uzvara viņa ilgajā kikboksera karjerā. Turnīros „K-1 World Grand Prix 1999” un „K-1 World Grand Prix 2000 in Fukuoka” viņš aizkļuva līdz finālam, bet piekāpās un tika kronēts par vicečempionu, taču tagad viņš beidzot kļuvis par čempionu.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...

     [+] [-]

, 2013-03-16 09:49, pirms 12 gadiem
Arī Gluhovs ir uzvarējis Žuravļovu, viņi ir divas reizes tikušies.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 10:30, pirms 12 gadiem
kādēļ nepiedalījās tādi sportisti kā Saki, Bonjaski, Ghita?

     [+] [-]

, 2013-03-16 17:09, pirms 12 gadiem
Hei! Kursh vel sodien dzivo 2012 gada?

     [+] [-]

, 2013-03-17 12:55, pirms 12 gadiem
Jā! Malacis! Man favorīt cīūkstonis jau ļoti, ļoti sen! Beidzot!