Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC veterāns Dāvids Barons sportā atgriežas ar zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC veterāns Dāvids Barons sportā atgriežas ar zaudējumu
Dāvids Barons (no labās) cīņā ar Džeisonu Ponē
Foto: Marc Olivier Souder

Bijušais UFC un PRIDE vieglā svara cīkstonis, francūzis Dāvids Barons (17-4-1) pēc gandrīz četru gadu ilgas pauzes vakarnakt Francijā notiekošajā šovā „100 % Fight XVIII V.I.P” atgriezās ringā ar zaudējumu pēc punktiem cīņā pret savu tautieti Džeisonu Ponē (9-8-1).

Četrdesmit vienu gadus vecais Dāvids Barons pēdējo reizi uz MMA skatuves bija manīts 2010. gada jūnijā cīņā pret armēņu cīkstoni Goru Harutujanu (9-1-1). Tajā duelī tika fiksēts neizšķirts. Pēc šī mača, bet bez oficiāla paziņojuma par karjeras beigšanu francūzis nozuda no cīņu mīļotāju redzesloka.

Runas par Barona iespējamo atgriešanos ringā notika pērnā gada sākumā. Franču sportistam Īrijā šova „Celtic Gladiator 6 - Day of War” ietvaros bija paredzēta cīņa ar poļu sportistu Pjotru Halmanu (14-2-0), taču šī cīņa tika atcelta Dāvida treniņos gūtās traumas dēļ. Barona vietu cīņā ar Halmanu ieņēma horvāts Ivica Trusceks (24-19-0).
Pēc šīs cīņas atcelšanas par Dāvidu Baronu ilgu laiku nebija nekādas informācijas. MMA apskatnieku redzeslokā francūzis parādījās tikai pērnā gada novembrī, kad tas tika uzņemts Francijas MMA cīkstoņu slavas zālē.

Likās, ka šis sportists jau visu ko vajadzēja sasniedzis – pabijis pasaules vadošo organizāciju UFC un PRIDE rindās un beidzot arī iekļauts savas valsts MMA cīkstoņu slavas zālē. Bet te tev nu bija… Pirms nedēļas parādījās informācija, ka Barons tomēr vēl nav beidzis aktīvā sportista gaitas un 15. februārī atkal kāps ringā.

Šoreiz franču vieglā svara cīkstoni nevajāja traumas un viņš izgāja ringā ar savu tautieti Džeisonu Ponē. Vīri ringā aizvadīja visus trīs atvēlētos raundus, un, lai arī cīņa bija diezgan līdzīga, sānu tiesneši neizšķirta rezultāta vietā uzvaru ar nevienbalsīgu lēmumu atdeva Ponē.

Jāatgādina, ka Dāvida Barona vārds nav svešs arī Latvijas MMA līdzjutējiem. Tieši šis sportists bija tas pret kuru 2002. gadā profesionālajā MMA debitēja Baltijas pussmagā svara čempions Mārtiņš Egle (10-8-1). Kā visi atceramies, tajā cīņā toreiz deviņpadsmit gadus vecais Egle cieta sakāvi!

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...