Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

"Klondaika Fight Arena" ietvaros noskaidroti Latvijas, Baltijas un Eiropas čempioni

Andrejs Siliņš

"Klondaika Fight Arena" ietvaros noskaidroti Latvijas, Baltijas un Eiropas čempioni
Klondaika Fight Arena

2013. gada 12. oktobrī notika lielākais cīņu šovs Baltijā „Klondaika Fight Arena”, kā ietvaros norisinājās 10 profesionālās MMA (jauktās cīņas mākslas) un kikboksa (K-1) cīņas. Ringā devās paši labākie Latvijas un ārvalstu cīkstoņi, kuri izcīnīja Latvijas, Baltijas un Eiropas čempiona titulus.

Šova kulminācija bija cīņa par Eiropas čempiona titulu MMA vidējā svara kategorijā starp kuldīdznieku, pašreizējo Latvijas un Baltijas čempionu MMA vidējā svara kategorijā Valtu Višņevski un Nīderlandes sportistu Mišelu Adelinu (Michel Adeline). Aizraujošā cīņā savu pārākumu apstiprināja „tulpju zemes” pārstāvis Mišels Adelins. Pēc 3 raundu smagas cīņas, tiesneši pelnīti atzina Adelinu par uzvarētāju.

Ļoti agresīva un interesanta izvērtās cīņa par Baltijas čempiona jostu smagajā svarā. Latvijas godu šajā cīniņā aizstāvēja Vitālijs Buhrjakovims, kuram pretī stājās lietuviešu sportists Mantvidas Svegzda (Mantvydas Svegzda). Šis duelis bija ļoti saistošs, jo, jau no pirmajām sekundēm, abi sportisti nesaudzēja ne sevi, ne pretinieku. Šajā cīņā ar 3 raundiem bija par maz, lai noskaidrotu uzvarētāju, tāpēc sportistiem vajadzēja aizvadīt vēl vienu papildus raundu. Tajā ļoti pārliecinoši darbojās Buhrjakovims un pelnīti uzvarēja! Jāuzteic arī Lietuvas sportists, kura seja pēc cīņas bija pamatīgi „apskādēta”, tomēr nevienā brīdī viņš nedomāja par padošanos!

Savukārt Latvijas čempiona jostu, super smagajā svarā, ar nokautu izcīnīja jelgavnieks Ņikita Petrovs, kura, pirmajā raundā, veiktajam žņaugšanas paņēmienam nekādus pretargumentus neatrada Jurijs Višņevskis. Pēc cīņas uzvarētājs atzina, ka galvenais uzdevums šajā cīņā bija ieturēt lielāku distanci un nelaist pretinieku tuvumā, kas arī spīdoši tika paveikts!

„Klondaika Fight Arena” ietvaros notika arī vairākas interesantas cīņas par reitinga punktiem. MMA grupā svara kategorijā līdz 96 kilogramiem cīnījās viens no sanākušo skatītāju favorītiem, mājinieks Mārtiņš Egle, kuram pretī stājās Austrijas cīņu meistars Renē ‘Gladiators’ Follingers (Rene Wollinger). Mārtiņa uznāciens uz ringa bija vairāk spožs – viņu pavadīja 6 mūki, kas, turot rokās sveces, uznāca uz skatuves un iedvesa bijību pilnīgi visos sanākušajos cilvēkos. Skatītāji nekautrējās izvilkt no kabatām savus telefonus, lai nofilmētu šo priekšnesumu! Šāds nelielais „uzvedums” iedvesa zināmu respektu ne tikai skatītājiem, bet arī izsita no ritma Mārtiņa oponentu! Eglem bija vajadzīgas tikai 30 sekundes, lai Austrijas viesim ierādītu vietu! Egle ar žņaugšanas paņēmienu nokautēja Austrijas Gladiatoru un lika sanākušajam pūlim uzgavilēt!

„Smags darbs treniņos atvieglo cīņas! Galvenais ir smagi strādāt un rezultāti neizpaliks,” - uzreiz pēc cīņas, pasākuma vadītājam Armandam Simsonam stāstīja Mārtiņš Egle. Savukārt uz pasākuma vadītāja jautājumu: „Skatos, ka tev ir uzmetusies zosāda – auksti vai tas no faniem?” Mārtiņš pārliecinoši atbildēja: „Protams, no skatītāju atbalsta!”

Arī pārējās „Klondaika Fight Arena” cīņas nelika vilties. Pirmajā vakara duelī, vēl pirms sanākušie skatītāji apjauta, kur atrodas, Jānis Jermacāns nokautēja Edgaru Zavicki. Savukārt citu Latvijas sportistu duelī, Andrejs Zozuļa pārspēja Staņislavu Makarenko.

Tāpat nedalītu skatītāju atbalstu saņēma Latvijas sportists Valērijs Mikalauskas, kura oponents bija lietuvietis Marius Bagdonas. Mikalauskas nepievīla fanus un ar ļoti efektīviem un efektīgiem paņēmieniem, tostarp sitienu kombinācijām, pārspēja savu konkurentu un vēl pirms tiesneši oficiāli bija paziņojuši uzvarētāju, ikvienam bija skaidrs, kurš šajā cīņā dominēja.

Tāpat ļoti līdzvērtīgs duelis bija starp Artjomu Mirontsevu un Igoru Tkačenko. Pavisam noteikti, ka arī tiesnešiem, no visām notikušajām cīņām, tieši šie cīņas meistari sagādāja grūtāko uzdevumu – izlemt, kurš no cīkstoņiem bijis spēcīgāks. Ja sākumā jūtami labāks izskatījās Mirontsevs, tad 3. raunda pēdējā minūtē Tkačenko aktivizējās un izdarīja vairākus spēcīgus un, galvenais, trāpīgus sitienus, kas lika tiesnešiem „noorganizēt” vēl vienu papildus raundu. Tajā Tkačenko bija labāks un pelnīti tika atzīts par uzvarētāju. Savukārt, nākošajā cīņā, Latvija svinēja vēl vienu uzvaru pār mūsu kaimiņiem Lietuvu – Oļegs Jemeļjanovs neatstāja nekādas cerības Tadas Miceikam.

„Klondaika Fight Arena” Latvijas dalībnieki nebija pārāk viesmīlīgi pret atbraukušajiem ārzemju sportistiem. Nīderlandietim Mohamedam Sariri neatminēta mīkla palika latvieša Jevgēņija Aleksējeva kāju darbība – ja no dūrēm Sariri spēja nedaudz izvairīties, tad Aleksējeva kājas pamatīgi apstrādāja viņa seju. Jevgēņijs atstāja ringu kā uzvarētājs un papildināja savu punktu krājumu reitingā.

„Klondaika Figth Arena” rīkotāji bija parūpējušies, lai garlaicīgi nebūtu nevienu mirkli! Pasākumu vadīja ļoti atraktīvs duets – Armands Simsons un Liene Brikouska. Savukārt lieliskais gaismu šovs, deju studijas „Bump” izveidotie priekšnesumi un seksīgās ringa meitenes sanākušajiem skatītājiem neļāva atslābt ne sekundi.

     [+] [-]

, 2013-10-15 08:46, pirms 11 gadiem
Tiešām pret Vollingeru? Eglem pretinieks nomainījās dienu vai divas iepriekš.

     [+] [-]

, 2013-10-15 23:13, pirms 11 gadiem
eglem bija cits pretinieks, nevajag maldinat lasitajus..