Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kormjē debija pussmagajā svarā tomēr notiks šovā „UFC 170”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kormjē debija pussmagajā svarā tomēr notiks šovā „UFC 170”
Daniels Kormjē pirms un pēc svara pārvērtībām
Foto: bjpenn.com

Jau ziņojām, ka bijušā UFC pussmagā svara čempiona Rašada Evansa (19-3-1) traumas rezultātā tika atcelta viņa paredzētā cīņa ar Danielu Kormjē (13-0-0), kuram šim mačam vajadzēja kļūt par debiju pussmagajā svarā. Tomēr Kormjē bez pretinieka nepaliks un viņš šovā „UFC 170” tiksies ar Patriku Kaminsu (4-0-0).

Trīsdesmit četrus gadus vecais Daniels Kormjē pēc uzvaras Strikeforce smagsvaru turnīrā automātiski nokļuva UFC paspārnē. Pēc pievienošanās pasaules vadošajai MMA organizācijai amerikānis savu uzvaru sēriju papildināja ar divpadsmito un trīspadsmito panākumu, nostiprinoties smagā svara divīzijas TOP 5.

Pateicoties straujajam kāpienam pasaules reitingos Kormjē nopelnīja iespēju spēkoties ar UFC smagsvaru divīzijas karali Keinu Velaskezu (13-1-0), taču ne viens, ne otrs šo cīņu nevēlējās. Iemesls šādam kategoriskajam lēmumam ir tāds, ka abi ir kluba biedri un labi draugi.

Lai izvairītos no cīņas ar kolēģi, Daniels Kormjē nolēma pāriet vienu svara kategoriju zemāk. Protams, bija skeptiķi, kuri uzskatīja, melnādainajam sportistam neizdosies iekļauties svara kategorijā līdz 93 kg, taču vērojot Kormjē publicētos video un fotogrāfijas, liekas, kas cīkstonim tomēr tas ir izdevies.

Debija pussmagajā svarā Kormjē bija paredzēta 22. februārī šovā „UFC 170” ar bijušo šīs svara kategorijas čempionu Rašadu Evansu, taču pēdējais treniņos guva kājas savainojumu un bija spiests atteikties no šīs divkaujas. Ārzemju masu mediji ziņoja, ka Daniela debija pussmagā svara divīzijā atlikta uz nezināmu laiku, taču UFC šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi Strikeforce čempionam atraduši pretinieku.

Vieta un laiks nemainās, mainās tikai pretinieks. Par Daniela Kormjē nākamo „upuri” kļūs mazpazīstamais, taču neuzveiktais Patriks Kaminss. Arī Kaminss ir aizvadījis vienu cīņu Strikeforce rindās, bet nevar palielīties ne ar vienu nopietnu pretinieku.

Taču sports ir sports, un arī slotas kāts vienreiz gadā var izšaut, tāpēc Patrika Kaminsa iespējas uz uzvaru vēl pāragri norakstīt.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...