Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

I.Tarvida atvedusi sudraba medaļu no Zviedrijas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

I.Tarvida atvedusi sudraba medaļu no Zviedrijas
"Trelleborg Open 2014"
Foto: trelleborgstaekwondo.com

Trelleborgā (Zviedrija) noslēdzies starptautiskais taekvondo turnīrs „Trelleborg Open 2014”, kurā piedalījās arī divas Latvijas sportistes - māsas Tarvidas. Mazliet veiksmīgāka šajā turnīrā bija vecākā māsa Inese, kura savā svara kategorijā izcīnīja 2. vietu.

Kā zināms, 2013. gadā Inese Tarvida izcīnīja 1. vietu Eiropas klubu čempionātā starp juniorēm, un par šādu panākumu valsts piešķīra 1800 latu naudas balvu.

Zviedrijas turnīrs atzīts par G1 klases turnīru, kas nozīmē, ka iegūtie sportistu rezultāti tiks skaitīti starptautiskajā reitingā. Šajā turnīrā piedalījās 1200 sportisti no dažādām pasaules valstīm, tai skaitā, arī no Meksikas, ASV, Taizemes un citām ne Eiropas valstīm. Latvijas izlasi pārstāvēja divas sportistes – Inese Tarvida (juniori, svara kategorija līdz 46 kg) un Jolanta Tarvida (kadeti, svara kategorija līdz 44 kg). Abas meitenes cīnījās pirmajā sacensību dienā.

Īpaši labi nostartēja vecākā māsa Inese Tarvida, kura nocīnījās četras cīņas, priekšlaicīgi uzvarot pirmās divas cīņas un sasniedzot vismaz divpadsmit punktu pārsvaru. Pirmajā cīņā Inese pārspēja Somijas sportisti ar rezultātu 16:0, bet otrajā cīņā uzvarēja Nīderlandes sportisti ar rezultātu 16:4.

Trešā cīņa jau bija smagāka, jo Inesei pretī stājās titulētā Taizemes sportiste, kura ir gan Āzijas čempione, gan Korejas atklātā turnīra čempione, gan citu nozīmīgu turnīru uzvarētāja. Pirmais raunds Inesei iesākās ļoti veiksmīgi, jo sportiste guva punktu pārsvaru ar trāpījumu galvā. Otrajā raundā pretiniece neatkāpās un izlīdzināja punktu skaitu. Tomēr pēdējās cīņas sekundēs veiksmīgāka bija mūsu sportiste, kura guva svarīgo punktu un uzvarēja Taizemes sportisti ar rezultātu 6:5. Finālā Inese piekāpās Turcijas sportistei ar rezultātu 1:6.

Jolanta piekāpās jau pirmajā cīņā sportistei no Norvēģijas, zaudējot papildraundā, kur uzvarētāju noteica pirmais veiksmīgais trāpījums ķermenī.

Kopumā šis turnīrs deva ļoti labu pieredzi abām Latvijas sportistēm. Šis bija pirmais starts 2014. gadā, tāpēc tas ir labs gada sākums, jo īpaši Inesei, kura gatavojas Pasaules čempionātam junioriem un jauniešu Olimpisko spēļu atlases turnīram, kas notiks šī gada martā Taizemē, min Latvijas kadetu izlases treneris Sandris Radziņš.

Informāciju sagatavoja arī Jānis Cauņa.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv