Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Višņevskis mēģinās sakaut Adalenu un izcīnīt Eiropas čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Višņevskis mēģinās sakaut Adalenu un izcīnīt Eiropas čempiona titulu
Valts Višņevskis
Foto: tmfight.lv

Šovakar „Arēnā Rīga” Baltijas vidējā svara MMA čempions Valts Višņevskis (9-5-0) aizvadīs titula cīņu par vakanto Eiropas čempiona jostu pussmagajā svarā ar Nīderlandē dzīvojošo Kurasao cīkstoni Mičelu Adalenu (7-5-1), kas gada sākumā nokautēja mūsu Mārtiņu Egli (9-8-1).

Kā jau visi atminas, šā gada martā šovā „TM Fighting Grand Prix 2013” Nīderlandes čempions kikboksā un MMA (amatieriem) Mičels Adalena šokēja visus cīņu sporta līdzjutējus otrajā raundā nokautējot Baltijas pussmagā svara čempionu Mārtiņu Egli, kuram tas bija pirmais zaudējums pēdējās septiņās aizvadītajās cīņās.

Pateicoties šim panākumam Adalena izpelnījās uzaicinājumu atgriezties Latvijā un pacīnīties par vakanto Eiropas čempiona titulu ar Egles komandas biedru Valtu Višņevski.

„Redzēju Mārtiņa cīņu ar Mičelu. Apzinos, ka pretinieks ir spēcīgs, taču mans mērķis nav tikai atriebties par Egles zaudējumu, bet arī savā īpašumā iegūt čempiona jostu,” komentēja Valts Višņevskis, kurš savā pēdējā cīņā, kas notika Kuldīgā šovā „FREON: Here To Win” pēc punktiem uzvarēja Nikolaju Karpačovu (0-2-0).

Jāatzīmē, ka „TM fighting team” sportists aizvada sešu cīņu uzvaru sēriju un šajā sērijā savācis uzvaras arī pār titulētajiem cīkstoņiem kā Tautvidu Lileiķi (8-10-0) un Rimgaudu Kutkaiti (11-17-0).

Arī Mičels Adalena uzkrājis divu cīņu uzvaru sēriju. Kā jau minējām pirms dažiem mēnešiem viņš uzvarēja Mārtiņu Egli, taču dažas nedēļas atpakaļ melnādainais sportists nokautēja surinamiešu atlētu Toniju Gonzalesu (7-2-2).

Egle mēģinās zaudējumu nodzēst ar uzvaru pār Bagdasarjanu

Šovakar uz ringa kāps arī MMA veterāns, trīsdesmit trīs gadus vecais Mārtiņš Egle, kurš kā jau stāstījām, šā gada martā cieta pamatīgu sakāvi no Adalenas rokas.

Šovakar "Arēnā Rīga" Mārtiņam bija ieplānots cīnīties ar bijušo CFS (Cage Fight Series) pussmagā svara čempionu Renē Volingeru (7-3-1), taču austrietis ir savainots un viņa vietu ieņems latviešu cīkstonim labi zināmais Rafaels Bagdarasjans, ar kuru Egle tikās jau 2008. gadā.

Toreiz uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Martiņš Egle. Taču laiki ir mainījušies – Egle tagad sver 85 kg, bet Bagdarasjans vēl joprojām ir smagsvars. Tiesa, šai cīņai latvietis ir gatavojies nopietnāk kā jebkad agrāk. Egle regulāri braukāja uz treniņnometnēm Nīderlandē, kur trenējās kopā ar pasaules mēroga zvaigznēm Danielu Gitu, Žerāru Gordo u.c.

Cīņu pāri

DisciplīnaCīņu pāris
MMAMārtiņš Egle vs. Rafael Bagdasaryn (Nīderlande)
MMAValts Višņevskis vs. Michell Adalena (Kurakao)
MMAValērijs Mikalauskas vs. Marius Bagdonas (Lietuva)
MMAJānis Jarmacāns vs. Edgars Zavickis
MMAJurijs Višņevskis vs. Ņikita Petrovs
MMAOļegs Jemeļjanovs vs. Tadas Miceika (Lietuva)
K-1Jevgēņijs Aleksejevs vs. Muhamed Sariri (Nīderlande)
K-1Vitālijs Buhrjakovs vs. Matvydas Svegzdas (Lietuva)
K-1Staņislavs Makarenko vs. Andrejs Zozuļa
K-1Artjoms Mironcevs vs. Igors Tkačenko

Izmantotie resursi:
tmfight.com
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...