Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džeiks Šīlds pretinieka teritorijā uzveic Demianu Maiu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džeiks Šīlds pretinieka teritorijā uzveic Demianu Maiu
Džeiks Šīlds (virspusē) cīņā ar Demianu Maiu
Foto: sherdog.com

Bijušais Strikeforce vidējā svara čempions Džeiks Šīlds (29-6-1) vakarnakt Brazīlijā notiekošajā šovā „UFC Fight Night 29” ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja vietējo atlētu Demianu Maiu (18-5-0) un savā statistikā ierakstīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Interesanti, ka gan Džeiks Šīlds, gan Demians Maia savulaik spēkojušies pat par UFC čempiona jostām, taču sportistiem pietrūcis tikai nedaudz, lai savā īpašumā iegūtu kāroto jostu. Vienīgā atšķirība, ka Šīlds centās uzrāpties pusvidējā svara Olimpa virsotnē, taču Maia vienmēr bijis uzticīgs vidējam svaram un piekāpās nu jau bijušajam šīs svara divīzijas čempionam Andresonam Silvam (33-5-0).

Domāju, ka neviens neprognozēja vieglu cīņu, kura varētu notikt vienos vārtos kāda sportista labā. Abi šie cīkstoņi pēdējos gados ļoti stabili iet savu ceļu un tikai pa retam piekāpjas kādam no pasaules elites superzvaigznēm.

„Šī bija pati grūtākā no manas karjeras trijām smagākajām cīņām. Šis mačs bija vienlīdz smags kāds bija ar Denu Hendersonu un Džordžu Santpjēru,” savos iespaidos dalījās Šīlds. „Maia ir fenomens un es darīju visu, lai uzvarētu. Tā bija ļoti līdzīga cīņa, kura gāja punkts punktā, tāpēc esmu pateicīgs, ka izcīnīju uzvaru.”

Pirmajā raundā dominanci nodemonstrēja Maia, kurš spēja noguldīt Šīldu uz muguras uz ringa dēļiem un nedaudz pamocīt bijušo Strikeforce čempionu līdz brīdim kamēr tas tika vertikālā stāvoklī.

Arī otrajā un trešajā raundā amerikānis turpināja pārbaudīt brazīlieša graplinga iemaņas, taču šoreiz uzņemoties līdera lomu. Ceturtajā aktīvāks atkal palika Demians Maia, taču izskanošajā raundā agresora loma atkal iejutās Šīlds, kurš vairakkārt izdarīja metienus un iegājienus kājās.

Cīņa bija ļoti līdzīga un būtu godīgi, ja šajā mačā tiktu fiksēts neizšķirts, taču par cik UFC jau ilgāku laiku neeksistēt tāds rezultāts kā ničs, soģu labvēlību ieguva Džeiks Šīlds, kuram tika pietiesāta uzvara ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem (48-47, 48-47 un 47-48).

„UFC Fight Night 29” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jake ShieldsDemian Maiadecision (split)55:00
2.Dong Hyun KimErick SilvaKO (punches)23:01
3.Thiago SilvaMatt Hamilldecision (unanimous)35:00
4.Fabio MaldonadoJoey Beltrandecision (split)55:00
5.Rousimar PalharesMike Piercesubmission (ankle lock)10:31
6.Raphael AssuncaoT.J. Dillashawdecision (split)55:00
7.Igor AraujoIldemar Alcantaradecision (unanimous)35:00
8.Yan CabralDavid Mitchelldecision (unanimous)35:00
9.Chris CariasoIliarde SantosTKO (punches)24:31
10.Alan PatrickGarett WhiteleyTKO (punches)13:54

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...

     [+] [-]

, 2013-10-10 22:49, pirms 11 gadiem
DHK un nokauts, hahahaha
prieks, ka Palharesam beidzot vēl viena kāja, ko pakārt balvu skapī

     [+] [-]

, 2013-10-17 10:19, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: DHK un nokauts, hahahaha
prieks, ka Palharesam beidzot vēl viena kāja, ko pakārt balvu skapī
nu tā, es noprotu, viņš dabūja savu niku. jo kādu laiku slēdza laukā čaļus ar kaut kādu konsistenci.

Palharesam gan jāiet ārstēties un Hamils jāiet atpakaļ pensijā; nebrīnos, kāpēc viņu pameta iepriekšējais treneris.