Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skujiņai laba izloze PČ, Lagodskis zaudē leģionāram

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skujiņai laba izloze PČ, Lagodskis zaudē leģionāram
Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Laura Skujiņa
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā turpinās pasaules čempionāts cīņā. Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Imants Logodskis (97 kg) šorīt pirmajā cīņā zaudēja Turciju pārstāvošajam dagestāniešu leģionāram. Savukārt pasaules ranga 6. vietas īpašniecei Laurai Skujiņai šodien bija veiksmīga izloze.

Eiropas bronzas medaļniece un pasaules ranga 6.numurs Laura Skujiņa šodien sekmīgi nosvērās 69 kilogramu kategorijā un tika ielozēta mazajā zarā, kur nav tik daudz spēcīgu cīkstoņu kā lielajā zarā. Rīt pirmajā mačā pretiniece būs gana nopietna - pieredzējusī mongoliete Odočimega Badaraha (pasaules rangā #8). Ja izdosies tikt līdz pusfinālam, tad tur pretī varētu būt vāciete Alīna Fokena (#7). Titula galvenā pretendente Natālija Vorobjeva (Krievija) un vēl vairākas favorītes ir lielajā zarā, no kurienes ceļš līdz medaļai būs garāks un droši vien arī grūtāks.

Pasaules ranga 20. numurs Imants Lagodskis (28) šodien pirmajā mačā tikās ar Turcijas pārstāvi Šamilu Erdoganu (23), kurš agrāk pārstāvēja Krieviju kā dagestānietis Šamils Ahmedovs. Krievijas federācijas Ziemeļkaukāza republika Dagestāna ir brīvās cīņas cīkstoņu "ražotne", iepriekšējā pasaules čempionātā 10 dagestānieši pārstāvēja citas valstis, bet šogad zem svešzemju karogiem cīnās jau 16 dagestānieši.

Mačā ar "jaunturku" Lagodskis izvirzījās vadībā, bet tad pretinieks veica savu paņēmienu, un rezultāts līdzsvarojās (4:4), turklāt dagestānietis mūsējo nolika uz lāpstiņām un izcīnīja priekšlaicīgu uzvaru. Latgalieša pāridarītājs tika līdz pusfinālam, bet tur uzvarai pietrūka vienas sekundes. Līdz ar to Lagodskim turnīrs ir beidzies, sacensību noslēgumā mūsu sportists tika ierindots 22. vietā.

Kā jau ziņots, vakar uz paklāja bija jāiet arī Londonas olimpisko spēļu dalībniekam Armandam Zvirbulim (līdz 86 kg), taču slimības dēļ viņš nav ieradies, tikmēr Latvijas smagākais cīkstonis Dmitrijs Mihailovs (līdz 125 kg) zaudēja jau pirmajā mačā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv septiņi sportisti. Sieviešu cīņas turnīrā 12. septembrī startēs trīskārtējā Eiropas čempione un pasaules ranga līdere Anastasija Grigorjeva (63 kg), trešdien uz paklāja ies Eiropas bronzas medaļniece un pasaules ranga 6. numurs Laura Skujiņa (69 kg), bet ceturtdien startēs Karalina Tjapko (53 kg). Vīriešu brīvās cīņas turnīrā piedalās Dmitrijs Mihailovs (125 kg) un Imants Lagodskis (97 kg), bet kā pēdējie startēs mūsu grieķu-romiešu cīņas pārstāvji Aleksandrs Višņakovs (75 kg) un Kristaps Kalnakārklis (66 kg).

Pasaules čempionāts sācies ar jaunumiem organizatoriskajā sfērā. Starptautiskajai Cīņas federācijai (FILA) tagad ir jauns nosaukums - United World Wrestling (UWW) - Pasaules Cīņas savienība. Serbs Nenads Lalovičs pagājušajā gadā tika ievēlēts par FILA prezidentu, bet tagad viņš apstiprināts kā UWW prezidents.

Izmantotie resursi:
www.unitedworldwrestling.org
www.wrestdag.ru

  +2 [+] [-]

, 2014-09-09 13:21, pirms 10 gadiem
Nu ko, jācer uz izdevīgu izlozi priekš Skujiņas!

     [+] [-]

, 2014-09-09 17:51, pirms 10 gadiem
točka rakstīja: Nu ko, jācer uz izdevīgu izlozi priekš Skujiņas!
cerība kādreiz mēdz arī piepildīties

     [+] [-]

, 2014-09-09 19:33, pirms 10 gadiem
'laba izloze' magi teikts, izloze ir izcila

     [+] [-]

, 2014-09-09 21:38, pirms 10 gadiem
ikri rakstīja: 'laba izloze' magi teikts, izloze ir izcila
Nu nu... Mongole nav nekāda dāvana...