Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gustafsons pārliecinoši uzveic Manuvu un pieprasa revanšu ar Džonsu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gustafsons pārliecinoši uzveic Manuvu un pieprasa revanšu ar Džonsu
Aleksandrs Gustafsons (no labās) cīņā ar Džimiju Manuvu
Foto: ufc.com

Zviedru pussmagā svara MMA cīkstonis Aleksandrs Gustafsons (15-2-0), kurš nesen vēl bija kandidāts uz UFC pussmagā svara čempiona titulu, vakarnakt Londonā (Anglijā) šovā „UFC Fight Night 38” sarūpēja pirmo zaudējumu britu sportistam Džimijam Manuvam (14-1-0).

Divdesmit septiņus gadus vecais Aleksandrs Gustafsons pateicoties uzvarām pār slavenajiem Maurisio Rua (22-8-0), Tiago Silvu (16-3-0), Vladimiru Matjušenko (27-7-0), Metu Hamilu (11-5-0) u.c. kļuvis par vienu no perspektīvākajiem pēdējā laika pussmagā svara cīkstoņiem.

Pie tam pērngad zviedru cīkstonis nopelnīja tiesības cīnīties par UFC pussmagā svara čempiona jostu ar šī titula turētāju Džonu Džonsu (19-1-0). Lai arī tajā mačā Gustafsons piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem, cīņa bija ļoti līdzīga un interesanta, un šis mačs izpelnījās 2013. gada labākās cīņas titulu.

Lai iegūtu iespēju vēlreiz tikties ar Džonu Džonsu, UFC vadība Aleksandram pretī nostādīja citu perspektīvo atlētu Džimiju Manuvu.

Pirms cīņas prognozes atšķīrās – bija, kas uzskatīja, ka šajā divkaujā ātru uzvaru izcīnīs Gustafsons, bet bija arī tādi, kuri domāja, ka Manuva turpinās savu uzvaras skrējienu.

Pirmajā raundā Aleksandrs Gustafsons izmantoja savas auguma priekšrocības un pārgāja cīņā parterā, kur viņam piederēja pilnīga kontrole. Tiesa, brits paspēja nedaudz apskādēt zviedru, taču Gustafsons īpaši neļāva izpausties agresīvajam Džimijam Manuvam.

Otrā raunda sākumā sportisti saķērās klinčā, kurā kārtējo reizi savas auguma priekšrocības izmantoja Gustafsons, kurš izdarīja sitienu ar celi galvā, nogādājot Manuvu uz ringa dēļiem. Zviedru atlētam vien vajadzēja izdarīt dažus sitienus pa zemē guļošo britu cīkstoni līdz cīņā iejaucās ringa tiesnesis, kas nozīmēja, ka uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnījis Aleksandrs Gustafsons.

Gustafsona – Manuvas divkauja tika atzīta par šova „UFC Fight Night 38” labāko cīņu un abiem sportistiem par to tika piešķirti 50, 000 ASV dolāru. Jāatzīmē, ka Gustafsons nopelnīja arī 50, 000 ASV dolāru par „Labāko izpildījumu”, kas zviedram papildus pie honorāra par cīņu bonusos pieplusoja 100, 000 ASV dolāru.

„Jūtos lieliski! Šai cīņai bija smags sagatavošanās posms. Manuva patiešām ir bīstams. Domāju, ka jāmet viņu zemē, taču stājā arī spēju ar viņu konkurēt. Džon Džons, vēlos revanša cīņu,” pēc uzvaras izteicās Gustafsons.

„UFC Fight Night 38” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Alexander GustafssonJimi ManuwaTKO (knee; punches)21:18
2.Michael JohnsonMelvin Guillarddecision (unanimous)35:00
3.Brad PickettNeil Seerydecision (unanimous)35:00
4.Gunnar NelsonOmari Akhmedovsubmission (guillotine)14:36
5.Ilir LatifiCyrille Diabatesubmission (neck crank)13:02
6.Luke BarnattMats NilssonTKO (strikes)14:24
7.Claudio Henrique da SilvaBrad Scottdecision (unanimous)35:00
8.Igor AraujoDanny Mitchelldecision (unanimous)35:00
9.Louis GaudinotPhil Harrissubmission (guillotine choke)11:13

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-03-09 11:04, pirms 10 gadiem
Būs tev cīņa. Pamegjini tik atkal zaudet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja