Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Boņjaskis Horvātijā pēc punktiem uzvar Krokopu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Boņjaskis Horvātijā pēc punktiem uzvar Krokopu
Remijs Boņjaskis
Foto: gloryworldseries.com

Trīskārtējais kikboksa turnīra „K-1 World Grand Prix” uzvarētājs Remijs Boņjaskis vakarnakt Zagrebā (Horvātijā) notiekošā cīņu šova „Glory 14: Zagreb” ietvaros pēc punktiem uzveica citu „K-1 World Grand Prix” uzvarētāju Mirko „Krokopu” Filipoviču, tādejādi revanšējoties viņam par pirms vairākiem gadiem piedzīvoto zaudējumu.

Smagā svara kikboksa leģendas Remijs Boņjaskis un Mirko Filipovičs pirmo reizi ringā tikās tālajā 2002. gadā. Toreiz otrā raunda izskaņā ar tehnisko nokautu uzvaru izcīnīja Mirko „Krokops” Filipovičs.

Kā zināms, Boņjaskis gadu pēc šī zaudējuma pirmo reizi tika kronēts par K-1 čempionu, atkārtojot savu panākumu 2004. un 2008. gadā, savukārt Krokops kikboksa cīņas iemainīja pret MMA mačiem, pievienojoties toreiz pasaules vadošajai MMA organizācijai PRIDE.

Profesionālajā kikboksā Filipovičs atgriezās tikai 2012. gadā un jau savā pirmajā sezonā triumfēja „K-1 World Grand Prix” turnīrā. Lai arī Krokops bija paziņojis par savām MMA sportista gaitu beigām, viņš vēl joprojām paralēli kikboksa mačies cīnās arī pēc MMA noteikumiem.

Vēlreiz savest kopā Boņjaski ar Filipoviču daudziem likās ļoti interesanta doma. Jau pirms pašas cīņas tā piesaistīja lielu uzmanību no sporta fanu un mediju puses, kas pacēla interesi pret kikboksu kopumā. Nav jau noslēpums, ka pēc organizācijas K-1 sašķelšanās un lielāko kikboksa zvaigžņu pāriešanu uz MMA, kikbokss zaudējis savu popularitāti. Iespējams, pateicoties cīņām starp K-1 superzvaigznēm varētu pacelt kikboksa zaudēto popularitāti.

Visai agresīvi un pašpārliecināti savu skatītāju priekšā cīņu uzsāka trīsdesmit deviņus gadus vecais Mirko Filipovičs. Neskatoties uz sportistu vecumu, cīņa bija visai asa un taktiska. Dažās cīņu epizodēs Krokops izmantoja metienus un grūdienus, kas vairāk atgādināja MMA, taču šāda horvāta taktika fiziski gurdināja Boņjaski.

Kikbokseri ringā aizvadīja visus trīs atvēlētos trīsminūšu raundus pēc, kuriem sānu tiesneši ar dalītām domām (viens saskatīja neizšķirtu, bet divi uzvaru atdeva Boņjaskim) uzvaru atdeva Remijam Boņjaskim.

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...