Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti izcīna medaļas Ungārijā notiekošajā pasaules kausā kikboksā

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas sportisti izcīna medaļas Ungārijā notiekošajā pasaules kausā kikboksā
Foto: Otto Kovči

No 2. līdz 5. jūnijam, Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika WAKO pasaules kauss kikboksā ar nosaukumu "Hungarian Kickboxing World Cup 2022". Šogad sacensībās piedalījās 1781 dalībnieks no 264 komandām, pārstāvot 39 valstis. Latvijas kikboksinga federāciju pārstāvēja 5 sporta klubi - Līvānu sporta klubs "Skits", "Ballistic Boxing Club" (Liepāja), "Favorīts" (Ventspils), "Galeev Team" (Rīga) un "Tkachenko Team" (Rīga).

Trenera Otto Kovči vadītais Līvānu sporta klubs "Skits" sacensībās piedalījās ar šādu sastāvu: Jānis Freimanis cīnījās pēc K-1 noteikumiem svara kategorijā -63.5 kg un Linards Pozdiševs cīnījās pēc K-1 noteikumiem svara kategorijā -81 kg.

Liepājas sporta klubu "Ballistic Boxing Club" trenera Aleksandra Maslova vadībā pārstāvēja: Daniils Tišins, kurš startēja Full contact disciplīnā, svara kategorijā – 51 kg, Sergejs Tarasovs Full contact disciplīna, svara kategorija -67 kg, Timurs Strelēvics startēja Kick-light un Light contact disciplīnās, svara kategorijās -42kg, ka arī Kick-light un Light contact disciplīnās, svara kategorijās -47 kg (green belts – iesācēju līmenis), Mark Husar cīnījās Full contact disciplīnā, svara kategorijā -71 kg.

Ventspils sporta klubu "Favorīts " trenera Igora Likova vadībā pārstāvēja šādi sportisti: Kick-light un Light contact disciplīnās: Dans Kristians Likovs svara kategorijās -57 kg, Leons Likovs svara kategorijās -32 kg, Ņikita Likovs svara kategorijās -47 kg, Timurs Maļusevs svara kategorijās -47 kg, Roberts Grigorjevs svara kategorijās -52 kg.

Rīgas sporta klubs "Galeev Team" trenera Timura Gaļejeva vadībā, sportisti cīnījās pēc K-1 noteikumiem: Arsenijs Nikolajevs, svara kategorijā -60 kg, Raivis Naglis svara kategorijā -75 kg, Timurs Kotelnikovs svara kategorijā -63.5 kg, Edvards Bērziņš svara kategorijā 67 kg.

Savukārt Rīgas sporta klubu "Tkachenko Team ", kura priekšgalā ir treneris Igors Tkačenko, pārstāvēja: Jurijs Orlovs startēja pēc K-1 noteikumiem svara kategorijā -86 kg, Raimonds Aukštikalnis startēja pēc K-1 noteikumiem svara kategorijā -81 kg un Raivo Aukštikalnis, kurš cīnījās Low kick disciplīnā, svara kategorijā -81 kg. K-1 ir viena no skatamākajam kikboksa disciplīnam.

Pasaules kausa turnīrā Latviju šajā disciplīnā pārstāvēja 6 sportisti. Jānis Freimanis pēc izlozes tika 1/4 finālā un pirmajā cīņā pārliecinoši uzvarēja pretinieku no Itālijas, bet pusfinālā piekāpās sportistam no Serbijas. Linards Pozdiševs pirmajā cīņā piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem sportistam no Izraēlas.

Timura Gaļejeva audzēkņi – Arsenijs Nikolajevs, Edvards Bērziņš un Timurs Kotelnikovs cienīgi aizvadīja savas pirmās cīņas, izcīnot pārliecinošas uzvaras. Pusfinālā Edvards Bērziņš bija vadībā visus 3 raundus un cīņas beigās ar 1 punkta pārsvaru uzvaru piešķīra sportistam no Ukrainas. Arsenijs Nikolajevs pusfinālā pēc punktiem piekāpās sportistam no Turcijas un arī Timurs Kotelnikovs pusfinālā pēc punktiem zaudēja pretiniekam no Bulgārijas.

Raivis Naglis pēc izlozes tika pusfinālā, pārliecinoši uzvarēja pirmo cīņu un finālā satiekoties ar sportistu no Ungārijas, pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja uzvaru. Jurijs Orlovs pusfinālā uzvarēja pretinieku no Bulgārijas un finālā ar pārliecinošu uzvaru pret sportistu no Čehijas izcīnīja zelta medaļu. Raimonds Aukštikalnis 1/4 finālā tikās ar sportistu no Izraēlas, kuru uzvarēja pēc punktiem, pusfinālā uzvarēja pretinieku no Ungārijas, bet diemžēl finālā pēc punktiem piekāpās sportistam no Čehijas. Raivo Aukštikalnis startēja Low kick disciplīnā, 1/4 finālā uzvarēja pretinieku no Austrijas, pusfinālā uzvarēja Bosnijas un Hercegovinas pārstāvi un tikai finālā zaudēja pēc punktiem sportistam no Polijas.

Šoreiz Aleksandra Maslova sportisti Daniils Tišins un Sergejs Tarasovs startēja ringa disciplīnā Full contact. Pēc izlozes abi tika finālā un ar pārliecinošām uzvarām izcīnīja divas zelta medaļas. Ka arī kadeti iepriecināja ar savu uzstāšanos tatami disciplīnās. Timurs Strelēvics 3 dienās aizvadīja 9 cīņas, rezultātā iegūstot sudraba un divas bronzas medaļas. Pats jaunākais Latvijas sportists Leons Likovs pārliecinoši izcīnīja uzvaras visās cīņās, kļūstot par čempionu Kick-light un Light contact disciplīnās. Viņa brālis Ņikita Likovs ieguva bronzas medaļu Kick-light disciplīnā.

Vēlamies pateikt paldies sportistiem par izturību, apņēmību un jūsu izcīnītiem panākumiem!!! Izsākam lielu pateicību treneriem A. Maslovam, I. Likovam, T. Gaļejevam, O. Kovči un I. Tkačenko par ieguldītu milzīgu darbu. Pateicamies arī visiem atbalstītājiem!

Rezumējot, rezultāti ir sekojoši:

"Ballistic Boxing Club": 1) Daniils Tišins FC -51kg 1.vieta 2) Sergejs Tarasovs FC -67kg 1.vieta 3) Timurs Strelēvics KL -47kg (green belts) 2.vieta ,LC -42 kg 3.vieta

"Galeev Team": 1) Raivis Naglis K-1 -75kg 1.vieta 2) Arsenijs Nikolajevs K-1 -60kg 3.vieta 3) Timurs Kotelnikovs K-1 -63.5kg 3.vieta 4) Edvards Bērziņš K-1 -67kg 3.vieta

Sporta klubs "Skits": 1) Jānis Freimanis K-1 -63.5 kg 3.vieta

Favorīts: 1) Leons Likovs LC -32kg 1.vieta ,KL -32kg 1.vieta 2) Ņikita Likovs KL -47 kg 3.vieta

"Tkachenko Team": 1) Jurijs Orlovs K-1 -86kg 1.vieta 2) Raimonds Aukštikalnis K-1 -81kg 2.vieta 3) Raivo Aukštikalnis LK -81kg 2.vieta

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kikboksinga Federācija