Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Teikseira pieveic Beideru un gaida titula cīņu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Teikseira pieveic Beideru un gaida titula cīņu
Glovers Teikseira
Foto: ufc.com

Viens no šobrīd visveiksmīgāk startējošajiem UFC pussmagā svara cīkstoņiem Glovers Teikseira (22-2-0), kurš šovā „UFC Fight Night 28” pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica „TUF 8” uzvarētāju Raienu Beideru (15-4-0), veiksmīgi turpina virzīties savam mērķim – cīņai par UFC pussmagā svara čempiona titulu.

Jau 2012. gada sākumā, kad brazīliešu atlēts Glovers Teikseira pievienojās UFC, viņš teica, ka viņa mērķis ir tikai un vienīgi cīņa par UFC čempiona titulu.

Ceļā šī mērķa sasniegšanai Glovers uzveica Kailu Kingsburiju (11-5-0), Fābio Maldonado (19-6-0), Kvintonu Džeksonu (32-11-0), Džeimsu Te Hunu (16-6-0) un tagad arī UFC rīkotā realitātes šova „The Ultimate Fighter” astotās sezonas uzvarētāju Raienu Baderu (15-4-0), nopelnot tiesības cīnīties par UFC pussmagā svara čempiona titulu.

Jau pirms nozīmētās divkaujas Teikseira tika uzskatīts par izteiktu līderi cīņā ar Raienu Beideru. Un pirmscīņas prognozētajiem bija taisnība – cīņa noslēdzās jau pirmajā raundā ar brazīliešu kikboksera uzvaru ar tehnisko nokautu.

Tiesa, Beiders cīņu iesāka ar lielisku pretinieka metienu un Teikseira atradās uz zemes, bet īsā laikā tika atpakaļ uz kājām.

Pēc neilga brīža sportistu sitiena apmaiņā Raienam izdevās labs sitiens ar roku pēc kā Glovers vēlreiz atradās uz ringa dēļiem, taču brazīlis atkal veikli piecēlās un satrieca amerikāņu cīkstoni ar spēcīgiem sitieniem. Likās, ka cīņa tūlīt būs galā, taču Raiens spēja izturēt šo trieciena vilni, bet dažas sekundes vēlāk viss tomēr beidzās un Glovers Teikseira izcīnīja piekto uzvaru UFC un nopelnīja tiesības nākamo cīņu aizvadīt ar UFC smagā svara čempionu, kurš tiks noskaidrots 21. septembrī cīņā starp patreizējo titula turētāju Džonu Džonsu (18-1-0) un zviedru atlētu Aleksandru Gustafsonu (15-1-0).

„Viņš man trāpīja un nosēdināja mani uz zemes, bet es visu redzēju, ko viņš vēlas izdarīt,” pēc uzvaras skaidroja Teikseira. „Godīgi, neesmu apmierināts ar šo cīņu! Esmu vīlies, ka Beiders manu aizsūtīja nokdaunā…. Bet es jums solu, ja čempiona josta būs mana. Nav nekādas nozīmes, kurš būs mans pretinieks Džonss vai Gustafsons. Josta būs mana!”

„UFC Fight Night 28” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Glover TeixeiraRyan BaderTKO (punches)12:55
2.Ronaldo SouzaYushin OkamiTKO (punches)12:47
3.Joseph BenavidezJussier FormigaTKO (punches)13:07
4.Piotr HallmannFrancisco Trinaldosubmission (kimura)23:50
5.Rafael NatalTor Troengdecision (unanimous)35:00
6.Ali BagautinovMarcos ViniciusTKO (punches)33:28
7.Edimilson SouzaFelipe Arantesdecision (split)35:00
8.Lucas MartinsRamiro Hernandeztechnical submission (rear-naked choke)11:10
9.Elias SilverioJoao Zeferinodecision (unanimous)35:00
10.Ivan JorgeKeith Wisniewskidecision (unanimous)35:00
11.Sean SpencerYuri Villefortdecision (split)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-09-10 01:31, pirms 11 gadiem
kaut kā škrobe par to, ka Beiders būs LHW divīzijas Čeks Kongo. tā jau šķiet ok čalis, kcik aizraujoši cīnās, bet tā iemaņu stagnācija vai nespēja turēt lielajiem.

lai gan Tešera īsti nešķita ar to uzvaru pelnījis titula cīņu citu laikam tur tāpat nav. iebarojuši šamam ārpus top 10 cīkstoņus un vienu jau mazspējīgu Džeksonu. kaut kāds potenciāls it kā ir, bet kaut kā par prastu šķiet, lai liktu pret Džonsu.

with that said, kaut kas liek noprast, ka šis varētu pataisīt riktīgu cīņu pret Džonsu/Gustafsona uzvarētāju. pat ja īsti spējas nav, ko likt pretī, šķiet, ka vienkārši iekodīsies stingrāk mutes sargā un centīsies galvu nonest.

     [+] [-]

, 2013-09-10 01:32, pirms 11 gadiem
tā vispār events ar ne tik daudzām zvaigznēm bija interesants. baigais prieks par Souza, ka neizvērtēs par tradicionāli garlaicīgo Okami cīņu.