Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC čempions Šons Šerks pamet sportu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC čempions Šons Šerks pamet sportu
Šons Šerks
Foto: sherdog.com

Bijušais UFC vieglā svara čempions Šons Šerks (36-4-1), kurš pēdējo cīņu aizvadījis pirms trim gadiem, pēc ilgām pārdomām beidzot nolēmis beigt aktīvā sportista gaitas un iet pensijā, ziņo portāls mmajunkie.com

Leģendārais Šons Šerks profesionālajā MMA debitēja 1999. gadā sākotnēji startējot zem reģionālo organizāciju karogiem. UFC Šerks ar iekrātu desmit cīņu uzvaru sēriju pievienojās 2001. gadā un pasaules spēcīgākās federācijas rindās no aizvadītajām divpadsmit cīņām piekāpies tikai četrās – UFC čempioniem Metam Hjūzam (45-9-0), Džordžam Santpjēram (24-2-0), B.J. Penam (16-9-2) un Frenkijam Edgaram (16-4-1).

2006. gadā pēc uzvaras pār bijušo Strikeforce pusvidējā svara čempionu Niku Diazu (26-9-0) Šerks nometās uz vieglo svaru un uzvarot Keniju Florianu (14-6-0) tika kronēts par UFC vieglā svara čempionu. Viņš aizvadīja vienu titula aizstāvības cīņu, uzvarot Hermesu Franču (22-12-0), taču pēc šī mača Šonam čempiona josta tika noņemta, jo amerikānis izkrita pēc cīņas dopinga testos.

Savas karjeras pēdējo cīņu Šons Šerks aizvadīja 2011. gada 25. septembrī šovā „UFC 119”, kurā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica Evanu Dankamu (14-4-0). Pēc šīs uzvaras četrdesmit gadus vecais Šerks, kurš, lai arī ļoti vēlējās aizvadīt vēl kādu cīņu, cīnījās ar visdažādākajām traumām un veciem savainojumiem un bija spiests pieņemt lēmumu kārt MMA cimdiņus uz naglas.

Dotajā momentā Šons Šerks strādā par treneri klubā „Minnesota Martial Arts Academy”, kur savas iemaņas uzlabo Pets Berijs, Rouza Namadžunas, Niks Lenzs un Džeikobs Volkmans, bet agrāk tur trenējās aktīvā sportista karjeras beigušie bijušais UFC smagā svara čempions Broks Lesnars un bijušais Bellator smagā svara čempions Kouls Konrads.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...