Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Zauerlands: "Brieža ķermeņa struktūra ir atbilstošāka smagsvariem nekā Usikam"

Zauerlands: "Brieža ķermeņa struktūra ir atbilstošāka smagsvariem nekā Usikam"
Mairis Briedis un Oleksandrs Usiks. Foto: Boxing Social

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis iederētos arī prestižajā smagsvaru divīzijā, turklāt dabas dotumi viņam ir labāki nekā nupat par pasaules čempionu kļuvušajam Oleksandram Usikam, sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda latvieša promouteris Kalle Zauerlands.

Briedis 16. oktobrī “Arēnā Rīga” cīnīsies ar Vāciju pārstāvošo kazahu Artūru Mannu, aizstāvot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā.

“Mairis noteikti ir šīs cīņas favorīts, kā nekā viņš ir krūzeru pirmais numurs. Taču, domāju, cīņa Briedim nebūs viegla,” domā Zauerlands.

Briedis iepriekšējo reizi cīnījās sen – pagājušā gada rudenī viņš Pasaules boksa supersērijas finālā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu. Tiesa, Mannam pauze bijusi pat vēl ilgāka – kopš 2020. gada vasaras sākuma, turklāt tās laikā viņš apsvēris beigt karjeru.

“Vienmēr grūti pateikt, kā Mairis izskatīsies, tik ilgu laiku bijis bez cīņām. Viņš ir smagi trenējies, nezinu nevienu citu bokseri, kurš šo laiku būtu strādājis tik daudz. It īpaši, balansējot starp svara kategorijām. Briedis bija uzņēmis svaru, nejutās tik komfortabli un atgriezās atpakaļ. Mums pat smagsvaros bija sarunāts pretinieks, taču pasaules čempiona tituls ir pasaules čempiona tituls. Briedis to gribēja aizstāvēt. Eļļu ugunij arī pielēja IBF, kas Mairim noteica obligātu titula aizstāvēšanu,” skaidro Zauerlands.

Pēc uzvaras pār Dortikosu latvietis nākamo soli bija iecerējis spert smagsvaros, turklāt sākotnēji vienojās ar savu pirmo pretinieku šajā divīzijā – poli Mariušu Vahu. Beigu beigās vienošanos starp abām pusēm Brieža komandai nācās lauzt, jo viņam nozīmēja IBF titula aizstāvēšanu pret citu Polijas bokseri Mihailu Cešlaku, kuram pašam gan bija savas problēmas, tāpēc sāncensis zaudēja obligātā pretendenta statusu, un pie iespējas tika Manns.

Zauerlands atklāj, ka Rīga kā gaidāmā dueļa norises vieta pie apvāršņa parādījusies vien pirms dažām nedēļām. Iepriekš bija runas, ka ar Briedis ar Vahu varētu cīnīties Londonā, bet ar Cešlaku – Polijā.

“Man kā promouterim bija neskaidrs, kāda situācija būs Rīgā. Augusta beigās te notika olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā, un pēc tā es sapratu, ka ir jāmēģina Mairim noorganizēt cīņa šeit,” saka Zauerlands, kurš piebilst, ka vēl opcija bijusi rīkot šo pasākumu Berlīnē, tomēr Vācijā šobrīd nav tā vienkāršākā Covid-19 situācija.

Zauerlands min, ka tieši Covid-19 bijis galvenais apstāklis, kāpēc cīņu ar Vahu un vispār smagsvaros Briedis tā arī nav paguvis aizvadīt.

“Vahs bija sarunātais pretinieks, lai kaut ko sāktu smagsvaros. Tā būtu laba pirmā cīņa. Tāds bija plāns, taču tad klāt bija kārtējie ierobežojumi, un skaidrs, ka nevarējām uzorganizēt šo pasākumu. Attīstījās arī situācija pirmajā smagajā svarā,” nosaka Zauerlands. “Ja nebūtu Covid-19 ierobežojumi, Mairis, visticamāk, šoruden boksētos smagsvaros. Plāns bija gatavs, vienkārši nevarējām šo cīņu noorganizēt.”

“Kā promouteris vienmēr vēlies lielākās cīņas. Tomēr vispirms vēlamies dabūt Mairi atpakaļ ringā, turklāt savu skatītāju priekšā – čempions ir atpakaļ! Pēc tam jau domājam par titulu apvienošanu. Lorenss Okolijs būtu ļoti interesants pretinieks. No otras puses, Mairis krūzeros visu jau ir paveicis, ieguvis titulus un Muhameda Ali trofeju,” uzskaita Zauerlands.

Aizvadītajā nedēļā ukrainis Usiks lieliskā cīņā pēc punktiem pieveica britu Entoniju Džošu un kļuva par pasaules smagsvaru čempionu Pasaules boksa organizācijas (WBO), Pasaules boksa asociācijas (WBA) un IBF versijās. Zauerlands prognozē, ka arī Mairim nākotne prestižākajā svara kategorijā būtu laba.

“Maira ķermeņa struktūra ir krietni atbilstošāka smagsvariem nekā tā jebkad būs Usikam. Nerunāju par auguma garumu vai ko tādu, bet par ķermeņa rāmi, kāda ir kaulu struktūra. Arī starp bodibilderiem redzam, kuriem muskuļi nākuši dabiski un kuriem pie tā bijis daudz jāstrādā,” pauž Zuaerlands. “Boksā tev var būt masa, lai cīnītos smagsvaru divīzijā, taču jābūt arī sportiskam, atlētiskam. Nevar būt tikai muskuļi, muskuļi un muskuļi. Man šķiet, Džošua toreiz pēc uzvaras pār Vladimiru Kļičko atvadījās no daudz muskuļu masas.”

Trešajā boksa supersērijas sezonā būs tikai viens sieviešu turnīrs, taču pirms Covid-19 pandēmijas sākuma Zauerlands loloja mērķi tajā ieviest arī smagsvaru divīziju. Tā būtu jauna iespēja sevi apliecināt arī Briedim, un promouteris to nebūt nenoliedz. “Es melotu, ja teiktu, ka neesmu par to domājis.”

  -2 [+] [-]

, 2021-09-28 17:53, pirms 3 gadiem
Tikai Usiks ir citas kvalitātes bokseris. Usiks vairs nav tas puika kas mocījās ar Briedi.
Usiks katru gadu aug un aug. Patreizējais Usiks nokautētu Briedi pārus Raundi laikā.
Laiks iet Usiks aug, Briedis grimst un sit nabagus.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-28 18:18, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Tikai Usiks ir citas kvalitātes bokseris. Usiks vairs nav tas puika kas mocījās ar Briedi.
Usiks katru gadu aug un aug. Patreizējais Usiks nokautētu Briedi pārus Raundi laikā.
Laiks iet Usiks aug, Briedis grimst un sit nabagus.
Jā okey, puisīt.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-28 19:08, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Tikai Usiks ir citas kvalitātes bokseris. Usiks vairs nav tas puika kas mocījās ar Briedi.
Usiks katru gadu aug un aug. Patreizējais Usiks nokautētu Briedi pārus Raundi laikā.
Laiks iet Usiks aug, Briedis grimst un sit nabagus.
Vietējais patriot smirdi kur citur

  +2 [+] [-]

, 2021-09-28 19:22, pirms 3 gadiem
Briedis nebūtu peramais zēns pret AJ. Vispār Briedis smagsvaros būtu labs, jo viņš kustas, un tehniski neļauj pretiniekam izvērsties. Piem, pret Usiku ļoti līdzīgi gāja

  +1 [+] [-]

, 2021-09-28 19:54, pirms 3 gadiem
Drošī vien, ka vilciens jau ir aizgājis.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-28 20:14, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Briedis nebūtu peramais zēns pret AJ. Vispār Briedis smagsvaros būtu labs, jo viņš kustas, un tehniski neļauj pretiniekam izvērsties. Piem, pret Usiku ļoti līdzīgi gāja
kā būtu ja būtu, Briedim 36 gadi, Usiks jau 2 gadus pa smagsvariem. Brieža vilciens aizgāja nepienācis, salīdzināt ar p4p great Usyk ir muļķīgi

  +2 [+] [-]

, 2021-09-28 20:53, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Briedis nebūtu peramais zēns pret AJ. Vispār Briedis smagsvaros būtu labs, jo viņš kustas, un tehniski neļauj pretiniekam izvērsties. Piem, pret Usiku ļoti līdzīgi gāja
Nu nez.. AJ tomēr arī olimpiskais čempions līdzīgi kā Usiks - Tā tomēr ir kvalitātes zīme - tiem puišiem pavisam cita boksa tehnika un saprašana. Par kustību piekrītu - AJ arī īsti neko Usikam netrāpīja - ja trāpītu, tad uzreiz būtu problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2021-09-28 22:29, pirms 3 gadiem
Brīdis varētu būt labs maiss smagsvariem,,

  +2 [+] [-]

, 2021-09-28 23:15, pirms 3 gadiem
Kalle, mēs redzam kur ir Briedis un kur Usiks

  +1 [+] [-]

, 2021-09-28 23:23, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kalle, mēs redzam kur ir Briedis un kur Usiks
Hērns ir izcils promaters,Kalle tikai iemetējs

  +2 [+] [-]

, 2021-09-28 23:37, pirms 3 gadiem
Usiks bija absolūtais čempions krūzeros, tagad viņam ir 3 jostas smagsvaros, nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Usiks pēc sasniegumiem, meistarības ir krietni pārāks par Briedi, sevišķi jau psiholoģijā un boksa tehnikā. Tur tāds Briedis nevienam nav vajadzīgs, viņu arī nevar pārdot un ar to nopelnīt

  -1 [+] [-]

, 2021-09-28 23:55, pirms 3 gadiem
Ko jūs tur lohi pīpējat, Briedis jau vienreiz ringā salīdzināja sevi ar Usiku, kurš olimpiskajā garā bakstīja punktus kamēr Briedis darbojās daudz skatāmāk.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-29 00:19, pirms 3 gadiem
Kurbis rakstīja: Ko jūs tur lohi pīpējat, Briedis jau vienreiz ringā salīdzināja sevi ar Usiku, kurš olimpiskajā garā bakstīja punktus kamēr Briedis darbojās daudz skatāmāk.
Lohs esi tu pats, ALnim jau tūlīt 37 gadi, kādi vēl smagsvari? Ar vienu cīņu gadā, līdz tiktu pie pirmā 30nieka smagsvara pretī, būs jau pāri 40..

  +1 [+] [-]

, 2021-09-29 11:46, pirms 3 gadiem
jā, jā Usiks nav radīts smagsvariem tikai viņam ir jau 3 no prestižākajām 4 smagsvaru jostām!!! Usikam nav sitiens, bet tikai nez kapēc vienas cīņas laikā pats AJ jau bija uz gumijas kājām un normāli satricināts.
ja cīnās tikai ar pašiem labākajiem tad nokautus ir grūti salasīt-kamēr Briedis sita maisus tikmēr nokauti krājās-kā top līmenis-tā nokauti vairs nenāk viegli-protams, Briedis arī pats ir augstākais līmenis, pasaules TOPS, bet Usiks ir vēl virs Brieža.
Abi monstri, bet Usikam nākamais levels.

     [+] [-]

, 2021-09-29 13:30, pirms 3 gadiem
Ja Briedis uzvar Manu, tad viņam būtu laba iespēja tik Usyk vs AJ revanša cīņas main eventā pret Okoliju. Bet nu nolikt Briedi ka viņš nevarētu boksēt smagsvaros ir aplami, jo ir jau bijuši vairāki smagsvara kaluma pretinieki - Dorticos, Huck, Perez, Charr. Protams vecums nenāk viens un vēl pāris gadi palikuši lai boksētu pasaules līmenī. Briedis Latvijas boksas vēsturē ir leģenda un novēlu viņam vēl vismaz vienu kārtīgu naudas cīņu lai var nodrošināt sevi vecumdienām!

     [+] [-]

, 2021-09-29 14:47, pirms 3 gadiem
" Briedis bija uzņēmis svaru, nejutās tik komfortabli un atgriezās atpakaļ"

"Maira ķermeņa struktūra ir krietni atbilstošāka smagsvariem nekā tā jebkad būs Usikam."

Vins filtre, ko runa? Vins tak ieiet pretruna!!!

Usiks ar savu "ne tik atbilstoso" kremena strukturu pieveica Joshua!!! un citus smagsvarus. cik smagsvaru cinas Kalle ir noorganizejhis Briedim?!?!?!

     [+] [-]

, 2021-09-29 16:05, pirms 3 gadiem
Briedim nu jāņem tās Usika jostas . Pretinieks zināms un nedaudz iemidzināts ...