Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Austrālijā izziņo Brieža cīņu pret Opetaiju, taču tā aizkavēsies Maira slimības dēļ

Rolands Eliņš

Austrālijā izziņo Brieža cīņu pret Opetaiju, taču tā aizkavēsies Maira slimības dēļ
Mairis Briedis. Foto: Ints Kalniņš/Reuters/Scanpix

Latvijas boksera Maira Brieža plānotā cīņa pret austrālieti Džeju Opetaiju aizkavēsies vismaz līdz aprīļa beigām, pavēstīts Austrālijā rīkotajā preses konferencē, kurā Opetaijas pārstāvji pavēstīja, ka vienošanās par cīņas aizvadīšanu ir noslēgta oficiāli. Brieža menedžeris Raimonds Zeps mūsu portālam apstiprināja, ka vienošanās panākta par pilnīgi visu, izņemot cīņas datumu.

Austrālijas mediji jau iepriekš vēstīja, ka Opetaijas komanda ir panākusi vienošanos ar Brieža pārstāvjiem par IBF titulcīņas aizvadīšanu 6. aprīlī Austrālijā. Oficiāli šī cīņa vēl nebija izziņota, un tagad kļuvis skaidrs, ka šajā datumā tā tomēr nenotiks, jo Briedis esot prasījis papildu laiku, jo šobrīd ir apslimis.

"Cīņa aizkavēsies par 3-4 nedēļām," preses konferencē šonakt teica Opetaijas promouteru Dīnu Lonerganu, kurš esot saņēmis zvanu no Brieža pārstāvjiem trešdienas agrā rītā (pēc Latvijas laika - otrdienas vakarā). "Viņam iepriekš bija Covid-19, un tagad viņš saka, ka viņam ir gripa. Mēs šobrīd gaidām medicīnisko apstiprinājumu."

"Fakts, ka viņš man prasa papildus laiku, lai atgūtos no slimības, man rāda, ka viņš šo lietu uztver ļoti nopietni," sacījis Lonergans. Preses konferencē viņš apstiprināja, ka oficiāli panākta vienošanās par cīņas norisi un ka tā notiks Goldkostā, kas ir pilsēta ar vairāk nekā pusmiljonu iedzīvotāju un atrodas netālu no Brisbenas.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps šorīt sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka cīņu par pilnībā izziņotu pagaidām nevar nosaukt, jo turpinās pārrunas par to, kurā datumā tā varētu notikt. "Taču visos pārējos punktus mēs esam panākuši vienošanos, viss ir apstiprināts. Bet nu iepriekš jau datums nemaz nebija oficiāli izziņots, tāpēc tagad arī īsti nemaz nav, ko pārcelt, vienkārši turpinās pārrunas par cīņas norises laiku," sacīja Zeps. Taču tas, ka cīņa notiks, šobrīd esot apstiprināts.

Briedis pats preses konferencē Austrālijā nepiedalījās arī ne attālināti, taču tika prezentēts viņa video, kurā Mairis apliecināja savu gatavību ierasties Austrālijā uz cīņu, kā arī izteicās, ka jūtas kā 25 gadu vecumā un lieliskā sportiskajā gatavībā.

"Goldkostā, tāpat kā citur Austrālijā, ir indīgi zirnekļi, čūskas un citas radības, no kurām vēlies izvairīties, taču, ja mēs satrauktos par to, kas notiks, tad mēs uz Austrāliju nedotos," balss ziņā teica Briedis. Austrālijas medijs "Fox Sports" norāda, ka šis Austrālijas raksturojums preses konferences telpā tika uztverts ar neizpratni. Opetaija par to medijiem izteicās, ka Briedim vajadzēs satraukties tikai par cīņu ringā.

"Šī būs Džeja izlaušanās cīņa," tikmēr sacīja Lonergans. "Katram bokserim ir viena cīņa, ar kuru viņš izlaužas elitē, un šī būs Džeja lielā cīņa. Es vēlējos viņam vispirms vēl sarunāt dažas mazākas cīņas, lai paceltu viņa profilu, taču tad nāca šī iespēja, un Džejs man teica, ka, lai es izdaru, ko vien vajag, taču lai viņš tiek pie cīņas pret Briedi un atved to uz Austrāliju!"

Briedis (28-1) 2021. gadā aizvadīja tikai vienu cīņu, oktobrī Rīgā pieveicot vācieti Arturu Mannu. Tā skaitījās kā brīvprātīgā IBF krūzeru titula aizstāvēšana, bet tagad jāveic obligātā titula aizstāvēšana, un kā obligātais pretendents ir noteikts Opetaija (21-0), 26 gadus vecais austrālietis. AAP rakstā cīņas iespējamā norise raksturota ar vārdiem "kad un ja tā vispār notiks, Opetaija galdā liks savu līdz šim perfekto uzvaru bilanci".

Sākotnēji Opetaijas menedžeri Austrālijas medijiem kā cīņas pret Briedi cerētu datumu norādīja gada sākumu, pēc tam martu, bet tad tika panākta vienošanās par sesto aprīli. Opetaijas pārstāvji publiski izteikušies, ka cīņas izziņošanu no viņu puses apgrūtina Brieža izvirzītās prasības, taču te jāuzsver, ka Briedim kā čempionam un attiecīgi cīņas pirmajam numuram ir loģiskas priekšrocības pārrunu procesā.

Briedis šī gada sākumā vēl vairāk licis runāt par savām aktivitātēm sociālajos tīklos, kur viņš centies izaicināt ASV bokseri/slavenību Džeiku Polu uz cīņu. Vakar plašāku uzmanību piesaistīja Brieža veiktie komentāri pie Pola un viņa draudzenes attēliem, rakstot, ka "viņa kā vāvere cenšas atrast tavus riekstus". Sociālajā tīklā "Instagram" šobrīd novērojams Brieža sekotāju skaita milzīgs pieaugums, un viņš pirms pāris dienām pats izplatīja video, kurā pateicās līdzjutējiem par sasniegto viena miljona sekotāju skaitu. Šobrīd viņam ir 1.1 miljons sekotāju, un dati liecina, ka vairāk nekā miljons no tiem iegūti iepriekšējo 30 dienu laikā.

Jāpiemin, ka Austrālijā šobrīd notiek sagatavošanās darbi arī daudz lielākai boksa cīņai, un noprotams, ka tas vismaz nedaudz ietekmē arī Brieža-Opetaijas cīņas datuma izvēli. ESPN vēsta, ka vieglā svara čempiona Džordža Kambososa nākamā cīņa ieplānota piektajā jūnijā Melburnas "Marvel" stadionā, kurā ir 53 tūkstoši skatītāju vietu, un vēl atliek tikai noskaidrot, kurš būs viņa izaicinātājs. Favorīts uz šo statusu ir Ukrainas boksa zvaigzne Vasils Lomačenko, kurš jau piekritis līguma nosacījumiem un gatavs piekāpties finansiālajā ziņā, turklāt piekritis arī tam, ka viņu līgumā būs ierakstīta revanša iespēja Lomačenko uzvaras gadījumā. Taču IBF, WBA un WBO Kambososs galīgo piekrišanu vēl nav sniedzis, un uz dalību cīņu pretendē arī amerikānis Devins Heinijs, WBC čempions.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.foxsports.com.au/boxing...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 13:26, pirms 2 gadiem
Eat my salad!

 +12 [+] [-]

, 2022-02-16 13:28, pirms 2 gadiem
Man liekas, ka viņam nopietna galvas slimība ir

  +9 [+] [-]

, 2022-02-16 13:41, pirms 2 gadiem
Briedis jau pārdevies, pat instagrams viņam krievu valodā...

  +6 [+] [-]

, 2022-02-16 13:45, pirms 2 gadiem
Briedis ir kļuvis par arābu marioneti. Tie pasūta mūziku un Briedis danco. Nekas cits, kā tikai piķis tur apakšā nav. Ne ētikas, ne pašapziņas, ne lepnuma... tikai dolāri.
Un vēl apkaunots Latvijas vārds boksa/sporta pasaulē, bet kuru gan tas vispār interesē..
Slēpts komentārs: LUKA GOAT MVP

     [+] [-]

, 2022-02-16 14:13, pirms 2 gadiem
A kas vinam instagrams pirms menesha vel nebija? Nee nu folowerus pirkt un buustot ir ezz, tikai nedaudz piki un intereses visaa tani

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 14:15, pirms 2 gadiem
Cerams Opetaia būs gana labs, lai Briedi bik atsēdinātu.
Slēpts komentārs: Churbans Toljiks

  -3 [+] [-]

, 2022-02-16 14:17, pirms 2 gadiem
Dzintars86 rakstīja: Briedis ir kļuvis par arābu marioneti. Tie pasūta mūziku un Briedis danco. Nekas cits, kā tikai piķis tur apakšā nav. Ne ētikas, ne pašapziņas, ne lepnuma... tikai dolāri.
Un vēl apkaunots Latvijas vārds boksa/sporta pasaulē, bet kuru gan tas vispār interesē..
Ar ko vinsh tur tuse? Kas un kapec pasuta muziku?

  +6 [+] [-]

, 2022-02-16 14:18, pirms 2 gadiem
Garīgās kaites tak nav lipīgas, Mairis var droši braukt

  +6 [+] [-]

, 2022-02-16 14:27, pirms 2 gadiem
Droši vien kasa nost savu pēdējo tetovējumu, tāpēc nav gatavs cīņai. Tagad kauns atzīties.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 15:14, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Malacis Briedis, labi notroļļoja Polu par riekstiem un vāveri. Un apsveicu ar sekotāju pieplūdumu, visi SC kepkas kuri kaut ko pļūtija par briedi pamazām sāk apklusts.
baigā māksla nopirkt sekotājus

     [+] [-]

, 2022-02-16 15:23, pirms 2 gadiem
Dzintars86 rakstīja: Briedis ir kļuvis par arābu marioneti. Tie pasūta mūziku un Briedis danco. Nekas cits, kā tikai piķis tur apakšā nav. Ne ētikas, ne pašapziņas, ne lepnuma... tikai dolāri.
Un vēl apkaunots Latvijas vārds boksa/sporta pasaulē, bet kuru gan tas vispār interesē..
Kāds vēl Latvijas vārds

Briedim vēl indīgās čūskas un zirnekļi traucē, joptv.

     [+] [-]

, 2022-02-16 15:31, pirms 2 gadiem
Laikam vēl cer uz Džeiku. Jāpavelk, a ja nu?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:10, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Malacis Briedis, labi notroļļoja Polu par riekstiem un vāveri. Un apsveicu ar sekotāju pieplūdumu, visi SC kepkas kuri kaut ko pļūtija par briedi pamazām sāk apklusts.
Labrīt! Tie followeri nav īsti. Tie ir pirkti boti. Ir saiti, kur var redzēt dinamiku followeriem un like apjomam. Mairis ir krietni aktīvāks kļuvis Instagramā, sekotāju skaits 3 mēnešos no 90k pieaudzis līdz 1.1M, bet like kopskaits ir tikai 2x lielāks nekā ar 90k followeriem.

Salīdzinājumam KP ir 1.5x vairāk followeru, bet like apjoms ir 10x lielāks.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-16 16:12, pirms 2 gadiem
Maira un Jake Paul stāsts atgādina tos, kur kāds random čalis skrien pakaļ populārākajai meičai klasē. Mairis izskatās dikti izmisis un tas nav tas labākais iespaids, ko par sevi atstāt.

     [+] [-]

, 2022-02-16 16:19, pirms 2 gadiem
Churbans Toljiks rakstīja: Ar ko vinsh tur tuse? Kas un kapec pasuta muziku?
tu tā kā no mēness nokritis!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:43, pirms 2 gadiem
Atkal garām palaista izcila iespēja kļūt vēl populārākam...

Briedim vajadzēja piedalīties preses konferencē Austrālijā klātienē, par tulku izmantojot 2-metrīgu blondīni.
Visas konferences laikā viņam ne ar skatienu vai vārdu nevajadzēja pievērst kaut mazāko uzmanību Opetaijam, bet gan visu laiku stāstīt par savām attiecībām ar Polu, kā Pols no viņa baidās un izliekas, ka neko nav par Briedi dzirdējis. Vajadzēja visai pasaulei tiešajā ēterā nodemonstrēt savu kāju ar Pola tetovējumu! Un nobeigumā piebilst, ka viņš tiks galā ar zirnekļiem, čūskām, pīļknābjiem, ķenguriem un koalām, kā arī ar Polu!
Bet uz Opetaiju pat nepaskatīties! Lūk, tas sakarsētu pirmscīņas atmosfēru līdz nebijušiem augstumiem!
Diemžēl kaut kam tādam Brieža komandai pietrūkst izdomas... skumji.

     [+] [-]

, 2022-02-16 17:03, pirms 2 gadiem
thekurmis rakstīja: tu tā kā no mēness nokritis!
Es dzeltenajiem lidzi nesekoju, ja kkas delfos utt izlec tad ir!!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 17:19, pirms 2 gadiem
Gan jau novembrī beigās cīņa arī notiks.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 19:59, pirms 2 gadiem
Interesanti ir tas,Zeps vairs nav kā kontakts Brieža profilā un pie Zepa ziņas par MB. Pirms dienas bija

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 23:06, pirms 2 gadiem
Paturpināsim to darbību aprakstu, ar kurām Briedis patiesi varētu kļūt slavens visā Pasaulē.

Uz preses konferenci Briedim vajadzēja lidot noīrētā milzu lidmašīnā ar vannas istabu. Līdzi vajadzētu ņemt arī savu kordebaletu no 12 dejotājām. Jau uz lidmašīnas trapa Brīdim vajadzētu paziņot sagaidītājiem žurnālistiem, ka viņš ir par Mieru Visā Pasaulē, izmešu samazināšanu, kā arī Jauno Pasaules Kārtību, kurā nevienam nekas nepiederēs, un kur visi pārvietosies ar īrētiem skrejriteņiem. To visu stāstot, viņam jāuztaisa tāds ģīmis, kā grētai tunbergai!

Bet ko es te... izskatās, ka lielākais, uz ko viņš ir spējīgs ārpus ringa, ir - nosaukt Pola draudzeni par Vāveri...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-17 00:05, pirms 2 gadiem
neko sev!!! "Goldkostā, tāpat kā citur Austrālijā, ir indīgi zirnekļi, čūskas un citas radības...." ka var tadas glupibas gvelzt. plus vel raksta glupus komentus Jake Paul instagrama. ta ka mazs berns. 1000%, ka kaut ko lieto. galva galigi saspiedusies.

no LV labaka boksera tik isa laika parvertas par..... pasi zinat,ko

  +2 [+] [-]

, 2022-02-17 00:29, pirms 2 gadiem
Churbans Toljiks rakstīja: A kas vinam instagrams pirms menesha vel nebija? Nee nu folowerus pirkt un buustot ir ezz, tikai nedaudz piki un intereses visaa tani
Nu ja pārbauda viņa insta, tad ir acīmredzams booostošana uz aukaunta sevišķi pārbaudot akauntus, mjā tas tik ir līmenis ar ko tādu nodarboties

     [+] [-]

, 2022-02-17 09:04, pirms 2 gadiem
Kas par slimibu, vai gariga?