Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Zauerlands pieļauj, ka Briedis sestdien aizvadīs savu pēdējo cīņu Latvijā

Zauerlands pieļauj, ka Briedis sestdien aizvadīs savu pēdējo cīņu Latvijā
Mairis Briedis tikko pēc IBF čempiona jostas iegūšanas. Foto: World Boxing Superseries

Sestdien “Arēnā Rīga” gaidāmā cīņa pret Vāciju pārstāvošo Artūru Mannu latviešu bokserim Mairim Briedim būs pēdējā Latvijā, pieļauj viņa promouteris Kalle Zauerlands. Ja Latvijas sportists sestdien gūs uzvaru, viņam pirmajā smagajā svarā priekšā būs vēl atbildīgākas cīņas, kas, visticamāk, notiks ārzemēs.

Mairis Briedis (27-1, 19 KO) sestdien aizstāvēs Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu, un viņam pretī stāsies Manns (17-1, 9 KO), kuram pieredze pret augstākā līmeņa bokseriem nav bijusi liela. Latvietis jau norādījis, ka šis pretinieks ir jārespektē, jo ir maz zināms un neprognozējams.

Ja sestdien Briedis uzvarēs, viņam IBF tituls līdz nākamā gada 14. aprīlim būs jāaizstāv pret Austrālijas bokseri Džeju Opetaiju (20-0, 16 KO), turklāt nevar izslēgt, ka līdz šim duelim latvietis varētu iziet ringā arī pret Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempionu Lorensu Okoliju (17-0, 14 KO).

Sestdienas cīņas organizatori gan neiztika bez stresa, jo Latvijā Covid-19 saslimstības pieauguma dēļ atkal ir ārkārtējā situācija, un tieši Brieža un Manna cīņa būs uz kādu laiku pēdējais lielais pasākums ar skatītāju klātbūtni.

“Ļoti cītīgi sekojām ziņām. Šoreiz mums paveicās, taču žēl, ka pēc sestdienas Latvijā vairs nebūs lielu starptautisku pasākumu,” preses konferencē trešdien pauda Zauerlands. “Tāds ir Latvijas valdības lēmums, bet esam priecīgi, ka šī cīņa būs pēdējais šāda veida pasākums Latvijā.”

IBF rangā Manns šobrīd ir sestajā vietā, un Zauerlands norādīja, ka Vāciju pārstāvošajam bokserim pret Briedi ir iespēja atkārtot Rokija filmu sižetu un sasniegt boksa virsotnes. “Ne velti viņš rangā ir sestajā vietā. Šis puisis tic, ka var uzvarēt, un tas viņu padara bīstamu.”

Zauerlands ieskicēja, ka Briedim šī varētu būt pēdējā cīņa Latvijā. Ja realitātē īstenosies plāni cīņām ar Okoliju un Opetaiju, tās, visticamāk, notiks ārzemēs, piemēram, Anglijā un Austrālijā.

“Mairis šobrīd ir pirmā smagā svara virsotnē, un viņam ir izaicinājums tur noturēties. Viņam sestdien būs emocionāls vakars, jo šī Briedim būs pēdējā cīņa Latvijā. Pēc sestdienas virzīsimies tālāk,” sacīja Zauerlands.

Promouters arī ieminējās, ka esot panākta principiāla vienošanās ar Brieža nākamo pretinieki, ja latvietis sestdien uzvarēs Mannu.

Tikmēr pats Briedis neslēpa, ka šādu informāciju par pēdējās cīņas aizvadīšanu Latvijā viņš dzirdot pirmo reizi. Viņš pauda cerību, ka cīņas dzimtenē vēl būs.

“Tā būtu sēru ziņa, ja tiešām tā notiktu. Boksēt Latvijā ir fantastiski, bet Kalle tagad man iedeva papildus motivāciju. Iespējams, šī nebūs mana pēdējā cīņa Latvijā, bet gribu to sestdien aizvadīt spilgti,” uzsvēra Mairis. “Šeit – Latvijā – bijuši mani pirmsākumi gan amatieros, gan kikboksā, gan profesionālajā boksā. Šīs ir manas mājas un cīnīties te ir pavisam citādāk. Esmu boksējies daudz kur, arī ASV, bet nekur nav tik labi kā mājās. Izbaudīšu šo vakaru kopā ar jums.”

Briedis par savu nākotni bija noslēpumains un atzīmēja, ka vispirms sestdien ir jāaizvada laba cīņa, un tad jārunā par to, kas priekšā.

Savukārt Manns pirmdien atzīmēja savu 31. dzimšanas dienu, un Vācijas sportists atklāja, ka jubileja vēl nav nosvinēta, taču dāvanu viņš sev cer pasniegt sestdien – tā būtu uzvara pār Briedi.

“Esmu ļoti motivēts. Trenējos kopš dienas, kad saņēmu zvanu par cīņu pret Briedi. Tā man šobrīd ir pats galvenais,” uzsvēra Manns. “Ceru, ka sestdien man viss izdosies. Interese par šo cīņu ir arī Vācijā, kur tā tiks pārraidīta vietējā televīzijā.”

Tikmēr Manna treneris Vitālijs Bots sestdien sagaida labu un tehnisku dueli. “Artūru pazīstu jau ilgi – kopš viņa karjeras paša sākuma. Viņa labākās īpašības ir kāju darbība un ringa izjūta. Artūrs ir bokseris ar augstu IQ, ko var teikt arī par Mairi.”

Biļetes uz 16. oktobra cīņu Arēnā Rīga iespējams iegādāties ŠEIT


, 2021-10-13 14:10, pirms 3 gadiem
Nē nu loģiski. Jo interese tautai par viņu ir manāmi noplakusi.
, 2021-10-13 14:15, pirms 3 gadiem
Zauerlands izmisīgi cenšas celt interesi par biļešu tirdzniecību.
Mans piedāvājums virsrakstam.
, 2021-10-13 15:13, pirms 3 gadiem
Es nopirktu biļeti, ja kāds man viņu nopirktu un paskatītos cīņu
, 2021-10-13 15:17, pirms 3 gadiem
Dortikoss ari kko lidzigu teica pirms cinass ar Mairi,kad vins sev pasniegs ko ipasu
, 2021-10-13 15:36, pirms 3 gadiem
Mairis ir panācis savu ar saviem izteicieniem un tiktokiem! Vairs teksti par savu tautu un dopingu neiet cauri…
, 2021-10-13 15:56, pirms 3 gadiem
Diezvai kādam vēl interesē šis tiktokeris, kurš izmisīgi mēnešiem ilgi centās sarunāt cīņu ar youtuberi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-13 17:18, pirms 3 gadiem
Haipu un popularitati sev vins ta piesaistija,sava zina labi,sava zina ne,jo pretinieki pirms tam ari nemaz nebij zinami,tikai pectam naca sis visas aizstavesanas cinas. Iesledziet smadzenes.
, 2021-10-13 17:33, pirms 3 gadiem
Domāju Briedis ātri un nesāpīgi izrubīs džeku. Gribētos, lai Briedis vēl pamoka kādu smagsvaros. Domāju viņš līdz 40 gadiem var mierīgi boksēt
, 2021-10-13 19:10, pirms 3 gadiem
nez 100 biļetes ir pardotas?
, 2021-10-13 19:38, pirms 3 gadiem
Lēts cīņas popularizēšanas paņēmiens. No kāda pārbīļa Mairim vairs nevarētu būt iespēja cīnīties Latvijā? Ja nāks pretī normāls, zināms pretinieks, būs arī izpirktās biļetes. Nu pret šito čali, lai vai cik Mairis un pārējie viņu slavē, nevajadzētu būt nekādai intrigai.
, 2021-10-14 07:17, pirms 3 gadiem
lēts triks lai pārdotu biļetes bet 30-150 pa dārgu priekš Latvijas bija jābūt 10-70 būtu pilna arēna
Mairis Briedis. Foto: Zumapress.com/Scanpix
34

Briedis pēc gada pauzes atgriežas ringā un 21. jūlijā cīnīsies Edinburgā

Latviešu bokseris Mairis Briedis (28-2, 20 KO) aizvadīs 31. cīņu savā profesionālā boksera karjerā, 21. jūlijā Skotijā, Edinburgā tiekoties ar mazpazīstamo britu bokseri Džonu Makalumu (13-2, 0 KO). Par cīņu Briedis pats paziņojis sociālajos tīklos.
Kristaps Zutis.
65

Zutis atbild Briedim: ''Tu esi aizmirsis, kurš tev deva kāpostu dzīvei''

Mairis Briedis vakar tika izslēgts no ''TM Fighting'' komandas. To bokseris šodien komentēja savā ''Instagram'' profilā, bet atbildi parādā nepalika arī ''TM Fighting'' biedrs Kristaps Zutis, uzskaitot, kā komanda palīdzējusi Briedim.
Mairis Briedis pret Džeju Opetaiju. Foto: EPA/Scanpix
22

''TM Fighting'' izslēdz Briedi no komandas viņa nostājas par Ukrainas karu dēļ

Latvijas profesionālā cīņas sportu komanda ''TM Fighting'' savā ''Facebook'' kontā paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar bokseri Mairi Briedi, kurš nav izteicis nosodījumu par Krievijas uzsākto karu Ukrainā.