Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Uzvarot Mannu, Briedim būs jāaizstāv IBF tituls pret Opetaiju līdz 14. aprīlim

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Uzvarot Mannu, Briedim būs jāaizstāv IBF tituls pret Opetaiju līdz 14. aprīlim
Mairis Briedis: Foto: Facebook.com/Briedis.Mairis

Sestdien 16. oktobrī aizstāvot Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagā svara kategorijā, latviešu bokserim Mairim Briedim šis tituls būs vēlreiz jāaizstāv līdz 2022. gada 14. aprīlim pret Austrālijas bokseri Džeju Opetaiju (20-0, 16 KO), oficiāli apstiprinājusi IBF.

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šo sestdien Arēnā Rīga aizstāvēs IBF čempiona jostu pret vācieti Artūru Mannu. Pēc uzvaras Supersērijā Briedis vēlējās karjeru turpināt smagsvaros, taču viņam tika noteikta obligāta IBF titula aizstāvēšanas cīņa.

Jau iepriekš tika ziņots, ka kā nākamais obligātais pretendents Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pirmā smagā svara čempiona jostai nozīmēts Austrālijas bokseris Džejs Opetaija.

Austrālijas sporta medijs ''Fox Sports'' ziņo, ka notikumu attīstība virzījusies uz priekšu un IBF nozīmējusi Brieža un Manna cīņas uzvarētājam aizstāvēt IBF jostu pret Opetaiju (20-0, 16 KO) līdz 2022. gada 14. aprīlim. Pastāv iespēja, ka cīņa varētu notikt Austrālijā. Pārrunas ar Brieža promouteriem jau esot sākušās, un viņi ir pozitīvi noskaņoti par cīņas aizvadīšanu Austrālijā.

Opetaija savas karjeras laikā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, uzvarot visās 20 cīņās. ''Šīs iespējas dēļ esmu strādājis visu savu līdzšinējo dzīvi. Esam saviļņoti, ka mums būs iespēja cīnīties par pasaules čempiona jostu. Ringā došos, lai uzvarētu, nevis vienkārši piedalītos. Jostu vedīšu mājās! Cerams, ka cīņa notiks Sidnejā. Saistībā ar Covid-19 pandēmiju - jo tuvāk mājām jo labāk,'' medijam atklāja pats bokseris.

Opetaijas komanda vēlas, lai cīņa notiktu pirms 2022. gada 14. aprīļa - janvāra beigās vai februārī. ''Viņa komanda, es un ''Fox Sports'' vēlamies, lai cīņa noritētu Austrālijā. Mums šeit nav bijusi nozīmīga cīņa kopš Džefs Horns cīnījās pret Meniju Pakjao. Sagaidām, ka mūsu pretinieks būs Briedis. Raugāmies uz janvāra beigām vai februāra sākumu, taču datumam jāpiekrīt arī Briedim un ''Wasserman Boxing'','' ''Fox Sports'' atzina Opetaijas promouters Dīns Lonergans.

Pirms pāris dienām Brieža promouters Kalle Zauerlands intervijā ''Hackney Gazette'' atklāja, ka šobrīd pastāv arī abpusēja interese par cīņas aizvadīšanu pret WBO čempionu Lorensu Okoliju (17-0, 14 KO). ''Tā būtu liela titulu apvienošanas cīņa. Briedim tādas jau ir bijušas, un viņš tādu vēlas. Tā ir cīņa, kuru gribētu redzēt daudz cilvēku, un tā ir cīņa, kuru ļoti grib gan Briedis, gan Okolijs, tādēļ viss būs atkarīgs no tā, vai mēs ar Ediju Hērnu spēsim vienoties par tās rīkošanu. Kopā ar Hērnu esam rīkojuši daudz cīņu. Daudz lielu cīņu, un šī būtu vēl viena tāda. Tādēļ domāju, ka arī no biznesa viedokļa tā būtu ļoti pamatota cīņa,'' šādas cīņas iespējamību pirms pāris dienām komentēja Zauerlands.

Opetaijas oficiālā nozīmēšana par IBF titula kandidātu tāpat neizslēdz iespēju, ka Briedis nākamo cīņu neaizvadīs pret viņu, bet gan Okoliju. Jau nospraustais termiņš teorētiski pieļauj šādu iespēju, kamēr praksē šie termiņi mēdz tikt krietni pabīdīti pēc vajadzībām un obligātā pretendenta statuss vēl negarantē, ka cīņa par titulu patiešām notiks.

Biļetes uz 16. oktobra cīņu Arēnā Rīga iespējams iegādāties ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.foxsports.com.au/boxing...

  +4 [+] [-]

, 2021-10-12 14:11, pirms 3 gadiem
Butu labak pargajis uzreiz uz smagsvariem,un atkratijies no shitiem visiem..!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-10-12 14:44, pirms 3 gadiem
Egils Levits rakstīja: Visi jau te plano ka ar briedi klopesies a beigas manna puika uzvares un tad gan bus jautri
to gan nenovēlam, bet tā var arī notikt. Profesionālais sports ir neparedzams...

     [+] [-]

, 2021-10-12 14:53, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Butu labak pargajis uzreiz uz smagsvariem,un atkratijies no shitiem visiem..!
https://www.youtube.com/watch?v=SUd...

     [+] [-]

, 2021-10-12 15:08, pirms 3 gadiem
"Uzvarot Mannu, Briedim būs jāaizstāv IBF tituls pret Opetaiju"

Varbūt ka nevajag visu no tā Eliņa kopēt? Jo cīnoties ar Mannu Briedis tomēr nevar vienlaicīgi aizstāvēt jostu pret Opetaiju.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-12 15:31, pirms 3 gadiem
nezinu... manās acīs Mairis ir krities. aicinājums kkādiem jūtūberim uz cīņu, tagad mačs pret kkādu "maisu", kurš jau grasījies beigt profesionāļa karjeru. Tai pat laikā, atteikties no cīņas ar poļiem... es saprotu, ka nauda izšķir visu, taču ir arī pašcieņai jābūt. Piesitīs tagad to vācu-kazahu , un - kas no tā? Būs laimīgāks? Lai veicas, protams, bet nu...

  +3 [+] [-]

, 2021-10-12 15:37, pirms 3 gadiem
Calvin rakstīja: nezinu... manās acīs Mairis ir krities. aicinājums kkādiem jūtūberim uz cīņu, tagad mačs pret kkādu "maisu", kurš jau grasījies beigt profesionāļa karjeru. Tai pat laikā, atteikties no cīņas ar poļiem... es saprotu, ka nauda izšķir visu, taču ir arī pašcieņai jābūt. Piesitīs tagad to vācu-kazahu , un - kas no tā? Būs laimīgāks? Lai veicas, protams, bet nu...
Tieši tā, pašcieņai ir jābūt - ja tev piesola ļimonu, bet pēctam stāsta, ka runa bija par zlotiem, tad sevis cienošam cilvēkam ir jāatsakās no tādiem jokiem

     [+] [-]

, 2021-10-12 16:29, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tā, pašcieņai ir jābūt - ja tev piesola ļimonu, bet pēctam stāsta, ka runa bija par zlotiem, tad sevis cienošam cilvēkam ir jāatsakās no tādiem jokiem
nu, nezinu, klāt nestāvēju. Iespējams, ka Tev taisnība...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-12 17:09, pirms 3 gadiem
Calvin rakstīja: nu, nezinu, klāt nestāvēju. Iespējams, ka Tev taisnība...
Nezini, bet ieskrēji iekomentēt? Tur nemaz klāt nav jāstāv, par to ir uzrakstījuši visi mediji, kuriem nav slinkums.

  +3 [+] [-]

, 2021-10-12 18:36, pirms 3 gadiem
Vēl jau jaizstāv tiktoka čempiona tituls!

     [+] [-]

, 2021-10-12 18:46, pirms 3 gadiem
left_hook rakstīja: Nezini, bet ieskrēji iekomentēt? Tur nemaz klāt nav jāstāv, par to ir uzrakstījuši visi mediji, kuriem nav slinkums.
Piedod, nepakonsultējos ar Tevi, pirms rakstiju 😂 Polijā mediji rakstija pavisam ko citu.

     [+] [-]

, 2021-10-12 18:49, pirms 3 gadiem
Varbūt uzreiz ar abiem cīnīties?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-12 19:14, pirms 3 gadiem
Smagsvarus svītrojam

  +1 [+] [-]

, 2021-10-12 19:34, pirms 3 gadiem
Briedis gribēja gan zivtiņu apēst, gan uz daikta uzsēsties. Visu nevar uzreiz

     [+] [-]

, 2021-10-12 20:15, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Smagsvarus svītrojam
šitais kadrs ar tādiem promouteriem sen var aizmirst par smagsvriem, pat normālu cīņu krūzeros nevar dabūt, jātērē laiks pret kaut kādiem maisiem

     [+] [-]

, 2021-10-13 08:40, pirms 3 gadiem
Calvin rakstīja: Piedod, nepakonsultējos ar Tevi, pirms rakstiju 😂 Polijā mediji rakstija pavisam ko citu.
A es te pri čom To tak visi zin, ko poļi noveidoja. Tādus prāta čakarētājus vēl pameklēt.

Ja viņi nevar pretendentu nodrošināt, tad loģiski ka IBF nozīmē nākamo, nevis "Briedis atsakās". Protams, ka Briedim tas arī bija sen jau apnicis, bet līdz IBF lēmumam neko citu īpaši darīt nevarēja.

A Tu galvenais lasi poļu medijus, tā ir nevis tauta bet profesija