Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa leģenda Pakjao paziņo par karjeras beigām

Rolands Eliņš

Boksa leģenda Pakjao paziņo par karjeras beigām
Menijs Pakjao. Foto: AFP/Scanpix

Punktu spekulācijām par savu nākotni boksā pielicis viens no visu laiku labākajiem šī sporta veida pārstāvjiem Menijs Pakjao, kurš paziņojis, ka vairs ringā neizies un uzskata savu karjeru par pabeigtu.

Menijs Pakjao ir vienīgais bokseris, kurš spējis iegūt pasaules čempiona titulu astoņās svara kategorijās. Karjeras ievadā Pakjao kļuva par pasaules čempionu svara kategorijā līdz 49kg, bet pēc tam pamanījās kļūt par pašu labāko arī pirmajā vidējā svara kategorijā (līdz 69.9kg), kas boksā ir neatkārtots panākums.

Viņš aizvadījis 72 profesionālā boksa cīņas, gūstot uzvaras 62 no tām. Viņa rēķinā ir uzvaras pār tādiem pretiniekiem kā Barrera, Markess, Moraless, Hatons, Bredlijs un Tērmans, kā arī viņa karjeras lielākā uzvara - Oskara de la Hoijas pieveikšana 2008. gadā.

Pakjao savu vārdu boksa vēsturē atstās arī kā vecākais sportists, kurš kļuvis par pasaules čempionu pusvidējā svara kategorijā - viņš to paveica 41 gada vecumā.

Vairākas Pakjao cīņas piesaistīja milzīgu uzmanību un skatītāju interesi, un viņa cīņas tiešraidi pret citu boksa leģendu Floidu Meivezeru iegādājās gandrīz pieci miljoni cilvēku.

Pakjao savu karjeru noslēdzis dažas dienas pirms savas 43. dzimšanas dienas, un teju visi vadošie boksa mediji savā aprakstā par šo paziņojumu nosauc Pakjao par vienu no visu laiku labākajiem bokseriem. Viņš savu pēdējo cīņu aizvadīja augustā, cīnoties par WBA čempiona titulu pret kubieti Jordeni Ugasu, taču uzvaru izcīnīja krietni jaunākais pretinieks.

"Pat es pats esmu pārsteigts par to, ko esmu paveicis boksā," savos sociālajos tīklos norādīja Pakjao. "Man ir grūti pieņemt faktu, ka mans laiks kā bokserim ir beidzies. Šodien es paziņoju, ka mana karjera ir beigusies. Nekad nedomāju, ka šī diena patiešām var pienākt. Brīdī, kad nolieku boksa cimdus pasaulē, vēlos pateikties visai pasaulei un it īpaši Filipīnu salu iedzīvotājiem, ka atbalstīja mani."

Pakjao jau ilgāku laiku ir pievērsies arī politiķa arodam un ir viens no Filipīnu senatoriem, taču ar krietni augstākām ambīcijām. Nesen Pakjao paziņoja, ka nākamā gada maijā piedalīsies valsts prezidenta vēlēšanās ar savu kandidatūru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2021-09-29 11:41, pirms 3 gadiem
Menijs dēvies pelnītā atpūtā-cepuri nost viņa priekšā.
tik daudz "kariem" izgājis cauri.

     [+] [-]

, 2021-09-29 13:19, pirms 3 gadiem
Varēs kārtīgi sagatavoties prezidenta vēlēšanām!

     [+] [-]

, 2021-09-29 15:21, pirms 3 gadiem
Beidzot! Citadi man jau likas ka pasham bus jakapk ringa un shim pa galvu jasadod

     [+] [-]

, 2021-09-29 18:17, pirms 3 gadiem
Galvenais lai veselība daudzmaz turās!

     [+] [-]

, 2021-09-29 22:58, pirms 3 gadiem
Kādas tur vēl spekulācijas, bija jau skaidrs, ka beigs karjeru.

Kurš gan neredzēja pēdējo cīņu.