Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Porozovs: “Neplānoju ringā aizvadīt visus astoņus raundus”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Porozovs: “Neplānoju ringā aizvadīt visus astoņus raundus”
Reinis Porozovs
Foto: Uģis Grantiņš

Viens no Latvijas vadošajiem profesionālā boksa pārstāvjiem Reinis Porozovs (6-8-1, 4 KO), kurš šo svētdien “Arēnā Rīga” aizvadīs astoņu raundu revanša cīņu ar divkārtējo Baltijas čempionu boksā Ričardu Bolotņiku (8-3-1, 3 KO), noskaņojies uz uzvaru. Bet pēc cīņas, plāno atgriezties kikboksā.

Abu bijušo kikbokseru pirmā tikšanās boksa ringā notika pērnā gada decembrī un toreiz sešu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzvaru izcīnīja Ričards Bolotņiks, kuram tā bija debija pirmajā smagajā svarā. Pēc cīņas Porozova komanda tiesnešu lēmumu apstrīdēja, uzrakstot protestu, taču tik un tā arī pēc atkārtotas cīņas video noskatīšanās, rezultāts tika atstāts par labu Bolotņikam.

“Negribu mest akmeni tiesnešu lauciņā, taču man šķiet, ka pirmajā cīņā es nezaudēju,” portālam Sportacentrs.com skaidroja Porozovs, kurš nesen viesojās treniņnometnē pie bijušā internacionālā WBO un WBA smagā svara čempiona Dereka Čisoras (25-6, 17 KO).

“Par cik, mana pamata disciplīna ir kikbokss, kurā ir tikai trīs raundi, jūtos ērtāk, kad nav jāboksē vairāk par šiem trim raundiem. Citiem vārdiem sakot, jāmēģina cīņu pabeigt ātrāk un nenonākt līdz tiesnešu verdiktam. Fiziski esmu gatavs arī uz visiem astoņiem raundiem, bet kā jau teicu, nevēlos, lai cīņas likteni nosaka tiesneši,” ar pārdomām dalījās Reinis, kurš nesen Anglijā izcēlās ar uzvarām pār Maltas boksa čempionu Biliju Korito (10-2, 8 KO) un uz to brīdi neuzvarēto poli Dariušu Skopu (6-1, 2 KO).

Pēc cīņas ar Baltijas čempionu pussmagajā un pirmajā smagajā svarā Ričardu Bolotņiku, neskatoties uz rezultātu, Porozovs plāno atgriezties pie savas pamata disciplīnas – kikboksa.

“Turpmāk domāju cīnīties tikai kikboksā. Protams, ja būs kāds labs piedāvājums, neatteikšos arī no boksa cīņām, taču lielāko akcentu likšu tieši uz kikboksu. Tomēr kikbokss man ir tuvāks”, uzsvēra vairākkārtējais pasaules un Eiropas čempionātu kikboksā medaļnieks Reinis Porozovs.

Svētdien, 31. jūlijā cīņu šova “"Hard & Heavy Boxing" vakara centrālais notikums būs titula cīņa starp Krievijas pussmagā svara bokseri Sergeju Jekimovu (16-0, 8 KO) un marokāņu izcelsmes spāni, Spānijas čempionu Mustafu Čadlioi (8-1-1, 6 KO), kuri izspēlēs vakanto internacionālo WBC (Silver) pussmagā svara čempiona jostu boksā.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records