Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hērns un Pols noslēdz derības par miljonu dolāru par savu bokseru uzvarām

Rolands Eliņš

Hērns un Pols noslēdz derības par miljonu dolāru par savu bokseru uzvarām
Keitija Teilore un Amanda Serrāno svēršanās ceremonijā. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Ņujorkā norisināsies lielākā sieviešu boksa cīņa, kāda pagaidām vien noorganizēta, un par vieglā svara čempiones titulu cīnīsies Keitija Teilore un Amanda Serrāno. Par šīs cīņas rezultātu publiskas derības noslēdza cīņas organizētāji Edijs Hērns un Džeiks Pols.

Savu darbošanos profesionālajā boksā bijušais "jūtūberis" Džeiks Pols veic ne tikai boksa ringā, bet arī ārpus tā, un viņa izveidotā boksa aģentūra pagājušajā gadā savam klientu lokam pievienoja Amandu Serrāno (42-1-1). Sadarbībā ar "Matchroom Boxing" tika panākts, ka Serrāno tiek pie savas karjeras lielās cīņas, un viņa cīnīsies pret īrieti Keitiju Teilori (20-0), cenšoties viņai atņemt visus čempiones titulus vieglajā svara kategorijā.

Lai arī ringā cīnīsies Serrāno un Teilore, skaidrs, ka Pola klātesamība šajā pasākumā lielu daļu uzmanības pievērš sev (kas cīņas popularitātei gan tikai vairo). Pirmscīņas preses konferencē, uzklausot abu bokseru komentārus pirms gaidāmās cīņas, Pols noklausījās arī pazīstamā promoutera Edija Hērna izteikumus un piedāvāja viņam derības, ja reiz viņš ir tik ļoti pārliecināts par savas klientes Teilores uzvaru.

Pols sākumā piedāvāja derības par pusmiljonu dolāru, bet Hērns uzreiz atbildēja, ka varbūt viņi var runāt par miljonu dolāru. Pols tam piekrita un uzreiz vēlējās paspiest roku, taču Hērns smaidīja un teica, ka viņi to nokārtos visu likumīgi un ar parakstītu derību līgumu, jo viņš "tik labi Polu nepazīst". Jāpiemin, ka Pols arī ņēma vērā to, ka Serrāno ir neliela cīņas favorīte bukmeikeru vērtējumā, tāpēc viņš piekrita derību līgumā iekļaut šo koeficientu.

Abas bokseres saņems savas karjeras lielākos honorārus. Teilore jau iepriekš apmaksātākā boksere pasaulē, kamēr Serrāno par spīti saviem panākumiem pie honorāra ar septiņciparu skaitli tiks pirmoreiz. Turklāt Pols preses konferences beigās arī apsolīja, ka savu derībās iegūto laimestu atdos Amandai, kura tādā gadījumā kļūs par pirmo Puertoriko bokseri, kas četru titulu ērā kļuvusi par neapstrīdēto čempioni.