Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua: "Ja zaudēšu Frenklinam, beigšu boksera karjeru"

Rolands Eliņš

Džošua: "Ja zaudēšu Frenklinam, beigšu boksera karjeru"
Entonijs Džošua. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Britu bokseris Entonijs Džošua sestdien aizvadīs cīņu pret Džermeinu Frenklinu, kas būs viņa pirmā cīņa pēc diviem zaudējumiem Oleksandram Usikam. Džošua no šīs cīņas sagaida tikai un vienīgi uzvaru un publiski apsolījies pretēja iznākuma gadījumā likt punktu savai karjerai.

Entonijs Džošua (24-3) joprojām ir viena no spilgtākajām boksa zvaigznēm pasaulē, taču reizē arī neapstrīdams ir fakts, ka profesionālā boksa ringā viņš nav svinējis uzvaru jau kopš 2020. gada. Tam sekoja trīs čempiona titulu aizstāvēšana pret Usiku, kurā tika ciests zaudējums, un Džošua bija tālu no uzvaras arī revanša cīņā 2022. gada augustā. Tagad viņš atgriezīsies ringā ar cīņu pret amerikāni Džermeinu Frenklinu (21-1).

"Kas notiks, ja es zaudēšu? Es beigšu karjeru," Džošua teica intervijā "MailOnline". "Ja zaudēšu, tad beigšu karjeru. Neesmu šeit, lai strīdētos ar cilvēkiem. Ja cilvēki vēlas, lai es vairs necīnos, tad to arī nedarīšu. Un šeit nav runa par naudu, bet gan cīnītāja garu tevī."

"Spiediens no ārpuses ir daļa no šī biznesa," sacīja Džošua. "Es to saprotu. Kad būšu beidzis karjeru, varēšu ievilkt elpu un domāt, ka man vienalga par pārējiem. Cilvēki manas karjeras laikā uzlikuši man uz pleciem lielu spiedienu, tādēļ tad, kad likšu punktu, reizē arī noņemšu šīs ķēdes no sevis."

Džošua pretinieks Frenklins novembrī pieredzēja, kā apstājas viņa 21 uzvaras sērija, pēc punktiem piekāpjoties Dilianam Vaitam, tiesa, netrūka boksa apskatnieku, kuri uzskatīja Vaitam piešķirtos punktus par visai dāsniem. Lai vai kā, Frenklins šobrīd "BoxRec" pasaules rangā izlikts 34. vietā smagsvaros, un Džošua ir milzīgs cīņas favorīts.
Džošua savā karjerā gan cietis jau vienu sensacionālu zaudējumu, kad 2019. gada vasarā piekāpās Endijam Ruisam, kurš vispār tika piesaistīts kā viņa pretinieka aizvietotājs.

Jāpiemin, ka Džošua-Frenklina cīņu vakarā dalība bija paredzēta arī Latvijas bokserim Ričardam Bolotņikam, taču viņa pretinieks Kreigs Ričardss otro reizi pusgada laikā atteicās no cīņas pret latvieti, pamatojot to ar savainojumu. Bolotņiks tā vietā guva iespēju cīnīties Kanelo Alvaresa cīņu šovā maija sākumā pret Oleksandru Gvozdiku.

Džošua sakarā tiek bieži locīts arī Taisona Fjūrija vārds. Fjūrijs šomēnes ielika pamatīgu artavu, lai izgāztos sarunas ar Usiku par visu titulu apvienošanas cīņu, un tiek norādīts, ka vienīgais loģiskais pretinieks Fjūrijam šobrīd būtu Džošua. Džošua šādai iespējai publiski neiebilst, taču intervijā pauda bažas, kā līdz tādai varētu nonākt, ņemot vērā Fjūrija izturēšanos pārrunās.

"Paskatieties uz to šādi - ja Fjūrijs piedāvā 70:30 peļņas sadalījumu visu titulu apvienošanas cīņā bokserim, kurš ir neapstrīdētais krūzeru čempions un vairāku titulu īpašnieks smagsvaros, tad ko viņš piedāvās man, kuram vispār šobrīd nav titulu? Kaut kāds murgs," teica Džošua.

Kamēr Fjūrijs domā par savu nākotni un atkal gatavojas izspēlēt kārti par karjeras beigšanu (viņa promouters norādījis, ka šāda iespēja tiek apsvērta), Usika komanda sākusi darbu pie nākamās cīņas organizēšanas. Tiek vēstīts, ka sākušās Usika un Daniela Dubuā pārrunas par WBA titula obligātās aizstāvēšanas cīņu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/joshua-...
https://www.boxingscene.com/anthony...