Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža pīrāgā vēlas iekosties arī poļu skandalozā boksa zvaigzne Špilka

Rolands Eliņš

Brieža pīrāgā vēlas iekosties arī poļu skandalozā boksa zvaigzne Špilka
Arturs Špilka. Foto: AFP/Scanpix

Mairim Briedim janvārī gaidāms Supersērijas fināls pret Junieru Dortikosu, taču viss liecina, ka arī pēc Supersērijas beigām viņam nebūs problēmu atrast sev nākamo liela mēroga cīņu. Vēlmi revanšēties Briedim ne mirkli nav slēpis vasarā strīdīgi pieveiktais poļu bokseris Kšištofs Glovackis, bet tagad kā savu mērķi tikt pie cīņas pret Briedi nosaucis arī Arturs Špilka, Polijas skandalozais smagsvars, kurš pārcelsies uz Brieža svara kategoriju.

30 gadus vecais Arturs Špilka (23-4) iepriekšējos gados cīnījās smagsvaros. Vasarā viņš aizvadīja augsta mēroga cīņu pret Dereku Čisoru, tiekot bez variantiem sakauts jau otrajā raundā, bet sestdien Polijā ātri nokautēja itāļu bokseri Fabio Tuiaku. Nākamajā dienā pēc šīs cīņas Špilka paziņoja, ka pāries vienu svara kategoriju zemāk, atstājot smagsvarus.

„Šī bija mana pēdējā cīņa smagsvaros,” Polijas medijiem izteicās Špilka. „Grasos nomest svaru, nākamo cīņu aizvadīt ar formāli sarunātu svara limitu ap 98 kilogramiem, un tad pēc kāda pusgada jau tikt līdz 90.7kg svara kategorijai. Domāju, ka šajā svara kategorijā augstākajā līmenī varu aizvadīt 3-4 gadus, un mans mērķis ir Mairis Briedis.”

Maira Brieža vārds Polijā šogad ir karsts temats. Viņu uz revanšu jau izaicinājis Kšištofs Glovackis, turklāt abiem tagad oficiāli nozīmēts revanšs par WBO jostu, kas gan, visticamāk, nepiepildīsies, jo Briedis piedalīsies Supersērijas finālā. Taču Polijas boksa lielākā zvaigzne tieši popularitātes ziņā (ne obligāti sportisko panākumu ziņā) šobrīd ir Špilka, kurš pirms trim gadiem ar Deonteju Vailderu cīnījās par WBC pasaules čempiona titulu. Špilka Polijā ir skandaloza personība, kurš „izcēlies” gan ar kautiņiem ar komandas biedriem, gan regulārām aktivitātēm sociālajos tīklos, gan biežu parādīšanos dzelteno ziņu portālu virsrakstos.

Špilka ir Glovacka komandā un abi aizvada kopā treniņus. Agrāk Špilka strādāja kopā arī ar citu bijušo pasaules čempionu Kšištofu Vlodarčiku, taču starp abiem izcēlās tik lielas nesaskaņas, ka treniņzālē abi sakāvās. Špilka nenoliedz, ka arī vēl tagad ienīst Vlodarčiku un vēlas beidzot iziet ringā pret viņu: „Tas Polijas tirgū būtu lielākais iespējamais mačs. Man viņš nepatīk, taču cienu viņu kā bokseri, pret kuru būtu grūta cīņa. Vispirms domāju tikt pie cīņas pret Vlodarčiku un pēc tam tikt pie cīņas ar Briedi, ja vien Glovackis līdz tam nebūs jau viņu uzvarējis.”

Lai gan Špilkas vārdi pēdējos gados krietni pārsnieguši viņa dūru darbus, Briedim vēl viena iespēja karjeras turpinājumam un kārtīgam honorāram plašu ažiotāžu Polijas tirgū raisošā cīņā nākotnē var noderēt.

Izmantotie resursi:
https://sport.interia.pl/boks/news-...

 +13 [+] [-]

, 2019-10-28 21:30, pirms 5 gadiem
Beigās Briedim būs gara boksa karjera, kamēr izskalda plašo poļu zemi. Izskatās, ka tā skandalozā cīņa nesusi plusus vairāk kā mīnusus.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-28 22:02, pirms 5 gadiem
Jāķeras tik klāt tiem poļiem!

  +8 [+] [-]

, 2019-10-28 22:20, pirms 5 gadiem
Ha ha, labs! Briedim būs darba pilnas rokas!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-29 08:22, pirms 5 gadiem
guntis86 rakstīja: Beigās Briedim būs gara boksa karjera, kamēr izskalda plašo poļu zemi. Izskatās, ka tā skandalozā cīņa nesusi plusus vairāk kā mīnusus.
Es jau uzreiz pēc skandāla te rakstīju ka beidzot MB ir uztaisījis haipu. Bez tā Ali būtu nevienam nezināms atskaldītājs bet Makgregors - joprojām santehniķis

     [+] [-]

, 2019-10-31 20:10, pirms 5 gadiem
Pēc virsraksta spriežot, raksts ir par sieviešu boksu