Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Čisora drosmīgā un neatlaidīgā britu smagsvaru cīņā pieveic Džoisu

Rolands Eliņš

Čisora drosmīgā un neatlaidīgā britu smagsvaru cīņā pieveic Džoisu
Džo Džoiss pret Dereku Čisoru. Foto: Top Rank Boxing

Aizvadītajā naktī Londonā norisinājās cīņu šovs, kurā britu pieredzējušais bokseris Dereks Čisora pēc punktiem pieveica Džo Džoisu un paziņoja, ka grasās aizvadīt vēl divas cīņas savā profesionālajā karjerā.

40 gadus vecais Dereks Čisora (35-13) savas ilgās karjeras laikā tikai vienreiz cīnījies par pasaules čempiona titulu, taču ilgu laiku atradies tieši uz pašas elites robežas un piedāvājis smagas cīņas smagsvaru zvaigznēm, kurās izpelnījās cieņu un atzinību, taču pārsvarā tomēr cieta zaudējumus. Iepriekšējo četru gadu laikā Čisora bija cīnījies pret Oleksandru Usiku, Taisonu Fjūriju un divreiz pret Džozefu Pārkeru, pret visiem ciešot zaudējumu, bet nodemonstrējot ļoti cienījamu sniegumu un sarūpējot pretiniekiem grūtības.

Līdzīgs scenārijs tika sagaidīts arī cīņā pret Džo Džoisu (16-3), citu britu bokseri, kurš arī ir karjeras otrajā pusē (38 gadi). Džoiss bija sevi skaļi pieteicies ar uzvarām pār Danielu Dubuā un Džozefu Pārkeru, vēl 2022. gadā lepojoties ar perfektu bilanci 15-0 un WBO pagaidu pasaules čempiona titulu. Taču tad 2023. gadā viņš divreiz pēc kārtas zaudēja ķīnietim Žilejam Žangam, un izskatījās, ka ar cīņu pret Čisoru Džoiss cer atgriezties pozīcijās, lai vēlreiz nonāktu titulcīņas tuvumā.

Šajā smagsvaru cīņā Džoiss bija izlikts kā favorīts, un cīņa nelika vilties neitrālajiem skatītājiem, jo gan Čisora, gan Džoiss nevairījās no atklātas cīņas un deva priekšroku sitienu izdarīšanai, nevis aizsardzībai. Šāda veida cīņa tika aizvadīta visu desmit raundu garumā, un netrūka arī intrigu.

Astotā raunda otrajā pusē Džoiss trāpīja kreiso āķi, ko papildināja ar vēl vienu sitienu, un Čisora bija ievainots. Raundā vēl palika vairāk nekā pusminūte, un likās, ka Džoiss varētu pielikt punktu cīņai ar nokautu, taču sīkstais Čisora izturēja līdz raunda beigām.

Džoiss turpināja uzbrukt devītajā raundā, un Čisoram klājās arvien grūtāk, taču viņš nodemonstrēja cīnītāja raksturu un ne tikai izturēja, bet pat pilnīgi pēkšņi pamanījās raidīt sitienu ar labo roku, nosūtot Džoisu nokdaunā. Džoiss piecēlās, un abi turpināja sitienu apmaiņu līdz pat desmitā raunda beigām. "Bokseriem tikpat labi varēja būt iedotas arī nūjas rokās - neviens negrasījās piekāpties," cīņu skaisti aprakstīja portāls "BoxingScene".

Čisora guva pelnītu uzvaru pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu vērtējumu (97:92, 97:92 un 96:94). Čisora izteica cieņu pretiniekam un paziņoja, ka šī nebija viņa pēdējā cīņa - viņš vēloties aizvadīt vēl divas, lai savā karjerā būtu sasniedzis tieši 50 cīņu robežu.

Cīņas labākie momenti

     [+] [-]

, 2024-07-28 11:34, pirms 2 mēnešiem
Rakstā teikts, ka 2 tiesneši deva 97-92 un viens 96-94. Bet announcer teica otrādi.

     [+] [-]

, 2024-07-28 11:45, pirms 2 mēnešiem
Kādi jaunumi no Brieža nometnes?

     [+] [-]

, 2024-07-28 14:54, pirms 2 mēnešiem
Čisora ir divreiz nevis tikai vienreiz cīnījies par pasaules čempiona titulu (Vit.Kļičko, Fjūrijs)

     [+] [-]

, 2024-07-28 15:42, pirms 2 mēnešiem
Īsta gladiatoru cīņa

     [+] [-]

, 2024-07-28 18:32, pirms 2 mēnešiem
Damokla zobenam,Briedis trenējās ar čupa čupsu...aizmirstiet par to ragaino krievu ..viņam ceļš pakaļ krievu kara kuģim, nah...

     [+] [-]

, 2024-07-28 21:29, pirms 2 mēnešiem
Čisora diezgan ilgi turās top-10niekā.Gadus 14,ja nesaubos.Atceros 2012 gada cīņu Londonā Čisora-Hejs.Viena no labākajām cīņām gan Čisoram,gan Hejam,manuprāt.

     [+] [-]

, 2024-07-29 20:59, pirms 2 mēnešiem
aivo50 rakstīja: Damokla zobenam,Briedis trenējās ar čupa čupsu...aizmirstiet par to ragaino krievu ..viņam ceļš pakaļ krievu kara kuģim, nah...
Pats taisies ka tiec, nemazgātais lops

Palīgskolu beidzis un pie interneta ticis

     [+] [-]

, 2024-07-29 21:04, pirms 2 mēnešiem
"Astotā raunda otrajā pusē Džoiss trāpīja kreiso āķi, ko papildināja ar vēl vienu sitienu, un Čisora bija ievainots."

A kas šitais ir- google transleit...?

Jums te pēc kastinga stulbeņus darbam atlasa?