Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Gregs Peidžs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mūžībā aizgājis Gregs Peidžs
Gregs Peidžs
Foto: telegraph.co.uk

Vakar savās mājās Luisvillā (ASV) piecdesmit gadu vecumā miris bijušais pasaules čempions boksā smagajā svarā WBA versijā Gregs Peidžs.

Bijušā čempiona miršanas iemesls bijis 2001. gadā cīņā ar divdesmit četrus gadus veco Deilu Krou gūtās traumas. Tajā cīņā Peidžs zaudēja ar nokauta, pēc kā nokļuva komā. Pēc operācijas bokseris pārcieta insultu, kļūstot daļēji paralizēts. 2007. gadā no Kentuki štata sporta komitejas, kurā notika šis liktenīgais mačs, bijušais WBA čempions saņēma 1, 2 miljonus dolāru lielu kompensāciju.

Gregs Peidžs piedzima un praktiski visu dzīvi nodzīvoja Luisvilā, kura atrodas Kentuki štatā. Jau piecpadsmit gadu vecumā treniņos viņš sparingoja ar savu slaveno tautieti Muhamedu Ali. 1978. gadā Peidžs divdesmit gadu vecumā smagsvaru kategorijā kļuva par nacionālā boksa turnīra „Zelta cimdi” uzvarētāju. Drīz vien pēc uzvaras „Zelta cimdos” viņš pārgāja uz profesionāļiem un 1984. gadā ieguva tiesības cīnīties par WBC pasaules čempiona titulu, taču šajā cīņā tas piekāpās Timam Vizerspūnam. Taču pēc dažiem mēnešiem Peidžam izdevās uzvarēt Džeriju Ketze un iegūt savā īpašumā WBA čempiona jostu. Tomēr čempiona godā Peidžam nebija lemts būt ilgi, jo jau pirmajā titula aizstāvēšanas reizē tas piekāpās Tonijam Tobsam.

Pēc šīs cīņas amerikānis tā arī vairs nespēja atgriezties čempionu līmenī, pārsvarā tiekoties ar veterāniem un izteikti vājiem pretiniekiem, kā arī startējot par oponentu perspektīviem bokseriem.
Savas profesionālā boksera karjeras laikā Gregs Peidžs ir aizvadījis septiņdesmit sešas cīņas, no kurām piecdesmit astoņas ir uzvarējis. Peidža kontā ir arī viens neizšķirts.

Izmantotie resursi:
allboxing.ru
boxrec.com