Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vaits revanšā ātri izrēķinās ar Povetkinu un atgūst pagaidu čempiona jostu

Rolands Eliņš

Vaits revanšā ātri izrēķinās ar Povetkinu un atgūst pagaidu čempiona jostu
Dilians Vaits pret Aleksandru Povetkinu. Foto: Matchroom Boxing

Britu bokseris Dilians Vaits ceturtajā raundā nokautēja Aleksandru Povetkinu, revanšējoties par iepriekšējā vasarā piedzīvoto zaudējumu. Vaits Gibraltārā notiekošajā cīņā atguva WBC pagaidu čempiona jostu un nākotnē lūkos tikt pie titulcīņas pret Entoniju Džošua vai Taisonu Fjūriju.

Dilians Vaits (28-2) jau ilgāku laiku tēmē uz cīņu par pasaules čempiona titulu, taču viņa plānus pamatīgi iedragāja 2020. gada vasaras cīņa pret Aleksandru Povetkinu (36-3-1). Vaits bija izteikts cīņas favorīts salīdzinājumā ar ļoti pieredzējušo, bet jau 40 gadu robežu pārsniegušo Povetkinu, kurš savā karjerā bija zaudējis tikai boksa superzvaigznēm Vladimiram Kļičko un Entonijam Džošua. Vaits bija pārāks pirmajos raundos, nosūtīja Povetkinu nokdaunā ceturtajā raundā, taču Povetkins piecēlās un piektajā raundā negaidīti nokautēja Vaitu.

Vēsture atkārtojās tikai daļēji – Vaits, kuram šī cīņa nepārprotami bija ar lielākām likmēm nekā Povetkinam, pirmajos četros raundos dominēja. Povetkinam bija grūtības ar līdzsvara saglabāšanu, viņš nerada atbildi Vaita džebam un jau pirmajā raundā sapinās kājās un gandrīz nokrita. Turpinājumā Povetkins izlaida pāris spēcīgus sitienus, taču Vaits par varītēm pēc nokdauna nemetās. Tā vietā viņš apstrādāja Povetkinu līdz ceturtajam raundam, kurā krievu bokseris atkal netika līdzi aizsardzībā un pēc masīva Vaita sitiena tika nogāzts.

Povetkins piecēlās, līdzīgi kā iepriekšējā augustā, taču šoreiz nebija gatavs turpināt cīņu. Tiesnesis cīņu apturēja, un arī Povetkina treneris izmeta ringā balto karogu. Uzreiz pēc savas uzvaras Vaits izrādīja cieņu pretiniekam un pienesa viņam savu krēslu, lai Povetkins varētu apsēsties savā ringa stūrī.

Vaits ieguva WBC pagaidu čempiona josta, taču intervijā pēc cīņas 32 gadus vecais bokseris neslēpa, ka vēlas pavisam citu jostu – pasaules čempiona jostu, kas šobrīd pieder Taisonam Fjūrijam un par kuru plānotas cīņas pret Entoniju Džošua. Fjūrijs un Džošua gan izskatās, ka tuvākā gada laikā būs aizņemti ar savstarpējām cīņām, taču Vaita sakarā tiek piesaukts bijušā WBC čempiona Deonteja Vaildera vārds. Vaita proumouters Edijs Hērns gan pēc cīņas izteicās, ka tā būtu kolosāla cīņa, taču Vailders jau iepriekš bijis sarežģīts sarunu partneris.

Jāatgādina, ka šī revanša cīņa bija paredzēta jau rudenī, taču to aizkavēja Povetkina saslimšana ar Covid-19. Povetkina treneri pēc tam krievu medijiem atzina, ka slimība atstājusi lielākas sekas uz boksera treniņiem nekā viņi bija rēķinājušies.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-28 01:21, pirms 3 gadiem
Šeit ir atbilde, kāpēc Mairim nav jālien šādā vecumā smagsvaros! Povetkins 41 gads izcils cīnītājs, bet viņa laiks ir pagājis!

     [+] [-]

, 2021-03-28 01:39, pirms 3 gadiem
Nu ko, šiet pienākusi kārta atštaukāt krievu viķazu arī Zutim ...

  +2 [+] [-]

, 2021-03-28 04:01, pirms 3 gadiem
Sūdamaisam izsita putekļus..

  +3 [+] [-]

, 2021-03-28 04:16, pirms 3 gadiem
Ari iepriekšēja cīņā sūdamaisam nebija variantu..paveicās..

     [+] [-]

, 2021-03-28 11:01, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Šeit ir atbilde, kāpēc Mairim nav jālien šādā vecumā smagsvaros! Povetkins 41 gads izcils cīnītājs, bet viņa laiks ir pagājis!
Viņš nebija izcils nekad un diezgan nekāds pēdējos 5 gadus