Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Maskajevs: "Kļičko, esi vīrietis! Cīnies ar mani"

Jānis Pārums

Maskajevs: "Kļičko, esi vīrietis! Cīnies ar mani"
Oļegs Maskajevs
Foto: Itar Tass

Piektdien boksa portāls eastsideboxing.com publicēja bijušā WBC čempiona smagajā svarā krieva Oļega Maskajeva atklāto vēstuli esošajam WBC čempionam ukrainim Vitālijam Kļičko. Piedāvājam iepazīsties ar pilnu vēstules tekstu.

"Dārgais Vitālij, beigsim šīs muļķības. Kad mēs ar tevi cīnījāmies bruņoto spēku čempionātā, es tevi nokautēju jau pirmajā raundā. Tu biji satriekts, tavi sekundanti izmeta ringā dvieli. Pietiks nodarboties ar atrunām, pietiks melot, esi vīrietis un atzīsti to. Tā bija mūsu pirmā tikšanās ringā.

2006. gada augustā es kļuvu par pasaules čempionu un tā paša gada decembrī pirmo reizi aizstāvēju titulu Maskavā, pārpildītu tribīņu priekšā. Tā bija pirmā reize, kad Maskavā notika cīņa par čempiona titulu smagajā svarā. Pēc tam tavi pārstāvji sazinājās ar manu menedžeri Denisu Rapoportu un paziņoja, ka tā kā WBC tev piešķīrusi "goda čempiona" nosaukumu, tev ir tiesības nekavējoties ar mani cīnīties. Es tam piekritu, neskatoties uz to, ka tu aptuveni četrus gadus nebiji izgājis ringā un četrreiz savainojuma dēļ atcēli savu iepriekšējo cīņu. Kad WBC sprieda, kam pirmajam ir tiesības cīnīties ar mani – tev vai Semjuelam Pīteram, es atbalstīju tavu pozīciju. Atbildē uz manu lojalitāti tu un tavi pārstāvji sākāt visu vilkt garumā. 2007. gada aprīlī telekanāls HBO zaudēja pacietību un paziņoja līdz kuram datumam jānotiek mūsu cīņai. Es parakstīju līgumu par cīņu un man tika teikts, ka mans promouters saņems tevis parakstītu līgumu jau nākamajā dienā. Vitālij, tu tā arī to neizdarīji, aizbildinoties ar neveiklām atrunām, ka tev nebija laika sagatavoties cīņai. Ko gan tu darīji četru mēnešu laikā? Sauļojies, tad kad bija jātrenējas? Pēc 2006. gada decembra cīņas es pārcietu sarežģītu elkoņa operāciju, izgāju rehabilitāciju un biju gatavs doties ringā.

Tu apgalvo, ka tev nevajag aizvadīt divas obligātās titula aizstāvēšanas, lai gan tas ir tieši tas, ko no manis savulaik prasīja WBC. Tad tu pret to neiebildi un neteici, ka tas ir negodīgi vai nelikumīgi no WBC puses. Jo tev tas bija izdevīgi, Vitālij! Dzīve ir ceļš ar divvirzienu kustību. Tomēr tajā nav divu veidu noteikumi, vieni tev un citi pārējiem...

Tu gribi tikties ar Areolu, Heju vai Dimitrenko un es tevi tajā nevainoju, taču neviens no viņiem nekad nav uzvarējis bokseri no reitinga pirmā desmitnieka.

Atceries Džo Luisa vārdus: "Tu vari bēgt, bet nevari noslēpties". Kaut kādu iemeslu dēļ tu centies visu laiku izvairīties no cīņas ar mani. Nezinu vai problēma ir psiholoģijā vai kur citur. Reizēm bokserim vienkārši ir pieeja pretinieka sakaušanai. Kā Moslijam pret De La Hoiju un Forestam pret Mosliju. Viņi uzvarēja viņus amatieros un to pašu izdarīja arī profesionāļos. Vitālij, es zinu kā tevi uzvarēt. Es to izdarīju amatieru konkurencē un paveikšu vēlreiz, tiklīdz tu saņemsi drosmi ar mani tikties ringā.

Pirms cīņas ar Pīteru es guva nopietnu muguras savainojumu, pirmo savā profesionālajā karjerā. Es sapratu, ka ja vēlreiz atlikšu cīņu ar viņu, man atņems čempiona jostu. Mana cīņa pret Pīteru notika visai dīvainos apstākļos, kas iespējams robežojās pat ar noziedzīgām darbībām. Patiesība par to, agri vai vēlu, nāks gaismā. Ar to būs pietiekami, lai pateiktu, ka todien ringā nebija īstais Oļegs Maskajevs. Tagad es esmu pilnībā vesels, bet vesels Oļegs Maskajevs – bīstams pretinieks. Es cienu tevi kā sportistu un tu vari darīt, ko vēlies – piesaistīt pārrunām vidutājus, sūdzēt tiesā vai lūgt Dievu, bet atceries – ja tu uzvarēsi Gomesu, tu nevarēsi tikties ar nevienu citu līdz tam brīdim, kamēr nebūsi izgājis ringā pret mani. Vitālij, beidz žēloties un cīnies ar mani. Es esmu gatavs ar tevi tikties Krievijā, ASV un pat tavā dzimtenē. Izdarīsim to!"

 +11 [+] [-]

, 2009-02-28 13:01, pirms 15 gadiem
Beidzot kāds sakarīgs teksts, nevis bezsakara savārstījums no pretinieka....

  -1 [+] [-]

, 2009-02-28 13:01, pirms 15 gadiem
Boksa ir tik daudz intrigu, ka brīžiem, tām ir diezgan gerūti izsekot līdzi, bet manuprāt šis varētu būt kārtējais PR triks.

  +9 [+] [-]

, 2009-02-28 13:04, pirms 15 gadiem
Krievu mužiks pateica biezu vārdu... Nav vis kāds kārtējais melnītis, kas tikai stilo, ka tūlīt visus sasitīs lupatās vai noraus galvu.

     [+] [-]

, 2009-02-28 13:05, pirms 15 gadiem
nu re,Klicko bazhas par aziotaazhas neizraisiishanu ciinoties ar Maskajevu saak sarukt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-28 16:06, pirms 15 gadiem
Nu Vitālij,nekas cits neatliks kā piekrist izaicinājumam un cīnīties ar Maskājevu,citāi kauns un negods!Pierādi,ka tu to vari!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-01 04:00, pirms 15 gadiem
trakais09- rakstīja: Pilnībā piekrītu Maskājevam,taisnību jau saka Es ticu,ka viņš var izrubīt Vitķu
Lai tad Kļičko iet un cīnās Par Maksājevu esu
kaadaa zinjaa taisniibu...? kaa ellee rataa tam visam var ticeet ko vinsh tur raksta,boks ir palicis par vienu lielu maarketingu un pielietos jebko lai ar to nopelniitu....