Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko misija: pārmācīt Gomesu

Jānis Pārums

Kļičko misija: pārmācīt Gomesu
Vitālijs un Vladimirs Kļičko, Huans Karloss Gomess
Foto: AP

Šonakt plkst. 00:00 Vācijas pilsētā Štutgartē pasaules čempions boksā smagajā svarā WBC versijā ukrainis Vitālijs Kļičko centīsies aizstāvēt savu titulu cīņā pret kubiešu bokseri Huanu Karlosu Gomesu.

Pērnā gada novembrī, gandrīz mēnesi pēc Kļičko triumfālās atgriešanās, kas noslēdzās ar Semjuela Pītera sakaušanu, Pasaules Boksa padome jeb WBC paziņoja, ka nākamo cīņu ukrainim būs jāaizvada ar titula pretendentu Huanu Karlosu Gomesu, kurš šo iespēju ieguva 2008. gada septembrī pieveicot Kļičko tautieti Vladimiru Virči.

Kļičko bija lūdzis WBC vispirms ļaut aizvadīt brīvprātīgo titula aizstāvēšanu pret jebkuru viņa izvēlētu pretinieku, tāpēc šāds WBC lēmums čempionu neapmierināja. Ukraiņa puse klāstīja, ka nav ieinteresēta šādā cīņā, jo bažījās par to, ka cīņa ar Gomesu neizraisīs īpašu televīziju interesi. Tomēr galu galā abas puses vienojās par cīņas aizvadīšanu 21. martā.

Cīņas likme būs Kļičko pašlaik piederošā pasaules čempiona josta WBC versijā smagajā svarā. Šīs cīņas uzvarētājam, visticamāk, nāksies cīnīties ar bijušo WBC čempionu, krievu Oļegu Maskajevu, jo tā lēmusi WBC. Tiesa, ukrainis jau apstrīdējis šo lēmumu un iesniedzis prasību Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā ar lūgumu atcelt šo WBC lēmumu.

Vitālijs Kļičko / "Dr. Dzelzs dūre" (36-2, 35KO). Bērnībā Vitālijs aizrāvies ar dažādiem cīņas sporta veidiem, bet visnopietnāk pievērsies kikboksam, kur arī pēc kāda laika spējis gūt lieliskus panākumus, vienreiz kļūstot par pasaules amatieru čempionu un četras reizes triumfējot profesionāļos. Arī amatieru boksā Kļičko klājās ļoti labi – trīs reizes viņš izcīnīja Ukrainas čempiona titulu smagajā svarā, reizi – pasaules karavīru spēlēs, bet neilgi pirms pāriešanu uz profesionāļiem, 1995. gadā izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā. Noslēdzot amatiera karjeru viņa bilance bija – 195 uzvaras (80 nokauti) un 15 zaudējumi.

Veiksmīgi Kļičko sāka arī profesionāļa karjeru, pirmajās desmit cīņās gūstot uzvaru jau pirmo divu raundu laikā. Tikpat veiksmīgi, cik sākusies, karjera arī turpinājās – uzvara ar nokautu, uzvara ar tehnisko nokautu un tā tālāk. Par pasaules čempionu Kļičko kļuva 1999. gada, otrajā raundā nokautējot Herbiju Haidu. Pirmo neveiksmi Kļičko piedzīvoja 2000. gadā, kad cīņā pret Krisu Bērdu būdams vadībā pēc punktiem, Kļičko pēc devītā raunda paziņoja, ka nespēs turpināt cīņu, jo savainojis plecu. Septiņus mēnešus vēlāk cīņā pret Timo Hofmanu Kļičko guva savu kārtējo pārliecinošo uzvaru, taču vienīgo, kas nav gūta ar nokautu. 2003. gadā viņš piedzīvoja otro zaudējumu. Aizraujošā cīņā viņš pēc sestā raunda ar tehnisko nokautu (ukrainim nopietni pārsista uzacs) bija spiests atzīt leģendārā Lenoksa Luisa pārākumu, taču izpelnījās atzinību par parādīto sniegumu šajā cīņā, Interesanti, ka līdzīgi kā cīņā pret Bērdu, arī šoreiz, Kļičko bija vadībā pēc punktiem. Pēdējo cīņu, kā jau minēts, Kļičko aizvadīja pērn oktobrī, kad burtiski iznīcināja Semjuelu Pīteru.

Huans Karloss Gomess / "Melnā pantera" (44-1, 35KO). Pirms Gomess kļuva par profesionālu bokseri, viņš aizvadīja lielisku karjeru amatieros, izcīnot 158 uzvaras 170 cīņās. Gomesa lielākais sasniegums amatieros ir 1990. gadā izcīnītais pasaules junioru čempiona tituls. Bokseris neslēpj, ka patiesībā bērnībā bokss viņam nav interesējis: "Es neizvēlējos boksu, Kuba mani izvēlējās boksam. Es gribēju kļūt par beisbolistu, tas vienmēr bijis man sapnis. Bet, kā zināms, Kubā nav ļauts pašam pieņemt lēmumus..."

Gomess ir viens no neskaitāmajiem Kubas bokseriem, kurš aizbēdzis savas dzimtenes, lai pats varētu lemt par savu nākotni. Profesionāļa karjeru kubietis uzsāka 1995. gadā. Savā 23. profesionālajā cīņā Gomess pirmo reizi cīnījās par pasaules čempiona titulu (WBC versijā pirmajā smagajā svarā) un pēc punktiem uzvarēja Marselo Fabianu Domingesu. Gomesa triumfa gājiens pirmajā smagajā svarā turpinājās nākamos trīs gadus, līdz pēc 34. uzvaras pēc kārtas kubietis atteicās no WBC titula, lai pārietu uz smago svaru. Arī tur viņam veicās ļoti labi, tāpēc kā zināms šoks bija Gomesa pirmais un līdz šim vienīgais zaudējums karjerā pret tautieti Jankui Diazu, kurš viņu pamatīgi noslānīja jau pirmajā raundā. Kopš tā laika Gomess izcīnījis septiņas uzvaras, bet profesionāļa karjerā kopumā viņa rēķinā jau 44 panākumi.

Vārdu kauja. Kļičko pretinieks nebūtu Kļičko pretinieks, ja pirms cīņas neizceltos ar skaļiem izteikumiem. Līdzīgi kā malkas cirtējs Semjuels Pīters, arī Gomess bieži un aktīvi palaida muti, tā veicinot ažiotāžu gaidāmajai cīņai.

"Es būšu pārāk ātrs un robots netiks ar mani galā. Protams, es zinu, ka viņam ir spēcīgs sitiens, taču mani tas nepārsteigs – nav iespējams trāpīt tam, ko neredzi. Mans galvenais mērķis ir parādīt smagsvaru čempiona jostu tēvam. Varat iedomāties, kas notiks, kad izcīnīšu titulu un kļūšu par pirmo kubieti, kam tas izdevies smagajā svarā. Es kļūšu par nacionālo varoni un varbūt pat par prezidentu, kad Fidels dosies aizsaulē," pavisam nesen boksa cienītājus uzjautrināja Gomess.

Katrā ziņā kubietis ir pārliecināts par sevi un vismaz ārēji izskatās arī psiholoģiski noturīgāks par Kļičko pēdējo pretinieku Pīteru, kurš psiholoģiskajā ziņā zaudēja jau pirms cīņas. "Vitālijs būs ļoti pārsteigts par to, uz ko es esmu spējīgs. Viņš domā, ka spēs sakaut mani? Es uzskatu, ka viss būs otrādāk – es sagraušu leģendu Kļičko. Sestdien es atkal kļūšu par čempionu. Es sašķaidīšu viņam seju."

Kļičko pārsvarā izteicies diezgan diplomātiski, tomēr par savu uzvaru ir ne mazāk pārliecināts kā konkurents: "Gomesa vājā puse ir tā, ka viņš iziet ringā pret Kļičko. Jo tad izgaisīs visi tie paziņojumi, ka viņš ir gatavs mani nokautēt. Par viņa stiprajām pusēm es esmu teicis jau iepriekš – viņam ir neslikts ātrums. Tiesa, pēc uzbrukuma viņam nepieciešams nedaudz laiciņa, lai koncentrētos turpinājumam. To es tad arī izmantošu savā labā."

Kļičko arī solījis Gomesam mācību, turklāt uzsverot, ka tā nebūs ilga. Savos izteikumos ukrainis arī prognozējis, ka kubietis nespēs izturēt vairāk par 6-7 raundiem. Turpretī Gomess pēdējos izteikumos atzinis, ka nevis nokautēs Kļičko, bet gan mocīs visus 12 raundos. Ar ko šādi izteikumi parasti ir beigušies, labi zinām, bet vai iznākums būs identisks kā iepriekšējos gadījumos, uzzināsim pēc pusnakts...

Kur skatīties?

Zināms, ka cīņu tiešraidē demonstrēs vācu kanāls RTL, tāpat cīņu rādīs arī amerikāņu kanāls ESPN un ukraiņu kanāls "Inter". "Viasat Sport Baltic" programmā bokss šovakar nav paredzēts. Par iespējām vērot cīņu internetā, skatīties šeit un šeit

Jāpiebilst, ka pirms Kļičko un Gomesa cīņas ringā izies Vitālija sparingpartneris un Vladimira bijušais pretinieks Tonijs Tompsons, kurš boksēsies pret Adnanu Serinu. Cīņu aizvadīs arī kādreizējais smagsvaru čempions Kriss Bērds. Viņa pretinieks būs Matiass Sandovs.

1 2 3 4 5 6 7 211 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2009-03-21 15:36, pirms 15 gadiem
Žēl Gormesa, viņam sāpēs!
Kļičko parādīs kātrīgu Eiropieša nokdaunu

  +6 [+] [-]

, 2009-03-21 15:36, pirms 15 gadiem
Bildē izskatās, ka pārmācīt gatavs arī Vladimirs. Mana prognoze - Vitālijs uzvarēs ar (T)KO ne vēlāk kā 5. raundā

  +4 [+] [-]

, 2009-03-21 15:48, pirms 15 gadiem
Kaut vinji izsistu peedeejo smadzenju atlieku viens otram.
Slēpts komentārs: bigkaktus

  +5 [+] [-]

, 2009-03-21 16:00, pirms 15 gadiem
bigkaktus rakstīja: Ceru ka beidzot tas Ukarinis kritiis..
Nu beidz viņš ir izcils bokseris, lai arī es neesmu nekāds lielais boksa fans, Kličko es zinu jau no bērns kājas, es viņu uzskatu par pasaules labāko bokseri un domāju, ka šis mutes palaidējs Gomess kārtigi norausies

  +5 [+] [-]

, 2009-03-21 16:07, pirms 15 gadiem
klicko 5 raundos izrubiis to kkeemu

  +4 [+] [-]

, 2009-03-21 16:10, pirms 15 gadiem
Tauta prasa nokdaunu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-21 16:13, pirms 15 gadiem
Ja tas Gomess nebūtu tāds muldoņa, tad tīri vai labi būtu ja viņš pārmaiņas pēc Vitālijam sasistu kārtīgi seju.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-21 16:33, pirms 15 gadiem
bureicj rakstīja: kādam nav idejas, kur internetā varēs skatīties šo cīņu?
ja tu izlasiitu raxtu, shaadi jautaajumi buutu lieki...
Slēpts komentārs: strelnieks91

  -2 [+] [-]

, 2009-03-21 16:50, pirms 15 gadiem
ble es nekadi nevaru saprast!

Vladimirs ir tas super bokseris ja?

un Viralijs ir vinja brachka!?

paskaidrojiet kaads man

 +10 [+] [-]

, 2009-03-21 17:08, pirms 15 gadiem
Lai tas plātīzers Gomess nopērk savam tēvam TV, tad arī šis redzēs čempionu jostu!!

  -4 [+] [-]

, 2009-03-21 17:32, pirms 15 gadiem
Izskatās ka atkal Kļičko tiks vismaz pie tehniskā nokdauna ...
Kaut gan jāatzīst pārmaiņas pēc gribētos,lai atrodas kāds normālāks čalis,kas arī Kļičko noliek pie ietas...
Jau garlaicīgi paliek skatīties uz Kļičko pārākumu...

     [+] [-]

, 2009-03-21 17:42, pirms 15 gadiem
tas laiks 23:45- tad saaksies tieshi klichko ciinja vai vispaar taa vakara ciinjas,arii tie iesildoshie...?

  -2 [+] [-]

, 2009-03-21 18:12, pirms 15 gadiem
pa kuru TV rādīs...?

     [+] [-]

, 2009-03-21 18:18, pirms 15 gadiem
Ceru ka Ukrainim atkal būs uzvara bet tas plātīzers varēs savam tēvam parādīt fotogrāfiju ar jostu!

  +4 [+] [-]

, 2009-03-21 18:27, pirms 15 gadiem
8ergs rakstīja: ble es nekadi nevaru saprast!

Vladimirs ir tas super bokseris ja?

un Viralijs ir vinja brachka!?

paskaidrojiet kaads man
Viņi abi ir super bokseri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-21 18:39, pirms 15 gadiem
cik taa urla sleepsies, ceru ka drizuma sagaidiisim ciinju valujevs vs klichko butu ari politiskie zemteksti ukraina vs russia es par ukrainu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-21 18:45, pirms 15 gadiem
Garlaicīgi skatīties,kā Kļičko 4-5 raundus ar Gomesu spēlēsies, un pēc tam nokautēs... bet tā ir realitāte-bračkas pašlaik abi ir NR 1 pasaulē.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-21 18:46, pirms 15 gadiem
Valujevs tāpat Čagajevam zaudēs.

     [+] [-]

, 2009-03-21 19:02, pirms 15 gadiem
ja jau Valujevs tolkam ar ''pensionaaru'' Holifildu nevareeja tikt galaa, tad ko vinjam mekleet vienaa ringaa ar Klichko?!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-21 19:55, pirms 15 gadiem
ui..man žēl sametaas tas mazais..

     [+] [-]

, 2009-03-21 19:56, pirms 15 gadiem
Juronz rakstīja: Garlaicīgi skatīties,kā Kļičko 4-5 raundus ar Gomesu spēlēsies, un pēc tam nokautēs... bet tā ir realitāte-bračkas pašlaik abi ir NR 1 pasaulē.
Es gan vēl naivi ceru, ka Vitālijs nespēlēsies un iedos bietē uzreiz. Vienīgo zaudējumu līdz šim Gomess atrāva pirmajā raundā, tad nu derētu vēl viens tikpat pārliecinošs

     [+] [-]

, 2009-03-21 20:05, pirms 15 gadiem
nezin_ko rakstīja: tas laiks 23:45- tad saaksies tieshi klichko ciinja vai vispaar taa vakara ciinjas,arii tie iesildoshie...?
oficiāli tad būtu jāsākas Kļičko cīņai. Bet kamēr abus izsauks, kamēr abi izies, himnas and stuff, reāli visticamāk pēc pusnakts sāksies

     [+] [-]

, 2009-03-21 20:08, pirms 15 gadiem
Yes2day rakstīja: pa kuru TV rādīs...?
Planeta Sport rādīs

  -1 [+] [-]

, 2009-03-21 20:28, pirms 15 gadiem
tas ir Telekanal sport vai Sport planeta! Itkaa sport planeta programma nemaz nav cinja?

     [+] [-]

, 2009-03-21 20:31, pirms 15 gadiem
Kļičko ierādīs vietu tam nēģerēnu muldoņam

  +3 [+] [-]

, 2009-03-21 20:50, pirms 15 gadiem
Pēc esports bildes spriežot, Kļičko nigeru varētu ar pieri (salaužot degunu) izrubīt.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-21 21:44, pirms 15 gadiem
Mēs par Viķu!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-21 22:18, pirms 15 gadiem
eu pasakat kaadu adresi veel ....???man tie nejiet ko esports iedeva....
1 2 3 4 5 6 7 211 komentāri