Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Opetaija IBF titulu plāno aizstāvēt jūnijā pret poli Masterņaku

Rolands Eliņš

Opetaija IBF titulu plāno aizstāvēt jūnijā pret poli Masterņaku
Džejs Opetaija. Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas bokseris Džeijs Opetaija savu IBF pasaules čempiona titulu gatavojas aizstāvēt jūnijā ar cīņu pret poli Mateušu Masterņaku, viņa pārstāvji norādījuši Austrālijas medijiem.

Džeijs Opetaija par IBF čempionu kļuva iepriekšējā vasarā, kad savā dzimtenē pārspēja par favorītu uzskatīto Latvijas bokseri Mairi Briedi un atņēma viņam IBF titulu. Opetaija šajā cīņā guva žokļa savainojumu, kas izslēdza runas par drīzu revanšu, turklāt Briedis pats rudenī izvēlējās sev uzmanību piesaistīt nevis ar notikumiem boksa ringā, bet kandidēšanu Saeimas vēlēšanās no "Saskaņas" partijas saraksta. Briedis gan bija paudis nosacītu vēlmi revanšam, taču publiski tāpat lielāku uzmanību pievērsa jūtuberim Džeikam Polam.

Tagad Opetaijam būs nepieciešama vēl viena operācija, kas gan tiek vērtēta kā neliela. Viņa menedžeris Austrālijas medijiem norādījis, ka Opetaijam tiks veikta pleca operācija, pēc kuras sāksies pārrunas ar IBF ranga pirmo numuru Mateušu Masterņaku par titulcīņas aizvadīšanu. Tiek prognozēts, ka šī cīņa varētu notikt jūnijā. Opetaijas menedžeris cer, ka cīņa notiks Austrālijā, bet neizslēdz iespēju doties uz Eiropu.

35 gadus vecais Masterņaks (47-5) jau vairākus gadus kotējas krūzeru divīzijas elitē vai vismaz tuvu tai, taču pasaules čempiona jostu vēl nav ieguvis. Pirms pusotra gada Masterņaks bija piekritis titulcīņai pret Briedi, taču beigu beigās Latvijas bokseris Rīgā cīnījās pret daudz zemāka līmeņa pretinieku Arturu Mannu.

Kā jau minēts, Masterņaks IBF rangā krūzeru divīzijā šobrīd ir pirmajā vietā, viņam seko brits Ričards Riakpors, kurš nesen pieveica Kšištofu Glovacki un publiski izaicināja Opetaiju, un Kriss Bilams-Smits. Viņiem seko Briedis, ieņemot ceturto vietu.

Opetaijas uzvara iepriekšējā vasarā tika atzīta par gada pārsteigumu prestižā boksa medija "The Ring" versijā, kā arī izpelnījās nomināciju IBF balvā par "Gada cīņa 2022". Šī balva tiks piešķirta maijā.

Izmantotie resursi:
https://thewest.com.au/sport/boxing...

     [+] [-]

, 2023-01-28 17:30, pirms gada
Tāda sajūta, ka eliņu kāds bokseris ir izvarojis. Nu tik ļoti jāpiemin katrā rakstā