Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kuļikauskis Franču Polinēzijā cīnās neizšķirti ar Belaisu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kuļikauskis Franču Polinēzijā cīnās neizšķirti ar Belaisu
Artūrs Kuļikauskis (no kreisās) pēc cīņas ar Sedriku Belaisu
Foto: gladiator.lv

Latvijas viens no labākajiem profesionālā boksa pārstāvjiem Artūrs Kuļikauskis (13-19-4, 6 KO) Papetē (Franču Polinēzijā) aizvadīja boksa cīņu ar franču bokseri Sedriku Belaisu (17-6-3, 7 KO), kurā pēc atboksētajiem astoņiem raundiem tika fiksēts neizšķirts.

Speciāli šai cīņai divdesmit trīs gadus vecais Artūrs Kuļikauskis, kurš parasti startē pirmajā smagajā svarā, nometa 13 kg, lai iekļautos svara kategorijā līdz 78 kg.

Astoņus raundus garo maču visai veiksmīgi iesāka Latvijas pārstāvis, kurš ar precīziem sitieniem bieži apdraudēja pretinieka aizsardzību. Otrajā raundā tikai veiksme glāba franču bokseri, lai tas neatrastos uz ringa dēļiem.

Arī pārējos raundos, izņemot septīto, acīm redzama dominance piederēja Kuļikauskim. Lai arī cīņa bija ļoti piesātināta ar sitieniem un aktīvu darbību ringā, acīm redzams pārsvars bija Latvijas boksera pusē, taču sānu tiesneši saskatīja pavisam citu ainu un fiksēja neizšķirtu.

Pat franču presē bija apstrīdēts tiesnešu verdikts, uzskatot, ka uzvaru izcīnījis Artūrs Kuļikauskis, taču tāds rezultāts bija izdevīgs Sedrkam Belaisam, kuram nākamā cīņa ieplānota par titulu. Zaudējuma gadījumā titula cīņa francūzim ietu gar degunu.

Nākamo cīņu Kuļikauskis aizvadīs jau 3. oktobrī Vācijā, kur baušķenieks dūres krustos ar trīsdesmit septiņus gadus veco Kaju Kurzavu (33-4, 24 KO), kurš 2005. gadā cīņā par EBU-EU Eiropas Savienības čempiona titulu pussmagajā svarā piekāpās vienam no visu laiku labākajiem Latvijas profesionālā boksa pārstāvjiem Elvim Mihaiļenko (18-1-1, 5 KO).

Izmantotie resursi:
boxrec.com