Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas bokseriem divas bronzas medaļas Eiropas jauniešu čempionātā

Jānis Pārums

Latvijas bokseriem divas bronzas medaļas Eiropas jauniešu čempionātā
Latvijas bokseri kopā ar treneri
Foto: LBF

Ar labiem panākumiem Eiropas jauniešu čempionātā, kas šajās dienās norisinās Īrijas pilsētā Dublinā, startējuši Latvijas bokseri. Diviem no viņiem – Ņikitam Versockim un Ņikitam Stepanovam – izdevās tikt pie bronzas medaļas, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Ņikita Versockis (līdz 81 kilogramam) pirmajā cīņā sakāva velsieti Kalumu Evansu ar 15:4, bet pēc tam sekoja uzvara pār dāni Džimu Andersenu ar 11:8. Cīņā par iekļūšanu finālā Versocka pretinieks bija īrs Gerijs Svīnijs, ar kuru Latvijas bokseris bija cīnījies jau šī gada martā un zaudējis ar minimālo 0:1. Arī šoreiz sīvā cīņā nācās atzīt īra pārākumu – 8:10 – un samierināties ar bronzu.

Ņikita Stepanovs (līdz 91 kilogramam) pārliecinoši iesāka turnīru, ar 11:4 sakaujot turku Zaferu Elastanu, bet otrajā cīņā salīdzinoši viegli tika galā arī ar rumāni Mirelu Jitaro – 16:9. Diemžēl pusfinālā piektdien tika atzīts ukraiņa Georga Manukjana pārākums (8:14), tādejādi izcīnīta bronzas godalga.

Glazkovs uzsver, ka iegūtās godalgas apliecina, ka čempionāts mūsējiem ir izdevies, turklāt salīdzinoši sekmīgi startējuši vēl vairāki bokseri.

Genādijs Merkulovs, kurš startē svara kategorijā līdz 64 kilogramiem, sacensības sāka ar uzvaru pār portugāli Andre Souzu (12:9), tad sekoja smaga uzvara pār beļģi Bagdamu Galajevu (7:7, pēc papildus rādītājiem labāks bija Latvijas bokseris). Diemžēl cīņā par iekļūšanu pusfinālā Merkulovs jau pirmajā raundā kapitulēja lietuvietim Rihardam Kuncaitim, kurš pērn kļuva par jaunatnes olimpiādes čempionu. Tādejādi Merkulovam piektā vieta. Glazkovs uzskata: "Lietuvas bokseris tomēr ir ļoti stiprs čalis, tie ir dažādi līmeņi. Domāju, ka Kuncaitis noteikti uzvarēs. Merkulovam bija divas labas cīņas, taču zināmā mērā nepaveicās, ka pretī nāca lietuvietis."

Jānis Rende svara kategorijā virs 91 kilograma cīņas gaitā atradās vadībā ar divu punktu pārsvaru pret bulgāru Vasilu Iljevu, taču otrajā raundā piedzīvoja nokdaunu, pēc kura atteicās cīņu turpināt. Tiesa, neskatoties uz zaudējumu Rende čempionātu noslēdza piektajā vietā.

Svarā līdz 56 kilogramiem Ņikita Farions ar 9:12 piekāpās nīderlandietim Enriko La Kruzam, svarā līdz 60 kilogramiem Vjačeslavs Skreivers ar 4:10 atzina soma Henrika Enrota pārākumu, svarā līdz 69 kilogramiem Ņikita Smirnovs otrajā raundā kapitulēja armēnim Arajikam Hartjunjanam.