Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks atsakās no IBF čempiona titula un "uzdāvina" to Džošua-Dubuā

Rolands Eliņš

Usiks atsakās no IBF čempiona titula un "uzdāvina" to Džošua-Dubuā
Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks sociālajos tīklos paziņojis, ka atsakās no IBF pasaules čempiona titula. Viņam gan, visticamāk, tāpat šis tituls būtu ticis atņemts, jo obligātās aizstāvēšanas cīņas vietā viņš noskaņojas revanša cīņai pret Taisonu Fjūriju, kas plānota gada beigās.

"Entonij un Daniel, klausieties! Zinu, ka IBF čempiona tituls jums ir nozīmīgs, tādēļ tā ir mana dāvana jums abiem 21. septembrī," paziņoja Oleksandrs Usiks, un viņa menedžeris Egis Klims pēc tam medijiem apliecināja, ka Usiks ir atteicies no IBF titula, jo gatavojas revanšam pret Taisonu Fjūriju.

Usiks šo titulu piedāvā Entonijam Džošua un Danielam Dubuā, kuriem abiem drīzumā tiks izziņota savstarpēja cīņa 21. septembrī. Protams, lai arī Usiks bija ieguvis neapstrīdētā pasaules čempiona titulu, apvienojot visas četras čempiona jostas, ne viņš izlemj, kam to uzdāvināt, turklāt arī brīvprātīgā atteikšanās no titula nav nemaz tik brīvprātīga.

IBF jau ilgu laiku bija atlikusi sava obligātā kandidāta titulcīņu, jo vispirms Entonijs Džošua aizvadīja divas cīņas pret Usiku, pēc tam Usiks cīnījās pret Danielu Dubuā, bet tam sekoja visu titulu apvienošanas cīņa pret Fjūriju. Jau pirms Usika-Fjūrija cīņas bija plānots, ka IBF viņam šo titulu atņems, lai to varētu izcīnīt obligātais titula pretendents Filips Hrgovičs un Dubuā.

Taču Usiks bija oficiāli vērsies pie IBF ar aicinājumu saglabāt viņam titulu, lai to varētu izcīnīt arī revanša cīņā pret Fjūriju. Kamēr IBF apsvēra šo aicinājumu, Hrgovičs un Dubuā cīnījās par pagaidu titulu, un Hrgovičs zaudēja.
Tagad IBF tituls oficiāli kļuvis vakants un, visticamāk, IBF to liks galdā Džošua un Dubuā cīņā, sniedzot Džošua iespēju atgriezties pasaules čempiona godā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/oleksan...