Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks vēršas pie Krievijas tautas un Putina: "Ja esam brāļi, nekarojiet pret mums!"

Agris Suveizda

Usiks vēršas pie Krievijas tautas un Putina: "Ja esam brāļi, nekarojiet pret mums!"
Oleksandrs Usiks. Foto: EPA/Scanpix

Neuzvarētais WBA, IBF, WBA un IBO smagsvaru pasaules čempions boksā Oleksandrs Usiks (19-0, 13 KO) ierakstījis uzrunu Krievijas tautai un Vladimiram Putinam, lūdzot izbeigt asinsizliešanu Ukrainas teritorijā.

"Labrīt visiem! Mani sauc Oleksandrs Usiks, un vēlos vērsties pie visas Krievijas tautas. Ja viens otru uzskatām par brāļiem, pareizticīgajiem, nelaidiet savus karavīrus, nelaidiet savus bērnus uz mūsu valsti. Nekarojiet pret mums!" pauda Usiks, kurš karjeras laikā izvairījās no tiešas atbildes, kam pieder Krima.

"Vēl gribu vērsties pie Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina. Jūs varat apturēt šo karu. Neizvirziet mums nekādus nosacījumus, vienkārši apsēdieties pie pārrunu galda un parunājiet. Visam ir jāapstājas. Mūsu bērni, mūsu mammas, mūsu vecmāmiņas, mūsu cilvēki slēpjas pagrabos. Mēs esam savā valstī un citādi rīkoties nevaram – mēs aizstāvamies. Apturiet to! Apturiet šo karu!" noslēdza Usiks, kurš iepriekš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā arī publicēja video ar vēsti, ka ir atgriezies Ukrainā no ārzemēm.


Pirmajā smagajā svarā Usiks kļuva par WBC, WBO, WBA, IBF un The Ring pasaules čempionu un pārgāja uz smagsvaru divīziju, pagājušajā septembrī ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu Londonā pārspējot britu Entoniju Džošua, tiekot pie viņa WBA, IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostām. Pirms pieciem gadiem Usiks Rīgā ar tiesnešu vairākuma lēmumu sagādāja Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā. Amatieru karjeras laikā Usiks kļuvis par 2008. gada Eiropas, 2011. gada pasaules un 2012. gada olimpisko čempionu.

Cits bijušais smagsvaru čempions Vitālijs Kļičko ir Ukrainas galvaspilsētas Kijivas mērs.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-26 17:17, pirms 2 gadiem
Būs cīņa Usiks pret Kļičko?

  +3 [+] [-]

, 2022-02-26 17:21, pirms 2 gadiem
Interneta cempionss rakstīja: Būs cīņa Usiks pret Kļičko?
Nereali smiekligi

     [+] [-]

, 2022-02-26 18:49, pirms 2 gadiem
Tikmēr lielais patriots Briedis nodarbojas ar kkdu sūdu un izliekas, ka nekas nav noticis!

     [+] [-]

, 2022-02-26 21:44, pirms 2 gadiem
punna rakstīja: Tikmēr lielais patriots Briedis nodarbojas ar kkdu sūdu un izliekas, ka nekas nav noticis!
Viņam jau instograms krieviski