Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkinu turpmāk trenēs Ivans Kirpa

Jānis Pārums

Povetkinu turpmāk trenēs Ivans Kirpa
Ivans Kirpa

Kļuvis zināms, ka turpmāk ar bijušo WBA pasaules čempionu smagajā svarā krievu Aleksandru Povetkinu strādās viņa tautietis Ivans Kirpa, kurš ir tikai pusotru gadu vecāks par Povetkinu, vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi.

Savulaik Kirpam (24-1, 15KO) bija ļoti veiksmīga profesionālā karjera un 2009.gadā, pēc punktiem pārliecinoši uzvarot Migelu Anhelu Rodrigesu (29-4, 23KO) kļuva par WBC titula pretendentu svarā līdz 66.7 kilogramiem. Taču par titulu perspektīvajam bokserim neizdevās pacīnīties – ielu kautiņā, kura iniciators nebija viņš, Kirpam ar saplēstu pudeli tika nopietni traumēta mugura un par boksu bija jāaizmirst. Jāpiebilst, ka karjeras laikā Kirpa sparingojis ar tādiem slaveniem bokseriem kā Antonio Margarito un Šeins Moslijs. Pirms nedaudz vairāk kā gada Kirpa uzsāka trenera karjeru.

Povetkins pēdējo cīņu aizvadīja pērnā gada oktobrī, kad pēc punktiem ar 104:120, 104:120 un 104:120 kapitulēja ukrainim, IBO, IBF, WBO un WBA pasaules čempionam Vladimiram Kļičko (61-3, 51KO), piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā.

Iepriekš Povetkinu trenējuši Valērijs Belovs, Aleksandrs Zimins, Kostja Czju un Tedijs Atlass.