Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kovaļovs sadusmo DAZN, nelegāli straumējot Kanelo cīņas tiešraidi

Rolands Eliņš

Kovaļovs sadusmo DAZN, nelegāli straumējot Kanelo cīņas tiešraidi
Sergejs Kovaļovs. Foto: AP/Scanpix

Krievijas bokseris Sergejs Kovaļovs sadusmojis sporta tiešraižu straumēšanas uzņēmuma DAZN vadību, jo savos sociālajos tīklos pārraidīja Kanelo Alvaresa un Kalluma Smita cīņas tiešraidi. Kovaļovs šādā veidā radījis sev problēmas pirms savas 30. janvārī paredzētās cīņas, par kuras raidtiesībām maksās, protams, tieši DAZN.

Nesen aizvadītā boksa cīņa starp Kanelo Alvaresu un Kallumu Smitu piesaistīja plašu uzmanību, un bija vērienīgs notikums DAZN kalendārā, it īpaši ņemot vērā šī uzņēmuma finansiālās problēmas pandēmijas dēļ, kad ilgāku laika periodu sporta pasākumi nenotika. DAZN piedāvā iespēju iegādāties mēneša abonementu, kas ASV maksā 19.99 dolārus (Latvijā tas šobrīd pieejams krietni lētāk), vai arī gada abonementu par 99.99 dolāriem.

Taču boksa lielajās cīņās neiztrūkstoša blakus parādība papildus oficiālo raidtiesību īpašnieku nodrošinātajām tiešraidēm ir arī pirātisko tiešraižu pieejamība internetā. Un šoreiz par vienu šādu tiešraidi parūpējās Krievijas bokseris Sergejs Kovaļovs – viņš izveidoja tiešsaistes video savā "Instagram" profilā, kurā pārraidīja Kanelo cīņu pilnā garumā.

Kā vēsta "The Athletic", DAZN vadība bijusi nepatīkami pārsteigta par šādu rīcību un šobrīd apsver iespēju vērsties pret Kovaļovu tiesas ceļā. Kovaļova straumēto tiešraidi vienubrīd reizē vēroja vairāk nekā 2500 cilvēku, un DAZN savus zaudējumus juridiskajā prasībā varētu aprēķināt intervālā no 50 līdz 250 tūkstošiem dolāru, norāda "The Athletic".

Šeit var argumentēt, ka lielākā daļa Kovaļova "Instagram" skatītāju tik un tā nebūtu maksājuši DAZN par tiešraidi, taču DAZN neapmierinātība ir ne tikai par konkrētajiem zaudējumiem, bet gan par Kovaļova attieksmi kā tādu. Krievijas bokseris, galu galā, pats ir DAZN sadarbības partneris, un tieši DAZN tiešraidē aizvadīja savu iepriekšējo cīņu, kad pirms gada piekāpās Alvaresam.

Kovaļovam, bijušajam pasaules čempionam pussmagajā svarā, arī nākamā cīņa ir paredzēta DAZN tiešraidē, 30. janvārī pret Melikuzijevu. Saskaņā ar iepriekš noslēgto līgumu par Alvaresa cīņu, Kovaļovam par šo cīņu paredzēts honorārs 2.5 miljonu dolāru vērtībā. Lieki piebilst, ka ienākumu lielāko daļu veidos TV raidtiesību turētāju maksājums.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2284250/202...

     [+] [-]

, 2020-12-25 23:44, pirms 4 gadiem
People's MVP

     [+] [-]

, 2020-12-27 18:22, pirms 4 gadiem
Gada idiota kandidāts sportā. Iespējams tikai parašā