Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lopess: "Pēc cīņas pretiniekam roku nesniegšu, jo viņš būs uz nestuvēm"

Rolands Eliņš

Lopess: "Pēc cīņas pretiniekam roku nesniegšu, jo viņš būs uz nestuvēm"
Teofimo Lopess. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu DAZN tiešraidē paredzēta cīņa par trim čempiona tituliem vieglajā svarā. Tos aizstāvēs jaunā boksa zvaigzne Teofimo Lopess, tiekoties ar Austrālijas bokseri Džordžu Kambososu, un viņu preses konference pirms cīņas izvērtās nokaitēta.

Lopesa un Kambososa cīņai vajadzēja notikt jau jūnija sākumā, taču organizatorus vajāja dažnedažādas problēmas, un cīņa vairākkārt tika pārcelta. Viss beidzās ar to, ka izsolē uzvarējušie promouteri no "Triller" atteicās no cīņas rīkošanas, un to tagad rīko "Matchroom Boxing" ar Ediju Hērnu priekšgalā. Abiem bokseriem paredzēti karjeras lielākie honorāri (turklāt abi savā starpā sadalīja "Triller" iemaksāto 1.2 miljonu avansa maksājumu), taču cīņas aizkavēšanās un savstarpējās nesaprašanās krietni uzkurinājušas abu bokseru attiecības.

Preses konferencē Lopess savam pretiniekam teica, ka šis nebūs tas gadījums, kurā bokseri pirms cīņas bārstās vārdiem, bet pēc cīņas apskaujas un atsveicinās. "Nekāda rokas spiediena pēc cīņas nebūs," Lopess teica Austrālijas bokserim. "Tas nemaz nebūs iespējams, jo no ringa tevi iznesīs uz nestuvēm."

Sarunā ar žurnālistiem IBF, WBO un WBA čempions Lopess, kurš par vieglā svara pirmo numuru kļuva pagājušajā gadā, pieveicot Vasilu Lomačenko, izteica savu pārliecību, ka cīņa nebūs ilga.

"Manuprāt, ilgāk par vienu raundu tam nevajadzētu vilkties," sacīja Lopess. "Sparingos es savus partnerus esmu pieveicis ar visdažādākajiem sitieniem, mans arsenāls ir pilns, turklāt tas sparingos tika paveikts ar lielākiem cimdiem nekā būs īstajā cīņā, proti, vēl neejot uz visu banku. Savukārt nedēļas nogalē būšu maksimālajā režīmā. Papildus visam – man tas čalis (Kambososs) arī nepatīk."

Lopess izteicās, ka cer, ka viņam izdosies vēl iespaidīgāks nokauts nekā pret Meisonu Menārdu. Pirms trim gadiem Lopess, tobrīd vēl tikai 21 gadu vecs puisis, jau 40. cīņas sekundē nokautēja Menārdu, kurš bezsamaņā nokrita uz grīdas ar seju pa priekšu. "Lūdzos, lai šoreiz sanāk vēl spēcīgāk, patiešām to vēlos."

Lopess izteicās, ka viņa vienīgais satraukums par nedēļas nogales cīņu Ņujorkā ir tas, vai pretinieks uz to vispār atnāks: "Nekas cits mani nesatrauc. Jā, visiem cīkstoņiem ir savi plāni, visi zina, ko vajag darīt, taču visi plāni ir spēkā tikai līdz tam, kad tev iesit pa seju, vai ne? Esam sagavojušies visam, ko Kambososs mums var likt pretim, esam gatavi 10 un 12 raundiem, taču man liekas, ka tik daudz nevajadzēs."

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/teofimo...
https://www.boxingscene.com/kamboso...

     [+] [-]

, 2021-11-25 21:41, pirms 2 gadiem
Nu redzēsim.