Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sensācija Ņujorkā: Kambososs sakauj Lopesu un kļūst par vieglā svara čempionu

Rolands Eliņš

Sensācija Ņujorkā: Kambososs sakauj Lopesu un kļūst par vieglā svara čempionu
Džordžs Kambososs cīņā pret Teofimo Lopesu. Foto: Matchroom Boxing

Ar negaidītu iznākumu noslēgusies Teofimo Lopesa WBA, IBF un WBO vieglā svara titulu aizstāvēšanas cīņa. Ciešot nokdaunu jau pirmajā raundā, Lopess ar dalītu tiesnešu lēmumu (114:113, 112:115, 111:115) piekāpās Austrālijas bokserim Džordžam Kambososam, kura izredzes pirms cīņas tika vērtētas kā niecīgas, taču viņš tagad kļuvis par divīzijas pirmo numuru.

• ASV jaunajai boksa zvaigznei Teofimo Lopesam (16-1) šī bija pirmā cīņa pēc Vasila Lomačenko pieveikšanas pirms gada. Lopess bija IBF, WBA un WBO čempions vieglajā svarā, kā arī izlikts "The Ring" tā sauktajā "pound-for-pound" rangā kā septītais labākais bokseris pasaulē, neņemot vērā svara kategorijas.

• Šī Lopesam bija obligātā titula aizstāvēšana, un viņam tika paredzēta droša uzvara, reti kuram bukmeikeram piedāvājot uz viņa uzvaru lielāku koeficientu par 1.15. Taču praksē viss izvērtās citādi, un Lopess cieta savas karjeras pirmo zaudējumu.

• Grieķu izcelsmes Austrālijas bokseris Džordžs Kambososs (20-0) aizvadīja savas karjeras lielāko cīņu un tajā parādīja savu labāko sniegumu, kļūstot par vieglā svara divīzijas jauno čempionu.

• Viņš tika galā ar Lopesa uzbrukumiem pirmajā raundā, kura izskaņā nosūtīja Lopesu pašu nokdaunā, pēc tam Kambososs aizvadīja stabilu un pārliecinošu cīņu, izturot arī nokdaunu desmitajā raundā, pēc kura 11. un 12. raundā droši kontrolēja ringā notiekošo. Kambososs uzvarēja pēc punktiem ar dalītu tiesnešu lēmumu 115:112, 115:111 un 113:114.

• Lopess pēc cīņas ringā paziņoja, ka uzskata sevi par apzagtu. Lopess norādīja, ka "visi zina, kurš ir uzvarējis" un ka viņš "uzvarējis desmit raundos no 12". Tiesa, šos izteikumus nopietni neuztvēra pat "Madison Square Garden Theater" tribīnēs esošie līdzjutēji, kuri cīņas gaitā bija skandējuši Teofimo vārdu, bet pēc izteikumiem par "nozagto uzvaru" izsvilpa viņu un skaļi ūjināja.

Lopesam pēc uzvaras pār Lomačenko radās domstarpības ar saviem promouteriem no "Top Rank". Lopess uzskatīja, ka par nākamo cīņu viņa honorāram jābūt vēl lielākam nekā pret Lomačeko (1.35 miljoni dolāru), kamēr "Top Rank" par to tik droši nebija. Šodienas cīņā Lopesam savus argumentus īsti neizdevās pamatot.

Cīņa pret IBF obligāto kandidātu Kambososu krietni aizkavējās. Cīņu izsolē iegādājās "Triller", kas saskārās ar dažādām problēmām, nelaimēm un iekšējiem konfliktiem. Cīņas datums tika pārcelts astoņas reizes, līdz beidzot "Triller" no savām tiesībām atteicās, un cīņu sarīkoja nākamā vairāksolītāja "Matchroom Boxing".

Lopesa honorārs par cīņu bija 3.2 miljoni dolāru, kamēr Kambososam 1.5 miljoni (abiem ieskaitot arī "Triller" avansu). Taču ilgajā cīņas gaidīšanā starp abu bokseru nometnēm netrūka konfliktu un saasinātu emociju. Lopess pirms cīņas izteica pārliecību, ka nokautēs pretinieku ātri, varbūt pat jau pirmajā raundā, kā arī apsolīja viņam, ka pēc cīņas Kambososam roku nesniegs. Tikmēr Kambososs teica, ka būs gatavs pirmajā raundā uz uguni atbildēt ar uguni.

Nu ko, savus solījumus turēja abi bokseri. Lopess patiešām jau no cīņas pirmajām sekundēm centās veikt spēcīgus sitienus un ātri piebeigt Kambososu. Lopess trāpīja vairākus iespaidīgus sitienus, taču Kambososs tos uzņēma šķietami bez lielām problēmām un atbildēja ar pretsitieniem. Pirmā raunda beigās Lopess pārāk aizrāvās ar iešanu uz priekšu, un Kambososs trāpīja perfekti sagatavotu pretsitienu pār rokai, nosūtot Lopesu nokdaunā.

Lopess aktīvi uzbruka arī otrajā un trešajā raundā, taču pamazām kļuva skaidrs, ka Kambososs ar viņa sitieniem tiek galā un spēj tos izturēt. Abi bokseri arī nekautrējās vēl vairāk uzkurināt viens otru, un gandrīz katra raunda beigās abi apmainījās ar vēlīniem sitieniem, izaicinošiem skatieniem un apvainojumiem.

Cīņas vidū Lopess vairs tika agresīvi uz priekšu negāja un zaudēja tempu, kamēr Kambososs arvien izteiktāk pārņēma iniciatīvu. Lopesam izdevās pavērst cīņas gaitu sev par labu devītajā un desmitajā raundā, kurā Kambososs tika nosūtīts nokdaunā. Likās, ka Austrālijas bokseris ir uz zaudējuma sliekšņa, taču Lopess šo iespēju neizmantoja un deva laiku pretiniekam atgūties. Savukārt pēdējos divos raundos Lopess jau bija izteikti pasīvs, iespējams, cenšoties sagaidīt savu iespēju, lai ar vienu ļoti spēcīgu sitienu nokautētu pretinieku, taču Kambososs šo iespēju nedeva, turklāt Lopesam traucēja arī pamatīgi pārsistā uzacs, no kuras asinis plūda pār viņa seju.

Kad tika nosaukts tiesnešu lēmums, Kambososa seja uz brīdi sastinga, taču tad atskanēja vārdi "Un jaunais pasaules čempions ir...". Kambososs guva visnotaļ drošu uzvaru divu tiesnešu vērtējumā (115:112 un 115:111), kamēr viens tiesnesis lēma minimāli par labu Lopesam (114:113). Kambososs pēc uzvaras piegāja klāt Lopesam un paspieda viņam roku.

Kambososs savā uzrunā pēc uzvaras izteica lepnumu ar paša parādīto sniegumu un norādīja, ka to velta savam nesen dzimušajam bērnam un nesen mūžībā aizgājušajam vectēvam. Austrālijas bokseris kā savu nākamo pretinieku piesauca WBC čempionu vieglajā svarā Devinu Heiniju, taču dažas minūtes pēc viņa uzvaras sociālajos tīklos Kambososu izaicināja arī Raiens Garsija un Šakurs Stīvensons, acīmredzot uzskatot viņu par parocīgu mērķi titulu iegūšanai. Tā gan bija domājis arī Lopess.

Lopess pēc cīņas piegāja pie intervētāja, lai Ņujorkas arēnā pavēstītu, ka Kambososs aizvadīja labu cīņu, taču uzvarētājs ir noteikts negodīgi. Lopess uzskatīja, ka izcīnījis pārliecinošu uzvaru, uzvarot desmit raundos no 12, un ka to visi redzējuši. "Es neesmu slikts zaudētājs, pieņemu gan uzvaras, gan zaudējumus, taču lieta tāda, ka šonakt nezaudēju," sacīja Lopess, taču viņu izsvilpa pat vietējie līdzjutēji, kuri bija atbalstījuši viņu visas cīņas garumā.

Lopesam un Kambososam revanša cīņa līgumā nav ierakstīta, attiecīgi Kambososs pats var izvēlēties, vai piedāvāt revanšu vai nē. Tas gan jebkurā gadījumā izskatās mazticams notikums, jo Lopess norādīja, ka jau tagad viņam bijis grūti iekļauties svara limitā un turpinājumā viņš pāries uz pirmo pusvidējo svaru (līdz 63.5kg). Šajā divīzijā neapstrīdētais čempions šobrīd ir Džošs Teilors.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-28 07:30, pirms 2 gadiem
kādam te bija easy money ...

  +2 [+] [-]

, 2021-11-28 08:11, pirms 2 gadiem
Beidzot to lecīgo Lopesu,un viņa tēvu,nolika uz zemes.

     [+] [-]

, 2021-11-28 08:17, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: kādam te bija easy money ...
nu tik asy jau nemaz nebija, ja es but uzlicis, but panervozejis bet nu koefs labs

  +1 [+] [-]

, 2021-11-28 08:19, pirms 2 gadiem
haa haa: "Es neesmu slikts zaudētājs, pieņemu gan uzvaras, gan zaudējumus, taču lieta tāda, ka šonakt nezaudēju," sacīja Lopess

iklausās pēc ļoti slikta zaudētāja

  -1 [+] [-]

, 2021-11-28 08:34, pirms 2 gadiem
Līdzīgi kā labu dārgu mašīnu neapdrošinātu ar kasko, to nozog vai sasit ka janoraksta

     [+] [-]

, 2021-11-29 10:02, pirms 2 gadiem
Un kļūst par jauno absolūto čempionu vieglajā svarā