Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hatons piedzīvo fiasko atgriešanās cīņā un beidz karjeru vēlreiz (+video)

Jānis Pārums

Hatons piedzīvo fiasko atgriešanās cīņā un beidz karjeru vēlreiz (+video)
Rikijs Hatons piedzīvojis fiasko...
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Mančestras arēnā neveiksmīgi profesionālajā boksā pēc trīs gadu pauzes atgriezās kādreizējais WBC, WBU, IBF un IBO čempions svarā līdz 63.5 kilogramiem, brits Rikijs Hatons (45-3, 32KO), kurš devītajā raundā piedzīvoja nokautu pret ukraini Vjačeslavu Senčenko (33-1, 22KO).

Hatons pēdējo cīņu bija aizvadījis 2009.gadā, kad otrajā raundā kapitulēja Menijam Pakjao, bet pēdējo uzvaru izcīnīja 2008.gadā, ar tehnisko nokautu 11.raundā pieveicot Polu Malinadži. Interesanti, ka tieši pret Malinadži pirmo un vienīgo zaudējumu karjerā piedzīvoja Senčenko, kurš Polam zaudēja šī gada aprīlī (tehniskais nokauts devītajā raundā).

Hatons savu atgriešanās cīņu sāka veiksmīgi, uzņemoties iniciatīvu un uzvarot pirmos trīs raundus. Ceturtais raunds izvērtās diezgan līdzīgs, bet pakāpeniski iniciatīva pārgāja Senčenko pusē, kurš bija pārliecinošāks cīņas vidusdaļā. Septīto raundu uzvarēja Hatons, pārsitot ukrainim arī aci, bet astotajā Senčenko viņam reabilitējās, tādejādi pēc astoņiem raundiem neliels pārsvars bija Hatonam, kas solīja interesanti cīņas noslēgumu.

Devītajā no desmit paredzētajiem raundiem Hatons bija aktīvs, taču liktenīga viņam bija paša raunda izskaņa, kad pēc viena no Senčenko sitieniem pa ķermeni viņš nokrita uz ceļiem un nespēja vairs piecelties... Tādejādi Senčenko laupīja Hatonam veiksmīgu atgriešanos – ukraiņa uzvara ar nokautu, lai gan pēc punktiem tobrīd vadībā bija Hatons (77:76, 78:74, 77:76).

Nekādi titulu šajā cīņā netika izcīnīti. Cīņa notika svara kategorijā līdz 66.7 kilogramiem. Pēc cīņas Hatons vēlreiz paziņoja par karjeras beigām. Tiesa, brits neslēpa, ka karjeru beigtu pat uzvaras gadījumā.

Senčenko pret Hatonu. 9. raunds