Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns: "Izdzirdot punktus, bija tāds - ak, mans Dievs, esmu vadībā? Nopietni?"

Rolands Eliņš

Vilcāns: "Izdzirdot punktus, bija tāds - ak, mans Dievs, esmu vadībā? Nopietni?"
Ralfs Vilcāns. Foto: Oliver Schwandt

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns iepriekšējā piektdienā aizvadīja savas karjeras pagaidām lielāko cīņu, pēc punktiem ar nevienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspējot Vācijas bokseri Niku Hanigu un iegūstot WBC starptautiskā čempiona titulu pussmagajā svarā. Pēc atgriešanās Latvijā Vilcāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka līdz pēdējam brīdim nav bijis drošs, ka uzvara viņam tiešām tiks piešķirta, kā arī atklāja savas nākotnes cerības, tēmējot uz vēl augstākiem mērķiem.

Ralfs Vilcāns (12-0) pirms 21. maija cīņas "BoxRec" rangā savā kategorijā atradās 130. vietā, kamēr viņa pretinieks Niks Hanigs (9-1-1) varēja lepoties ar daudz augstāku vietu (35.), daudz lielāku pieredzi, vairākām aizvadītām titulcīņām un čempiona priekšrocībām cīņas rīkošanā, kas viss viņu padarīja par lielu favorītu. Taču Vilcāns pārsteidza un izcīnīja uzvaru, vienā rāvienā paceļoties gandrīz par 100 vietām pasaules rangā (šobrīd 41. vieta pasaulē), turklāt kā titula īpašniekam viņam būtu jāparādās arī WBC nākamā mēneša rangā.

"Nu, teikšu godīgi, esmu pārsteigts, un ne tikai tāpēc, ka zināju par iespēju, ka tiesāšana varētu iegāzt," pēc atgriešanās Latvijā teica Ralfs Vilcāns, atminoties arī sarunu ar mūsu portālu pirms došanās uz cīņu. "Es iepriekš sevi pasniedzu sevi tā ļoti pārliecināti, ka esmu visam gatavs, bet vienmēr jau ir tā mazā sajūta visam apakšā, ka varbūt tomēr kaut kas nebūs tā, varbūt viņš tomēr ir nedaudz labāks.

"Bet izgāju ringā un parādīju sevi no labākās puses. Nolēkāju visus desmit raundus, ko es pats no sevis nebiju gaidījis. Man komandā arī iepriekš teica: "Ne jau tu tagad visus desmit raundus nolēkāsi"," smaidīja Vilcāns, aprakstot savu aktīvo kāju darbību cīņā pret Hanigu. "Bet nē, es izdarīju visu vajadzīgo, lai uzvarētu. Zināju, ka, ja būs situācijas, kad viņš man iesitīs un es neatbildēšu, tad es zaudēšu, tāpēc centos parādā nepalikt."

Latvijas bokseris pārsvaru ieguva ar nokdaunu devītajā raundā, un viņš šo brīdi ar vārdiem nevarēja raksturot un sacīja, ka emocijas bijušas tik lielas, ka viņš pat aizgājis uz nepareizo ringa stūri, nekā it kā vajadzēja, taču tiesnesis neko neesot teicis. Vilcāns norādīja, ka ātri gan sapratis, ka Hanigs no nokdauna ātri atguvies, tāpēc pats nemetās uz priekšu, lai piebeigtu cīņu, kamēr desmitajā raundā svarīgākais jau bija "neizdarīt neko stulbu". Tobrīd bija apmēram skaidrs, ka Vilcāns pēc punktiem ir priekšā, jo šajā cīņā tika izmantota atvērtā punktu skaitīšanas sistēma, proti, tiesnešu vērtējums tika visiem paziņots arī pēc piektā raunda. "Tobrīd dzirdēju, ka esmu priekšā. Un jau tobrīd bija tāds "Ak, mans Dievs, esmu vadībā? Nopietni?" Labi, tad jācenšas noturēt. Uzreiz pēc tam divus nākamos raundus gan zaudēju, laikam pārāk atslābinājos."

Vilcāns atzina, ka līdz pēdējam brīdim bijis satraucies par tiesnešu vērtējumu, lai gan Haniga sejā redzējis, ka pretinieks apzinās savu zaudējumu. "Protams, ka bija bailes par sliktu iznākumu no tiesnešu puses. 100% drošs par uzvaru nejutos nevienā brīdī," sacīja Latvijas bokseris, kurš Belgradā bija ārzemnieka statusā, cīņu vakaru rīkojot Vācijas pusei. "Tāpēc arī pēc pēdējā gonga biju tāds nemierīgs un dīdījos apkārt. Kad vēl dzirdēju, ka ir nevienbalsīgs tiesnešu lēmums, tad vispār nodomāju, ka nu nekā. Būs Hanigam uzvara, taču ne vienbalsīga, sak, lai nedaudz godīgāk. Taču visu cieņu tiesnešiem, viss bija kārtībā. Tajā brīdī rezultātus turklāt nosauca vāciski, bet nu, kad dzirdēju vārdu "Latvija", tad pēc pāris sekundēm galvā viss saslēdzās un sapratu."

Hanigs zaudējumu esot pieņēmis cieņpilni, un Vilcāns norādīja, ka pretinieks tiešām bijis rakstura ziņā ļoti patīkams. Sakarā ar cīņas organizēšanu šo rindu autors gan saņēma negatīvas atsauksmes arī no citiem "LNK Boxing" pārstāvjiem, un Vilcāns norādīja, ka daži pārsteigumi patiešām bijuši.

Piemēram, dienu pirms cīņas viņam esot teikts, ka tomēr būs jāaizvada 12 raundi, nevis desmit. "Apspriedos ar treneriem, kuri teica, ka, jā, esmu gatavs arī 12 raundiem. Ringā gan izrādījās, ka arī ar 10 gāja grūti," smējās Vilcāns. "Uz beigām jau pamatīgi elsoju." Dodoties prom, novēloti tika saņemti Covid-19 testi, kas nepieciešami, lai tiktu lidmašīnā, bet vislielākais pārmetums Vilcānam bija par šoferu izturēšanos: "Viesnīca bija 40 minūtes no cīņas vietas, un mūs tur visu laiku vadāja. Taču tie šoferi brauca un turpat mašīnā arī pīpēja. Es sēžu, cenšos sagatavoties cīņai, bet man dūmi nāk tieši sejā."

Tāpat arī ar viņu centās izspēlēt "joku", uzreiz pēc cīņas turpat ringā aicinot apstiprināt gatavību revanšam, lai gan abu pušu vienošanās neko tādu neparedzēja. Skaidrs, ka Hanigs revanšu vēlēsies, taču Vilcāns uz to pārāk neskatās: "Tāpēc arī bija man tāds pārsteigums, skatījos uz saviem cilvēkiem, sak, kas te notiek, sarunāts taču bija pretēji. Bet nu es ticu, ka, ja mums būtu revanša cīņa, iznākums būtu vēl pārliecinošāks par labu man."

Ja revanša cīņa notiktu, Vilcānam un "LNK Boxing" būtu čempiona priekšrocības, proti, rīkot cīņu Latvijā. "Un es arī viņa šoferiem tad likšu pīpēt visu laiku!" apsolīja Vilcāns. "Taču principā es vēlos doties tālāk. Bija laba cīņa, pieveicu viņu, vēlos iet tālāk. Ko nozīmē iet tālāk? Rangā augstāk izlikts pretinieks, pret kuru aizstāvu WBC jostu."

Pilns intervijas ieraksts

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-05-25 20:06, pirms 3 gadiem
Atkal te sāk haipoties par kārtējo bokseri...

Bet kāpēc ne par mūsu karatē puiku?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 22:50, pirms 3 gadiem
Atriebīgam gan nevajag būt, runājot par to pīpēšanu autobusā, ja jau Hanigs bija lāga džeks. Uzvarēt vajag ringā. Lai izdodas.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-26 10:58, pirms 3 gadiem
Cīņas video kaut kur ir?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-26 12:39, pirms 3 gadiem
Kur lai noskatās cīņu, vai vismaz Highlights?

     [+] [-]

, 2021-05-26 18:34, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: Kur lai noskatās cīņu, vai vismaz Highlights?
nokdauns ir redzams Eliņa tviterī

     [+] [-]

, 2021-05-31 07:37, pirms 3 gadiem
vajadzeja izrubit soferi un pasam braukt pie rulliem, sak, kas i negaidījāt