Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Jaunā boksa zvaigzne Garsija atsauc dalību cīņā mentālās veselības problēmu dēļ

Rolands Eliņš

Jaunā boksa zvaigzne Garsija atsauc dalību cīņā mentālās veselības problēmu dēļ
Raiens Garsija. Foto: AFP/Scanpix

22 gadus vecais Raiens Garsija nesen bija izziņojis jūlijā gaidāmo cīņu pret Havjeru Fortunu, taču tagad pavēstījis, ka šī cīņa tomēr nevarēs notik viņa paša personīgo problēmu dēļ.

Raiens Garsija profesionālā boksa ringā guvis 21 uzvaru 21 cīņā un nesen izcēlās ar lielisku uzvaru pār Lūku Kempbelu, apliecinot savu gatavību pieteikties paša augstākā līmeņa titulcīņām vieglā svara kategorijā. Lai arī boksa ringā viņam lielākie panākumi, visticamāk, vēl ir tikai priekšā, Meksikas-ASV bokseris ieguvis milzīgu popularitāti un var lepoties ar lielu sekotāju skaitu sociālajos tīklos, kas šobrīd ļauj viņu uzskatīt par vienu no mārketingam visparocīgākajiem sportistiem pasaulē.

Viņam nākamā cīņa bija paredzēta devītajā jūlijā pret Havjeru Fortunu, taču Garsija nolēmis atteikties no šīs cīņas, lai tiktu galā ar savām personīgajām problēmām.

"Esmu nolēmis nedaudz paņemt brīvu laiku, lai kļūtu par sevis labāku un spēcīgāku versiju," sociālajos tīklos raksta Garsija. "Ceru, ka drīz būšu atpakaļ sportā, un gaidu brīdi, kad varēšu to darīt, esot veselīgāka persona."

Garsija jau iepriekš atklāti publiski runājis par savu mentālo veselību un cīņu ar panikas lēkmēm un trauksmes sajūtu.

Šīs svara kategorijas pirmais numurs Teofimo Lopess, kuram pieder WBO, WBA un IBF čempiona jostas, sociālajos tīklos pauda atbalstu jaunajam bokserim: "Nepieciešama drosme, lai atklāti atzītu, ka ir psiholoģiskas grūtības. Tā vietā, lai rādītu ar pirkstu, jums visiem vajadzētu pamācīties no viņiem. Mums katram ir savas iekšējas lietas, ar ko jātiek galā."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/56...

     [+] [-]

, 2021-04-25 19:13, pirms 3 gadiem
Viens tuss ar Jake Paul un sagāja sviestā