Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks WBO rangā atrodas jau piektajā vietā pasaulē

Rolands Eliņš

Bolotņiks WBO rangā atrodas jau piektajā vietā pasaulē
Ričards Bolotņiks. Foto: LNK Boxing

Jaunajā Pasaules boksa organizācijas (WBO) rangā pussmagajā svarā uz vietu labāko pieciniekā pakāpies Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks.

Ričards Bolotņiks (18-5-1) cīņu nav aizvadījis kopš iepriekšējā gada decembra, kad "Golden Contract" finālā svinēja uzvaru un nosargāja savu WBO Eiropas čempiona titulu. Šobrīd nākamā cīņa viņam nav izziņota, un pagaidām netiek piesauktas pat iespējamās sarunas par to, kas saistīts ar Covid-19 ierobežojumiem, taču teorētiski viņam pienākas garantētas augsta mēroga cīņas savas uzvaras "Golden Contract" turnīrā dēļ.

Taču pasaules rangos Bolotņiks turpina kāpt uz augšu arī bez cīņām 2021. gadā, un šobrīd WBO rangā viņš atrodas jau piektajā vietā, pakāpjoties no septītās vietas.

Viņa kāpumam ir divi iemesli. Pirmkārt, WBO beidzot noskaidrojusi čempiona titula īpašnieku šajā svara kategorijā, un par to kļuvis līdzšinējais ranga pirmais numurs Džo Smits. Otrkārt, uz leju turpina slīdēt pazīstamais krievu bokseris Sergejs Kovaļovs, kuram šī gada sākumā plānotā cīņa izjuka, un viņš no sestās vietas noslīdējis uz astoto, palaižot priekšā arī Bolotņiku.

Bolotņikam tagad WBO rangā priekšā palikuši tikai augstākā līmeņa bokseri, un nākamais kāpums droši vien iespējams tikai pārspējot kādu no viņiem. Tieši priekšā Bolotņikam ir Supersērijas bijušais dalībnieks Maksims Vlasovs, bet pirmajā trijniekā ir brits Lindons Arturs, krievs Umars Salamovs un meksikānis Džilberto Ramiress, visi trīs bokseri, kuri savā karjerā vēl nav cietuši nevienu zaudējumu.

Jāpiemin, ka augsta vieta Bolotņikam ir arī IBF rangā, kur viņš šomēnes ieņem sesto vietu. Viņam priekšā iepriekš bija Vācijas bokseris Adamss Deiness, kurš aizvadīja titulcīņu pret Arturu Beterbijevu, cieta sakāvi un tagad noslīdējis uz 14. vietu rangā, tiesa, rangā tagad iekļauts meksikānis Ramiress (41-0-0), kurš ir priekšā Bolotņikam, ieņemot piekto vietu.

IBF ranga krūzeru klasē galvgalī joprojām ir Mairis Briedis, kuram joprojām divu tuvāko izaicinātāju pozīcijas ir vakantas, un šajā svara kategorijās IBF rangs sākas ar trešās vietuas īpašnieku Džaju Opetaju no Austrālijas.

Izmantotie resursi:
https://box.live/boxing-rankings/

  +1 [+] [-]

, 2021-04-25 17:01, pirms 3 gadiem
Ja to kāds par Bolotniku teiktu pirms gadiem 5-6, liktos pasakas.. Cepuri nost!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-25 18:06, pirms 3 gadiem
Cerams tiks pie nopietnas cīņas.

     [+] [-]

, 2021-04-25 18:40, pirms 3 gadiem
Miltmais Zutis tak visaukstāk !

     [+] [-]

, 2021-04-25 19:53, pirms 3 gadiem
Vēl gadiņš bez cīņām un būs jau pasaules čempions! Bet, ja nopietni, gaidu, kad nākamā cīņa būs. Golden Contract finālā patīkami pārsteidza un gribās redzēt vairāk.