Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Varētu boksēties līdz 35 gadiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Briedis: "Varētu boksēties līdz 35 gadiem"
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas profesionālais bokseris Mairis Briedis (20-1, 14 KO) intervijā žurnālam "Klubs" stāsta, ka ringā pelna naudu, bet summas ne vienmēr ir tik lielas kā izskatās. Par sasniegto viņš pateicas Dievam. Domā, ka varētu boksēties līdz 35 gadu vecumam.

"Nenožēloju, ka esmu profesionālajā boksā. Amatieru bokss ir daudz vairāk korumpēts," saka latviešu bokseris. "Kādas valsts pārstāvis no bijušās PSRS dienvidu republikas kā ziedojumu Starptautiskajai boksa federācijai pasniedza trīs miljonus. Pēc tam daudzi runāja, ka par šo naudu tika nopirkta olimpiskā medaļa."

Briedis ar boksu nopelna. "Jā, bet man jādalās arī ar menedžeriem, organizētājiem. Starp citu, par cīņu ar Deniju Viljamsu nesaņēmu neko. Kopējais naudas fonds bija trīs tūkstoši eiro. Katram būtu pa pusotram tūkstotim, bet Viljamss tam nepiekrita, jo ceļa izdevumi pārāk lieli. Biju gatavs boksēties par brīvu. Bigger`s Better turnīros arī neko daudz nevar nopelnīt. Tie vairāk domāti šovam. Vienā no turnīriem publiski tika sludināts, ka uzvarētājs saņems 25 tūkstošu dolāru, bet reāli saņēmu tikai piecus," atklāj Briedis.

Viņš startē ar Igaunijas Boksa federācijas licenci… "Par to mazāk jāmaksā - trīs procentus, bet ar Latvijas profesionālā boksa licenci būtu jāmaksā pieci vai pat desmit procenti," skaidro latviešu bokseris.

Sportists neslēpj, ka tic Dievam. "Esmu ticīgs, eju uz baznīcu. Tas man palīdz ģimenē un darbā. Pateicoties Dievam, daudz esmu sasniedzis, no daudz kā ticis vaļā. Savā laikā automātos spēlēju azartspēles - nezināju, kā ar to cīnīties. Tiku vaļā ar Dieva palīdzību. Apsolīju sev un Dievam, ka vairāk nespēlēšu. Un tā arī bija."

Tagad viņam ir 28 gadi... "Tas ir labākais vecums," atzīst Briedis. "Domāju, ka varētu boksēties līdz kādiem 35 gadiem, lai nebūtu tā kā Viljamsam (39)".

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs"

  +3 [+] [-]

, 2013-04-25 17:01, pirms 11 gadiem
Tikai uz priekšu Briedi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-25 17:42, pirms 11 gadiem
3000 eiro uz diviem. Un vēl jādalās ar treneriem un menedžementu. Smieklīgi. Un reizē skumīgi.

     [+] [-]

, 2013-04-25 22:02, pirms 11 gadiem
par to BB gan jaunums, biju domājis, ka tie Eurosport pasākumi ir nopietnāki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-25 23:07, pirms 11 gadiem
to arī viņam novēlu.

     [+] [-]

, 2013-04-26 10:53, pirms 11 gadiem
Nevajag skatīties uz Viljamsu, bet gan uz Kličko. Vienam 37, otram 41 un nemaz tik dikti nekrīt.