Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Neveiksme neveiksmes galā: Bulmeistaram atkal pārcelta cīņa pret Hannigu

Rolands Eliņš

Neveiksme neveiksmes galā: Bulmeistaram atkal pārcelta cīņa pret Hannigu
Kristaps Bulmeistars. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars guvis savainojumu un attiecīgi viņa februārī paredzētā cīņa pret vācieti Niku Hannigu vēlreiz tikusi pārcelta, informē "LNK Boxing". Tāpat traumas dēļ februārī nenotiks Franča Rozentāla paredzētā cīņa.

Kristaps Bulmeistars (11-0) augsta līmeņa cīņai pret bijušo WBC "International" čempionu Niku Hannigu bija gatavojies jau rudenī, bet toreiz neilgu laiku pirms Hanniga plānotās ierašanās Rīgā tika saņemta ziņa, ka pretinieks guvis traumu un nevarēs doties ringā. Bulmeistaram gan tika atrasts jauns pretinieks, un viņš droši pēc punktiem pieveica rangā krietni zemāk esošo Usinu Mulahi.

Hannigam gan joprojām bija interese mest izaicinājumu Bulmeistaram, un abas puses vienojās par cīņu nākamajā "LNK Boxing" cīņu šovā, kas ar nosaukumu "TonyBet Fight Night" 18. februārī norisināsies "Arēnā Rīga". Tā tiek pieteikta kā cīņa, kuras uzvarētājs varētu ielauzties pasaules ranga "Top10" otrajā vidējā svara kategorijā, kur Bulmeistars šobrīd ir 125. vietā.

Taču tas nenotiks arī šoreiz, jo organizatori informē, ka Bulmeistaram ir savainojums, kas liek cīņu pārcelt. Tiek norādīts, ka Bulmeistara-Hanniga cīņa notiks nākamajā "LNK Boxing" šovā, kas gan vēl nav izziņots.

29 gadus vecajam Bulmeistaram, kurš profesionāļos joprojām var lepoties ar nullīti zaudējumu ailītē, līdzīgs scenārijs diemžēl nav nekāds jaunums. Šī ir jau ceturtā (!) reize nieka 12 mēnešu laikā, kad nenotiek viņa plānotā cīņa. 2022. gada pirmajā pusē viņam bija paredzētas divas cīņas, taču pirmā nenotika, jo pretinieks Rīgā ieradās ar pozitīvu Covid-19 testu, bet pirms otrās cīņas Bulmeistars saslima pats. Tad rudenī nācās mainīt pretinieku, bet tagad atkal pašam trauma...

Tāpat "LNK Boxing" no sava pasākuma programmas svītrojuši Franča Rozentāla plānoto atgriešanos profesionāļos pēc dalības vairākos amatieru turnīros, kur jaunais bokseris iepriekšējā gadā piedalījās papildus pieredzes iegūšanai. Rozentālam (8-0-1) bija paredzēta cīņa pret pieredzējušo Artjomu Karasjovu, taču arī Rozentāls traumas dēļ tajā piedalīties nevarēs, un tā pārcelta uz vēlāku laiku.

Tāpat jāpiemin, ka izmaiņas skārušas arī ukraiņu boksera Bohdana Sobola (13-0) plānus. Sobols, kurš iepriekšējā gadā pārcēlās uz Latviju, cīnīsies pret citu pretinieku un stāsies pretim Gambijas bokserim Patrikam Mendi (19-17-3). Mendi Latvijas boksā jau iepazīts pirms dažiem gadiem, kad Rīgā cīnījās pret Ričardu Bolotņiku un piekāpās tikai sīvā cīņā ar vairākuma lēmumu pēc punktiem. Šī viņam gan būs pirmā oficiālā cīņa divu gadu laikā.

Jāatgādina, ka "TonyBet Fight Night" galvenā cīņa būs Artjoma Ramlava centieni iegūt IBA čempiona jostu, stājoties pretim Brazīlijas bokserim Eduardo Kostam do Nascimentu.