Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Stīvensons pārliecinoši pieveic Heringu un kļūst par WBO čempionu 2. pusvieglajā svarā

Rolands Eliņš

Stīvensons pārliecinoši pieveic Heringu un kļūst par WBO čempionu 2. pusvieglajā svarā
Šakurs Stīvensons. Foto: DAZN Boxing

Jaunais ASV bokseris Šakurs Stīvensons šonakt ar tehnisko nokautu desmitajā raundā pārspēja Džamelu Heringu, atņemot viņam pasaules čempiona titulu 2. pusvieglajā svarā WBO versijā. Stīvensons ieguvis čempiona titulu otrajā divīzijā savā karjerā.

24 gadus vecais Šakurs Stīvensons piepildīja savus pirms cīņas izteiktos vārdus un ringā parādīja dominējošu sniegumu pret pieredzējušo Džamelu Heringu (23-3), kurš bija WBO čempiona godā kopš 2019. gadā un bija savu titulu aizstāvējis trīs reizes.

Šonakt Atlantā Stīvensonam (17-0) bija karjeras lielākais pārbaudījums, taču viņš tāpat bija izlikts kā liels favorīts, un šo statusu viņš pārliecinoši attaisnoja. Herings zaudēja gandrīz visos raundos, turklāt cīņas otrajā pusē viņam bija asinīm noplūdusi seja, kas noveda pie loģiska iznākuma, tiesnesim apturot cīņu desmitā raunda vidū.

Stīvensonam šis ir otrais pasaules čempiona tituls. Iepriekš viņš 2019. gadā ar uzvaru pār tobrīd nepieveikto Džoetu Gonsalesu bija kļuvis par čempionu pusvieglajā svarā, bet pēc tam pakāpās uz 2. pusvieglo svaru (līdz 58.9kg), kur viņam vajadzēja trīs cīņas, lai iegūtu iespēju cīnīties par pasaules čempiona titulu.

Stīvensons tiek uzskatīts par nākamo topošo boksa superzvaigzni. Nesenajā ESPN jauno bokseru rangā, kurā iekļauti sportisti līdz 25 gadu vecumam, viņš bija otrajā vietā, tikai aiz Teofimo Lopesa.

Tiek ziņots, ka Stīvensons honorārā par cīņu saņēma 1.7 miljonus dolāru, kamēr Heringam, kurš uz cīņu ieradās kā čempions, tika 1.5 miljoni dolāru. Herings pēc cīņas atzina sakāvi un izrādīja cieņu savam 11 gadus jaunākajam pretiniekam.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/shakur-...