Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fultons divu neuzvarētu bokseru duelī ar pusgada kavēšanos izcīna WBO titulu

Agris Suveizda

Fultons divu neuzvarētu bokseru duelī ar pusgada kavēšanos izcīna WBO titulu
Stīvens Fultons pret Andželo Leo. Foto: Amanda Veskota/Showtime Boxing

Par WBO čempionu otrajā vieglākajā svarā (līdz 55,3 kilogramiem) kļuvis Stīvens Fultons (19-0, 8 KO), kurš divu neuzvarētu amerikāņu bokseru duelī Montvilā ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu pārspēja Andželo Leo (20-1, 9 KO).

Jau cīņas sākumā Leo, bokseriem saduroties galvām, tika pie pārsistas kreisās uzacs, un Fultons, lai arī divpadsmit raundu cīņā netika pie devītā nokauta, uzvarēja pārliecinoši – visi trīs tiesneši viņam atdeva septiņus pēdējos raundus, un kopsummā Fultons uzvarēja ar 119:109, 119:109 un 118:110. Leo no sava stūra pēc desmitā raunda saņēma vēsti, ka viņš zaudē pēc punktiem un titula nosargāšanai ir nepieciešams nokauts.

Abiem bokseriem Montvilā bija jātiekas jau pagājušā gada 1. augustā, taču toreiz Fultons trīs dienas pirms titulcīņas pozitīva Covid-19 dēļ tika nomainīts pret Tremeinu Viljamsu, un Leo cīņā par vakanto titulu ar vienbalsīgu lēmumu sagādāja Viljamsam pirmo zaudējumu (19-1-1, 6 KO). Obligātajam kandidātam Fultonam šonakt bija pirmā cīņa gandrīz precīzi gada laikā – 2020. gada 25. janvārī viņš ar vienbalsīgu lēmumu sagādāja pirmo neveiksmi Ukrainas bokserim Arnoldam Hegajam (16-1-1, 10 KO).

Iepriekš WBO otrā visvieglākā svara tituls piederēja meksikānim Emanuelam Navarretem (32-1-1, 27 KO), kurš to sekmīgi aizstāvēja piecas reizes, bet pagājušā gada jūlijā viņš pameta šo svara kategoriju un oktobrī tika pie WBO vakantā titula pusvieglajā svarā (līdz 57,2 kilogramiem).


Izmantotie resursi:
https://bigfightweekend.com/news/fu...