Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Tikšanās ar "Padoties aizliegts" režisoru

Andrejs Siliņš

Tikšanās ar "Padoties aizliegts" režisoru
Foto: padotiesaizliegts.lv

Rīgas Kinostudijas radošā komanda piedāvā ekskluzīvu iespēju ikvienam skatītājam – šo trešdien, 23.septembrī pēc filmas „Padoties aizliegts” seansa plkst. 19.00, kinoteātrī „Parex Plaza” klātienē satikt filmas režisoru Dzintaru Dreibergu.

Kurš gan, skatoties labu filmu, nav iedomājies: „Kas ir šīs filmas autors? Kāds viņš ir? Kā radās filmas ideja?” Tik daudz ko gribas pavaicāt, bet parasti šie jautājumi tā arī paliek neuzdoti un neatbildēti. Šoreiz pēc kino seansa visi interesenti ir laipni aicināti uz sarunām ar režisoru par kino un ne tikai, kuras notiks neformālā gaisotnē klubā „Space Dog” Vecpilsētas ielā 19. Uzrādot kino seansa biļeti – alus tikai 0,9 LVL.

Dzintara Dreiberga Baltijas filmu un mediju skolas maģistra darba – mākslas īsfilmas „Meitene dejo” – pirmizrāde notika jūlija vidū un tika novērtēta ar augstāko atzīmi. Viņš pazīstams arī kā dokumentālās filmas „Dushechka”, kas iekļuva nacionālā filmu festivāla „Lielais Kristaps” laureātu vidū nominācijā „Labākā studentu filma”, veidotājs.

Rīgas Kinostudijas dokumentālā filma „Padoties aizliegts” ir pirmā latviešu dokumentālā filma, kas iekļauta kinoteātra „Parex Plaza” repertuārā. Filmā tiek parādīts dramatisks dzīvesstāsts par sportistu Ritenieku ģimeni, kas visa mūža garumā cīnās par atzinību un savu vietu zem saules.

„Filma „Padoties aizliegts” ir tieši tas, kas mums bija nepieciešams. Sižets un ideja pilnībā atbilst šī brīža sabiedrības noskaņojumam,” skaidro Rīgas kinostudijas valdes priekšsēdētājs un filmas producents Vents Horsts.

Filma „Padoties aizliegts” skatāma no pagājušās piektdienas, un cenu politika ir ļoti demokrātiska: darba dienās biļetes cena ir 2 LVL, brīvdienās – 2,5 LVL. Ar to jāsaka, ka cenas ir pārdomāti pielāgotas ikviena iespējām, lai filma sasniegtu iespējami lielāku auditoriju.

Taču centīgākie var tikt pie kino biļetēm bez maksas, piedaloties stāstījumu konkursā. Viss, kas jādara – jāatsūta īss stāstījums par nepadošanos kādā no dzīves situācijām. Konkurss norit tik ilgi, kamēr vien filma būs kinoteātra repertuārā. Pirmie stāstījumu iesūtītāji dosies uz filmu jau šo trešdien, lai satiktu režisoru.

Sīkāka informācija par konkursu un filmu padotiesaizliegts.lv