Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackis pret Polijas futbola šefu: "Netaisos nolaisties līdz Boņeka līmenim"

Rolands Eliņš

Glovackis pret Polijas futbola šefu: "Netaisos nolaisties līdz Boņeka līmenim"
Kšištofs Glovackis. Foto: Matchroom Boxing

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis pēc zaudējuma sestdienas cīņā pret Lorensu Okoliju publiski pavēstīja, ka joprojām tic savām iespējām "atgriezties virsotnē", kā arī atteicās atbildēt uz Polijas Futbola federācijas prezidenta Zbigņeva Boņeka komentāru par sestdienas cīņu. Boņeks bija rakstījis, ka "Glovackis vienkārši aizbrauca pēc naudas".

Vairāk nekā pusotru gadu pēc cīņas pret Mairi Briedi poļu bokseris Kšištofs Glovackis nedēļas nogalē atgriezās ringā, cīnoties par WBO čempiona jostu. Viņa cīņa pret britu jauno zvaigzni Lorensu Okoliju izskatījās visnotaļ bezcerīga, Glovackim ciešot pārliecinošu zaudējumu ar nokautu sestajā raundā, un Glovackis tā arī nespēja augumā krietni raženāko Okoliju likt satraukties par saviem pretuzbrukumiem un piespiest iziet no savas komforta zonas.

Kamēr Okolijs varēja veikt savu iepriekš ieplānoto izaicinājumu Mairim Briedim par titulu apvienošanas cīņu, Glovackim nācās samierināties ar sakāvi un kritiku. Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis, kurš jau iepriekš bija paudis neapmierinātību ar Glovacka ilggadējā trenera darbu, cīņas iznākumu sagaidīja ar lamuvārdiem: "Kur*a! Trūka uzrāviena, asuma. Šoreiz acīmredzami, ka sparinga partneri bija par vāju un par lēnu. Bet tagad jau viegli runāt."

Viedoklis par Glovacka cīņu atradās arī Polijas futbola leģendai Zbigņevam Boņekam, Polijas Futbola federācijas vadītājam, kurš tviterī rakstīja šādi: "Tas vienkārši bija brauciens pēc naudas. Pārāk liela atšķirība starp bokseriem. Glovackis gribēja zaudēt ar pēc iespējas mazāku kaitējumu veselībai, un tas arī izdevās." Savukārt savā nākamajā tvītā Boņeks nedaudz paskaidroja savu nostāju: "Glovkas man ir žēl, jo viņš ir kārtīgs puisis, un pārējās lietas vairs nav svarīgas."

Pēc atgriešanās Polijā Glovackim tika vaicāts, ko viņš domā par Boņeka raksturojumu par cīņu. "Dzirdēju par šiem vārdiem," teica Glovackis. "Atstāšu to bez komentāriem, jo nevēlos apvainot Boņeku. Nevēlos viņu apvainot, jo atbildēt varētu tikai ar smagiem vārdiem, un nenolaidīšos līdz viņa līmenim." Tikmēr cits poļu bokseris Arturs Špilka metās aizstāvēt savu kolēģi, sakot, ka Boņekam esot viegli runāt, sēžot pie biroja galda, un ka Boņeks vispār runāt muļķības.

65 gadus vecais Boņeks Polijas izlases rindās piedalījās trīs Pasaules kausa izcīņas finālturnīros un aizveda Poliju līdz bronzas medaļai 1982. gada Pasaules kausā, valsts lielākajam panākumam futbolā. Pēc savas futbolista karjeras, kurā pārstāvēja tādus klubus kā "Juventus" un "Roma", Boņeks pirms deviņiem gadiem kļuva par Polijas Futbola federācijas vadītāju

Izmantotie resursi:
https://www.sport.pl/boks/7,64992,2...

  +2 [+] [-]

, 2021-03-22 18:03, pirms 3 gadiem
Boņeks bieži provocē, bieži izdara pārsteidzīgus secinājumus. Tā, piemēram, pēc Piast uzvaras pār Riga 2019. gadā (3:2) viņš tai pašā Twitter paziņoja, ka Piast iesoļos nākamajā kārtā.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-22 20:16, pirms 3 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Boņeks bieži provocē, bieži izdara pārsteidzīgus secinājumus. Tā, piemēram, pēc Piast uzvaras pār Riga 2019. gadā (3:2) viņš tai pašā Twitter paziņoja, ka Piast iesoļos nākamajā kārtā.
Poļu Valdis Valters bučos

     [+] [-]

, 2021-03-23 05:53, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Poļu Valdis Valters bučos
Jā,visu var labāk par visiem pat ar 32nieci pie kājas